Ölüdeniz, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı tatil beldelerinden biridir. Ölüdeniz kumsalı ülkemizin en güzel kumsalları arasında en ön sırada gelmektedir. Hatta 2006 senesinde yapılan bir oylama ile Ölüdeniz kumsalları yüzde 82 gibi bir oyla Türkiye’nin en güzel kumsalı seçilmiştir. Kumsalı ve doğası bir hayli güzel olan bu yerde doğal olarak pek çok aktivite de yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi tabii ki kamptır. Ölüdeniz kamp alanları açısından ideal bir konuma sahiptir. Bahar ve yaz aylarında kamp için gelen on binlerce ziyaretçi Ölüdeniz kumsallarında, ormanlık alanlarında haftalarca kamp yapmaktadır.

Ölüdeniz adından da anlaşılacağı gibi durgun bir yapısı vardır. En rüzgârlı olan günlerde bile Muğla’nın diğer kıyılarında dev dalgalar oluşurken Ölüdeniz’de küçük kıpırtılar olmaktadır. Burası, yaz turizmi bakımından son derece gelişmiş bir yerdir. Likyalılarda “Işık ve Güneş Diyarı”, Orta Çağ'da ise "Uzak Diyar" olarak adlandırılmıştır. Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'nda bulunur. Türkiye'de bulunan deniz kulağı (lagün) oluşumlarından birine sahiptir.

Ölüdeniz Akdeniz’in tipik iklim özelliklerine sahiptir. Yazları sıcak kışları ise ılıman bir hava hakimdir. Özellikle temmuz sonları ve ağustos aylarında burası 40 derecelere kadar çıkmaktadır. Nemin etkisi de düşünüldüğünde ne kadar bunaltıcı olduğunu tahmin etmek zor değil. Eğer sıcak havalardan hoşlanmıyor daha ılıman bir hava seviyorsanız buraya bahar mevsiminde ya da yaz başlangıcında gelmeniz gerekir. Eğer Ölüdeniz’de kamp yapmayı düşünüyor ve kamp yerleri hakkında bilgi sahibi olmayı istiyorsanız aşağıda yerlere göz atabilirsiniz.

Ölüdeniz Doğa Kamp

Ölüdeniz Doğa Kamp, Fethiye bölgesinin Aşağı Kuyu Çukuru mevkiisinin Kümeevler civarında yer almaktadır. Orman arazisi üzerine kurulmuş bu kamp alanı ziyaretçilerine doğayla oldukça iç içe bir yaşam alanı sunuyor. Orman arazisi içerisinde bulunduğundan burada birçok ağacı görmek mümkün. Gerçek bir kamp deneyimi için ihtiyacınız olan muhteşem bir doğaya ve harika bir denize sahiptir. Bu kamp alanının öne çıkan özelliği sessizliği, huzuru ve oksijenidir. Burası; gözlerden uzak, şehirdeki insanların karmaşasından uzak, sadece kuş cıvıltılarının sesiyle dolu bir kamp deneyimi yaşamak için oldukça ideal bir alan.

Orman içerisinde çadırınızı kurup sabahın erken saatlerinde güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. 700 metre kadar yürüdükten sonra denizle karşılacaksınız. Denize gördüğünüz gibi oldukça yakın bir konumdadır. Kamp yaparken hem yeşil bir alan hem de denizin maviliğini istiyorsanız burası tam size göre demektir. Burada konaklayan ziyaretçi profili genellikle genç insanlardan ve 2-3 kişilik ailelerden oluşuyor. Bu bakımdan sizi kamp süresince rahatsız edebilecek herhangi bir durum söz konusu olmayacaktır.

Burada konaklama seçenekleri olarak 2-3 alternatifiniz mevcuttur. Eğer çadır kampı yapmak isterseniz çadırınızı alıp kurabilirsiniz. Çadır kurabileceğiniz tahta zeminler vardır. Ancak sezonun yoğun bir zamanında gittiyseniz bunları bulmak biraz zor oluyor çünkü sayı bakımından sınırlılar. Ücret farkı ödemenize de gerek yok, boş bulduysanız çadırınızı bu zemine kurabilirsiniz. Boş bulamazsanız eğer mecburen toprak zemine çadırınızı kurmak zorunda kalacaksınız. Toprak zeminin de düzlük olduğunu, çadır kurmaya elverişli olduğunu söyleyebiliriz. Çadırla konaklamak istemezseniz tesis içerisindeki ahşap ev ya da bungalov evleri tercih edebilirsiniz. Nerede konaklarsanız konaklayın fiyatlara kahvaltı dahildir. Ancak akşam yemeği için ayrı bir ücret talep edilmektedir.

Ölüdeniz Doğa Kamp kahvaltı konusunda oldukça başarılı bir yerdir. 7 gün 24 saat boyunca semaverde çay bulabilirsiniz. Kahvaltı çeşitliliği bakımından da oldukça tatmin edici. Akşam yemeği için kamp alanında bulunan özel mangal yerlerinde kendi yemeğinizi pişirebilirsiniz ya da tesisin sunduğu akşam yemeğini tercih edebilirsiniz. Kamp alanında elektrik imkanı var ancak bu elektriği çadırınıza kadar çekemiyorsunuz. Ancak yanınızda uzun bir çoklu priz getirirseniz mümkündür. Lavabo, tuvalet, duş imkanları da yine kamp alanının ziyaretçilere sunmuş olduğu hizmetlerdir. Günübirlik temizlendiği için genellikle temiz oluyorlar.

Sunulan Hizmetler

  • Ücretsiz Wi-Fi
  • Ücretsiz açık otopark
  • Kredi kartı ile ödeme imkânı
  • Ek yatak hizmeti
  • Banyo
  • Elbise dolabı
  • Klima
  • Oda temizliği
  • Televizyon
  • WC – Duş
  • Kahvaltı – Akşam yemeği

Konaklama Ücretleri

  • Bungalov Evler: 120 TL
  • Dağ Evi Odaları: 135 TL
  • Tesisin Sunduğu Çadırlar: 80 TL
  • Kendi Çadırınız ile Konaklama: 55 TL
  • Ağaç Ev: 90 TL
  • Akşam yemeği: 30 TL (açık büfe şeklinde ve isteğe bağlıdır)

*Fiyatlar kişi başı ücretleri temsil etmektedir. Tüm fiyatlara kahvaltı dahildir. 10.09.2020 – 01.05.2021 tarihleri arasında geçerlidir.

Katrancı Orman Parkı

Katrancı Orman Kampı, Fethiye bölgesinde kamp için en çok tercih edilen yerlerden bir tanesidir. Fethiye Merkez’e yaklaşık 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Katrancı Koyu adını bir zamanlar bu bölgede büyük kazanlar içerisinde kaynatılan katranlardan almıştır. Katrancı Koyu içerisinde yer alan kamp alanı Tabiat Parkı niteliğindedir. Alanda hem denize girebilir hem de güzel bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Yeşil ve mavi tonlarının birbirine karıştığı bu alan hem dinlenme hem de eğlenme fırsatını aynı anda bulabileceğiniz huzur dolu doğa harikası bir yer. Şehir hayatından uzaklaşmak, doğa ile iç içe bir tatil yapmak ve isteyenlerin en başta tercih etmesi gereken yerlerden biri olan Katrancı Orman Kampı özellikle yaz aylarında büyük bir ilgiyle karşılaşıyor.

Tabiat Parkı’na giriş yaptığınızda mükemmel bir manzarayla karşılaşacaksınız. Anayoldan sadece 1 km uzaklıkta olan Katranca Koyu kıyısındaki parkın tepeleri okaliptüs, Kıbrıs Akasyaları, kızılçam ağaçları ile örtülmüş şekilde. Bu sebeple alanın oksijen seviyesi de bir hayli yüksektir. Ekonomik ve huzur dolu bir tatil için çadır, karavan kampı tutkunlarının vazgeçemedikleri yerlerden olan Katrancı Orman Kampı’nda kamp sezonu haziran ayında başlayıp eylül ayının sona kadar devam ediyor. Kamp alanı içerisinde ideal bir kamp için yeteri düzeyde olanak mevcuttur. Soyunma kabinleri, tuvalet, elektrik, çeşme gibi ihtiyaçlarınız park içerisinde ücretsiz olarak karşılanabilecektir. Elektrik mevcut fakat çadırlara elektrik çekebilmek için yanınızda uzun bir ara kablo olması şarttır. Gelirken tedbirli bir şekilde gelmenizde yarar var.

Katrancı Orman Kampı içerisinde 3 farklı şekilde konaklayabilirsiniz. Çadırınızı getirip ya da işletmeden bir çadır kiralayarak konaklayabilirsiniz. Bu seçenek burayı ziyaret edenler arasında en çok tercih edilenler arasında geliyor. İkinci seçeneğiniz karavanla gelip konaklamaktır. Ancak karavanınız büyükse özellikle yoğun dönemlerde sıkıntı çekebilirsiniz. Son seçeneğiniz ise ağaç evler olacaktır. Alan olarak her şey ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş olsa da bazı eksiklikler de yok değildir. Kamp severlerin yapmaktan en hoşlandıkları şey olan kamp ateşi ne yazık ki bu alanda serbest değil. Sadece kamp ateşi de değil; semaver, mangal ya da herhangi bir başka nedenle ateş yapmak kesinlikle yasaktır.

Kamp alanında kullanabileceğiniz buzdolapları mevcuttur. Ancak bunları kiralamanız gerekmektedir. Buzdolabınızı çadırınızın yanına kadar getirebilirsiniz. Alanda yeterli sayıda lavabo, tuvalet mevcuttur. Bunlar günde birkaç kez temizlense de özellikle günübirlikçilerin de yoğun geldiği dönemlerde tuvalet konusunda sıkıntı yaşanabilmektedir. Denizi pek sıcak değil ılık denebilecek düzeydedir. Hemen derinleşmeyen sığ bir yapısı vardır. Oldukça temiz ve berrak bir görünüme sahiptir. Yoğun dönemlerde sabah erken denize girmek daha mantıklı olacaktır. Zaten denize sıfır bir konumda yer aldığından yürümeyle vakit harcamayacaksınız.

Ücretler

Giriş Ücretleri

  • Şahıs: 9 TL
  • Öğrenci: 4 TL
  • Motosiklet: 14 TL
  • Otomobil: 27 TL
  • Küçük minibüs: 81 TL
  • Büyük minibüs: 130 TL
  • Otobüs: 216 TL’dir.

Konaklama Ücretleri

  • 4 kişilik kamp çadırı: 55 TL (günlük)
  • Karavan yeri için talep edilen ücret: 65 TL (günlük)

*Konaklama ücretlerine elektrik, su gibi tüm ortak giderler dahildir. Yalnızca buzdolabı için 17,5 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Çadırda konaklayanların tümü öğrenci ise çadır başı fiyat 55 TL değil 35 TL olacaktır.

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı

Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz’de bulunan dünyadan adeta soyutlanmış bir yerdir. Ölüdeniz’e geldikten sonra buradan kalkan teknelere 20 TL gibi bir ücret karşılığında binerek buraya ulaşabilirsiniz. Bu ücret ayrıca dönüş biletinizi de kapsıyor. Yani aynı bileti dönüşte de kullanabiliyorsunuz. Yolculuğunuz yaklaşık 30 dakika sürecektir. Yolculuk sırasında Ölüdeniz’in derin mavi sularını izlemek ayrı bir keyif yaşatacaktır. Eğer karayolu ile ulaşmak isterseniz Fethiye’den Faralya dolmuşlarına binmeniz gerekecektir. Bu seçeneği tercih ederseniz Kelebekler Vadisi’nin tepesinde inecekseniz. Aşağı inmek isterseniz de 1 saat boyunca tepeden halatlar ile inmek zorunda kalacaksınız. Bu oldukça zorlayıcı bir yöntem olacaktır ancak tırmanış sporlarına meraklıysanız güzel bir seçenek olabilir.

Kelebekler Vadisi yüksek bir yamaç olduğundan Akdeniz’in bunaltıcı sıcağından oldukça uzaktır. Gündüz saatlerinde esen meltemler, gece boyunca sarp dağlardan vuran rüzgarlar ile serin bir tatil deneyimleyebilirsiniz. Kelebekler Vadisi’nin önceki ismi Güdürümsu’ymuş ve 1987 yılında turizme açılmasıyla bölgedeki zengin kelebek popülasyonu nedeniyle adı Kelebekler Vadisi olarak değişmiştir. Kelebekler Vadisi’ni insanlar daha çok kamp için ziyaret etmektedir. Burada kalanların pek çoğu çadırlarında, karavanlarında konaklamaktadır. Her ne kadar durum böyle olsa da yine de işletmeye ödeme yapmak zorunda bırakılıyorsunuz. Kendi çadırınızı getirseniz de kampın sunduğu çadırlarda kalsanız da ücret ödemek zorundasınız. Kamp alanında kalanlara açık büfe şeklinde akşam yemeği ve kahvaltı servis edilmektedir. Öğlen yemeği için de isterseniz kendiniz bir şeyler hazırlayabilir ya da alan içerisindeki yemek yenebilecek yerleri tercih edebilirsiniz.

Kamp alanı ziyaretçilerine birkaç konaklama seçeneği sunmaktadır. İlla çadırda kalmak zorunda değilsiniz. İşletmede büyük – küçük boyutlarda bungalov evler de mevcuttur. Çadırlar ise hem klasik tarzda hem de glamping tarzındadır. Konaklama yapılan bu çadırlar oldukça konforlular. Burada çift kişilik bir yatak, priz ve aydınlatma mevcut. Ayrıca birde klima bulunuyor. Ücretler de buna bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Büyük bungalovların içinde kendi duş ve tuvaleti bulunmaktadır. Diğer seçeneklerde ise ortak alanlar kullanılmaktadır. Konaklama ücretleri çadır, bungalov ev başına değil, kişi başı üzerinden hesaplanmaktadır.

Kamp Alanı Olanakları

  • Açık büfe kahvaltı, akşam yemeği: Sabah kahvaltısı (8:00 – 10:00) ve akşam yemeği (20:00 – 22:00)
  • Elektrik
  • Sıcak su
  • Duş, tuvalet
  • Şarj üniteleri
  • Tüm gün açık bar
  • Deniz ürünleri restoranı
  • Alışveriş yapılabilecek birkaç büfe, market tarzı yer

Ücretler

  • Büyük Bungalovlar: 200 TL (ocak, şubat) – 215 TL (mart, nisan, mayıs) 250 TL – (haziran, temmuz, ağustos, eylül) 215 TL – (ekim, kasım, aralık)
  • Küçük Bungalovlar: 170 TL (ocak, şubat) – 185 TL (mart, nisan, mayıs) 200 TL – (haziran, temmuz, ağustos, eylül) 170 TL – (ekim, kasım, aralık)
  • Büyük Çadır: 155 TL (ocak, şubat) – 155 TL (mart, nisan, mayıs) 185 TL – (haziran, temmuz, ağustos, eylül) 170 TL – (ekim, kasım, aralık)
  • Küçük Çadır: 140 TL (ocak, şubat) - 140 TL (mart, nisan, mayıs) - 170 TL (haziran, temmuz, ağustos, eylül) - 155 TL (ekim, kasım, aralık)
  • Kendi Çadırınız: 110 TL (ocak, şubat) – 110 TL (mart, nisan, mayıs) 140 TL – (haziran, temmuz, ağustos, eylül) 125 TL – (ekim, kasım, aralık)

Camp Caretta Kamp Yeri

Camp Caretta, Fethiye’de kamp kurabileceğiniz güzel yerlerden bir tanesidir. Sadece çadırınızla değil karavanınızla da gelerek burada kamp yapabilirsiniz. Doğayla iç içe yaşamayı seviyor, güne horoz – kuş sesleriyle uyanmayı seviyorsanız burası tam size göre diyebiliriz. Burası kamp için ideal bir zemine sahiptir. Ağaçlık bir alan olduğundan çadırınızı kuracağınız yer gölge olacaktır. Çadırınızı kendiniz getirebileceğiniz gibi buradaki tesisten de edinebilirsiniz.

Camp Caretta’da yalnızca kamp imkânı bulunmuyor. Burada keyifli vakit geçirebileceğiniz birkaç aktivite de yer alıyor. Kamp alanının orta noktasında okuma alanları, voleybol sahası, satranç, masa tenisi, badminton, küçük bir havuz yer alıyor. Gününüzü bu tür aktiviteler ile geçirebilir yanı sıra çadırınızda kalabilirsiniz. Bu kamp alanının kendine ait bir plajı yok ancak Günlüklü Koyu buraya 600 metre kadar yürüme mesafesinde. 10-15 dakika kadar yürüyerek denize girebilirsiniz. Bu koya giriş ücreti ise 6 TL’dir. Bu bilet sayesinde aynı gün içerisinde birçok defa plaja giriş yapabiliyorsunuz.

Kamp Alanı Olanakları

  • Kamp alanında ortak kullanıma sunulmuş lavabo, tuvalet ve duş mevcuttur. Günün her saatinde sıcak su akmaktadır.
  • Çamaşırlarınızı yıkayabileceğiniz bir ünite mevcuttur. Bu üniteden yararlanmanın maliyeti yalnızca 2 TL
  • Yiyeceklerinizi muhafaza edebileceğiniz buzdolabı mevcuttur.
  • Bulaşık yıkayabileceğiniz alan yer almaktadır.
  • Akşam yemeğinizi kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi tesisin sunduğu hizmetten de yararlanabilirsiniz.
  • Tesisten küçük çadır edinmenin maliyeti; 65 TL, büyük çadır; 75 TL, karavanla konaklama ise 60 TL’dir. Fiyatlandırmalar kişi başı olarak hesaplanmamıştır. Günübirlik fiyatlardır.

Ölüdeniz’de Gezilecek Yerler

Belcekız Plajı

Ölüdeniz’de deniz keyfi yaşayabileceğiniz en güzel plajlardan bir tanesi Belcekız Plajı’dır. Bu plaj Fethiye merkeze 12 km uzaklıkta yer almaktadır. Plajın çoğu taş ve çakıldan oluşsa da yer yer kumlu alanlar da mevcuttur. Deniz suyu oldukça temiz ve berraktır. Sığ bir yapısı olmadığından çocukların girmesi tavsiye edilmemektedir. Plajda birkaç işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerden şezlong, şemsiye kiralanmaktadır. Bu alana çadırınızı getirerek kamp kurabilir ve gökyüzündeki paraşütlerin oluşturduğu eşsiz manzarayı izleyebilirsiniz. Alan içerisinde kullanabileceğiniz lavabo, tuvalet olanağı da mevcuttur.

Babadağ

Ölüdeniz doğal güzellikleri, eşsiz plajları dışında yamaç paraşütleri ile de ünlü bir beldedir. Ülkemizdeki sayılı yamaç paraşütü atlayış alanlarından bir tanesidir. 2000 metre yüksekliğe sahip Babadağ’dan paraşütle atlamanın zevkine varanlar başka hiçbir yeri tercih etmeyeceklerini söylüyorlar. Deneyimli pilotlar eşliğinde yılın 12 ayında burada yamaç paraşütü yapmak mümkündür. Ancak en çok tercih edilen aylar nisan ve ekim ayları olmaktadır. Her yamaç paraşütü atlayışı ortalama yarım saat sürmektedir. Paraşütle uçuş sırasında pilotunuz eşsiz fotoğraf ve videolarınızı çekecek bu sayede harika anılar biriktirmiş olacaksınız. Ayrıca burada trekking ve kamp yapacağınız alanlar da mevcuttur. Yamaç paraşütü ile atlama fiyatları ortalama 500 TL iken çekilen fotoğraf ve videoları satın almak 150 TL’dir.

Hisarönü

Hisarönü konaklama alternatiflerinin çok çeşitli oluşuyla oldukça tercih edilen yerler arasında gelmektedir. Ölüdeniz ve Belcekız Plajı’na oldukça yakın bir mesafede yer alır. Yaz aylarında turist akımına uğrar. Gece hayatı, alışveriş yapılacak mekanlar bakımından Fethiye’nin en aktif yeridir. Gündüz daha sakin olsa da akşamları oldukça canlı bir görünüm almaktadır.

Gemile Adası

Gemiler Adası olarak da bilinen Gemile Adası Ölüdeniz’e 7-8 km uzaklıkta yer almaktadır. Aya Nikola Adası olarak da anılmaktadır. MS 5. yüzyılda Bizanslılar burada yaşamıştır. Birçok ülkenin ticaret ve seyahat gemilerinin en uğrak noktalarından biri olmuştur. Adaya giriş ücreti 8 TL olup Müzekart sahibi olanlar ücretsiz olarak girmektedir.

Özetle Ölüdeniz kamp alanları ve Ölüdeniz’de gezilecek yerler bu şekildedir. Akdeniz’in en eşsiz doğasına sahip olan Fethiye’yi mutlaka ziyaret etmeli siz de bu muhteşem doğanın tadını çıkarmalısınız. Ayrıca gördüğünüz gibi gezip görebileceğiniz, konaklayabileceğiniz pek çok mekân alternatifi mevcut. Burayı ziyaret ettiğiniz taktirde mutlaka isteğinize uygun bir yer bulacaksınız.

Ölüdeniz Kamp Alanları | En İyileri, Konaklama Seçenekleri, Olanakları, Gezilecek Yerler, Ücretler ve Ulaşım