Bolu’da yer alan Yedigöller bölgesi 1965 yılında milli park olarak ilan edilmiştir. Bölge içerisinde birbirinde güzel 7 farklı göl yer alıyor. Bu göller; Büyük Göl, Derin Göl, Sazlı Göl, İnce Göl, Küçük Göl, Kuru Göl ve Serin Göl’dür. Bu göller birbiri arasında yaklaşık 100 metre bulunan iki plato üzerinde yer alıyor. Göllerin tamamı kamp yapmaya elverişlidir. Yedigöller özellikle bahar aylarında oldukça rağbet görmektedir. Buraya ulaşım otobüsle son derece kolaydır. Bolu otogarından günde en az 3 otobüs seferi Yedigöller bölgesine ulaşım sağlamaktadır.

Büyük Göl

Adından da anlaşılacağı üzere Yedigöller içerisinde yer alan en büyük göl burasıdır. Büyük Göl’ün en derin noktası 15 metre olarak ölçülmüştür. Büyük Göl içerisinde canlı alabalık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Ülkemizin ilk canlı alabalık üretme tesisi olmasıyla da önemini korumaktadır. Büyük Göl manzarası ile diğer göllere göre en dikkat çekenidir. Bu bölgede kamp yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği bölge olarak karşımıza çıkmaktadır. Her ne kadar kamp yapmaya uygun olsa da zemini çok düz değildir. Özellikle sezonun kalabalık olduğu dönemlerde düz zemin bulma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Serin Göl

Büyük Göl’ün kuzey tarafında yer almaktadır. Serin Göl’ün en derin noktası yaklaşık olarak 2,5 metredir. Kamp yapmaya müsait bölgelerden bir tanesidir. Serin Göl her ne kadar harika bir doğal güzelliğe sahip olsa da Yedigöller bölgesinde çok daha güzel göller mevcuttur. Serin Göl’ün tercih sıralamanızda ilk sıralarda yer almaması sizin adınıza daha iyi olacaktır.

Derin Göl

Büyük Göl’ün güneydoğu tarafında yer almaktadır. 20 metre uzunluğundaki koluyla Büyük Göl’e bağlıdır. Her yıl mayıs ve eylül aylarında belirli bir ücret karşılığında olta balıkçılığı yapılabilmektedir. Bu aylarda kamp yapmayı düşünen ziyaretçiler olta balıkçılığını da deneyimlemek isteyebilirler.

Nazlı Göl

Göller arasında en geniş platoya sahip olanı Nazlı Göl’dür. Bir diğer bilinen ismi ise Şelale Göl’dür. Böyle anılmasının sebebi dibinden sızdırdığı bol miktardaki su yüzeye çıkarak şelale oluşturuyor olmasıdır. Yedigöller bölgesinde kamp yapmak için en uygun bölüm burasıdır diyebiliriz. Bu bölge diğer göllerin bulunduğu bölgeye oranla daha huzurlu ve sakin yapıdadır. Doğayı, eşsiz göl manzarasını ve sessizliği bir arada yaşayabileceğiniz oldukça uygun bir kamp bölgesidir. Yedigöller’e kısmen daha soğuk bir mevsimde gelmeniz durumunda kampınızı orman içerisinde yapabilirsiniz. Orman sizi soğuktan korumaya bir nebze de olsa yardımcı olacaktır.

Sazlı Göl

Gölün sazlıklar içerisinde yer almasından dolayı Sazlı Göl ismini almıştır. Yedigöller’in manzara bakımından en güzel bölgelerinden bir tanesidir. Doğanın neredeyse tüm renklerini bir arada bulundurmaktadır. Burada birbirinden güzel doğa fotoğrafları çekebilirsiniz.

Kuru Göl

İsminden de tahmin edebileceğiniz gibi bu göl kurudur. Yılın sadece bazı dönemlerinde suyla dolmaktadır. Göl dolmadığı zamanlarda manzaradan mahrum kalacaksınız demektir.

İnce Göl

Yedigöller Milli Parkı’nın girişinde, sol tarafta kalan İnce Göl 6 bin metrekare büyüklüğe sahiptir. Göl yüzeyi yosun ve yapraklarla kaplanmış haldedir. Yeşilin her tonunu yakalayabileceğiniz İnce Göl, şehir gürültüsünden ve insan kalabalığından kaçabileceğiniz en güzel tercihlerden biri olacaktır.

Kamp Olanakları Nelerdir?

Yedigöller Milli Parkı kamp alanı içerisinde;

  • Tuvaletler
  • Kadın – erkek mescit
  • Çeşmeler
  • Market (Ancak yalnızca çay, kahve, tost, simit gibi yiyecekler bulabilirsiniz. Ekmek ya da diğer market ihtiyaçlarınız için tedbirli gelmeniz gerekmektedir.)
  • Elektrik (Prizler mescit ve tuvaletlerde yer almaktadır.)
  • Wi-Fi bulunmamakla birlikte bazı bölgelerde şebeke çekmemektedir.
  • 18 adet bungalov evi yer almaktadır. Evler maksimum 4 kişiliktir.

  • Kamp alanı ücretsiz değildir. Görevliler her sabah kamp alanlarına gelerek çadır başı ücret tahsis etmektedir. Çadır başı alınan ücret 25 TL’dir. Öğrenci kimliğiniz mevcut ise indirimden yararlanabilirsiniz.
  • Kamp ateşi yakabilirsiniz ancak sadece akşam 20 ile sabah saat 6 aralığında müsaade edilmektedir.
  • Buraya karavanınızla gelmeniz de mümkündür. Girişte herhangi bir sorun yaşamayacaksınızdır.
  • Dağ bisikleti ya da normal bisiklet süreceğiniz alanlar mevcuttur.
  • ATV sürebilirsiniz.
  • Gülen kayalar, dilek şelalesi ve kayın ağaçlarını görebilirsiniz.
  • Olta balıkçılığı yapabilirsiniz ancak bunun için ücret talep edilmekte.
  • Kapankaya Manzara Seyir yerine çıkarak tüm gölleri ve doğayı izleyebilirsiniz.

Yedigöller Kamp Alanları | Yedigöller Hakkında Bilgileri, İmkanları ve Ulaşım