İzmir’in Urla ilçesi şehir merkezine 35 km uzaklıkta yer almaktadır. İlçenin batı kesimlerinde Çeşme, doğu kesimlerinde ise Seferihisar bulunur. Yüzölçümü 727 km²'dir. Turizmi oldukça gelişmiş ilçelerimizden biridir. Urla kamp alanları ve deniz turizmi yönünden oldukça ideal şehirlerimizden bir tanesidir. Güvendik sırtlarından, Urla Kıyıları ve İzmir Körfezi seyredilebilmektedir. Barbaros, Özbek, Balıklıova ve Gülbahçe, ilçenin deniz turizmi bakımından öne çıkan yerleridir.
Urla tarihi yönden de oldukça gelişmiş ve önemli ilçelerimizden biridir. İyonların eski kenti olan Klazomenai kentinin harabeleri günümüzde Urla sınırları içerisindedir. Güzelbahçe’nin o dönem bilinen ismi Klizman’dı. Bizans Dönemi’nde ise ayrı bir isim alarak Bryela oldu. Bryela, Tanrı’nın kadını ve Meryem Ana anlamına gelmektedir. Daha sonraları ise “Vourla” (Yunancada Sazlık) denmeye başlamış ve günümüzdeki ismi Urla’ya dönüşmüştür. Urla’nın İskele Mahallesi’nde yapılan arkeolojik kazılar sonucu Limantepe Höyüğü’ne rastlanılmıştır. Bu höyüğün MÖ 4000’li yıllara kadar uzandığı saptanmıştır. Buranın Ege Denizi’nin en eski limanı olduğu düşünülmektedir. Kent özellikle zeytinyağı ticaretiyle önemli bir ticaret merkezi halini almıştır.
Urla’nın bu kadar derin, köklü bir tarihe sahip olması elbette ki tesadüf değildir. Bilindiği üzere eski dönemlerde insanlar geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlıyorlardı. Urla da cennet doğasıyla, bitki örtüsüyle birçok bitki çeşidinin yetişmesini sağlıyordu. Bu sayede Urla önemli bir merkez haline gelmiştir. Son zamanlarda ise Bağcılık faaliyetleri bir hayli gelişmiştir. Şu anda 600 hektarlık bir alanda şaraplık bağlar yer almaktadır ve bu alandan yaklaşık 2,5 ton şaraplık üzüm elde edilmektedir. Urla’nın bu cennet gibi doğasında elbette sadece üzüm yetişmiyor. Zeytincilik faaliyetleri de bir hayli gelişmiştir. Bilinen en eski zeytinyağı fabrikası Urla’da kurulmuştur. Bu fabrikanın o dönemlerde 25 yıl üretim yaptığı ve bünyesinde 10-12 kişinin çalıştığı tahmin edilmektedir. Görüldüğü gibi Urla gerek agro turizm gerekse de yaz turizmi açısından oldukça gelişmiş bir yerdir. Öyleyse gelin Urla’nın en meşhur kamp alanları, gezilecek yerleri nerelermiş hep birlikte görelim!
Urla Demircili Koyu
Demircili Koyu Urla’da bulunan huzurlu, sessiz, sakin bir yerdir. Kafa dinlemek isteyenler ve güzel bir kamp deneyimi yaşamak isteyenlerin en çok tercih ettiği alanlar arasındadır. Alan içerisinde ücretli bir tesis olan Demircili Ada Camping de mevcuttur. Ancak Demircili Koyu ücretsizdir, burada ücretsiz bir şekilde kamp yapan pek çok gezgin bulunmaktadır. Ücretsiz alan taşlık bölgeden oluşmaktadır. Ancak yine de çadırınızı kurabileceğiniz, karavanınızı çekebileceğiniz uygun noktalar vardır. Kamp yapmak için gelenlerin pek çoğu Ada Camping’i seçmektedir. Eğer daha önceden kamp tecrübeniz yoksa Ada Camping tesisleri içerisinde kamp yapmanız daha iyi olacaktır. Ancak kamp deneyiminiz varsa ve doğayla daha iç içe bir kamp yapmak istiyorsanız, tesisin ilerisinde balıkçıların olduğu daha yeşil bir bölgede kampınızı yapabilirsiniz.
Demircili Koyu hem çadır kampı hem de karavan kampı için ideal özelliklere sahiptir. Karavanınız ya da çadırınızla buraya gelerek gönül rahatlığıyla, ağız tadıyla harika bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak kamp alanında pek büyük ağaçlar olmadığından alan yeterince gölgelik değil. Bu sebeple güneşten korunmak için şemsiye, tente vb. ekipmanlarla gelmeniz iyi olacaktır. Bölgede bu gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak biraz güç. Bunun için Urla Merkez’e gitmeniz gerekebilir. Bu kamp alanı özellikle günübirlikçilerin etkisiyle hafta sonlarında oldukça yoğun olmaktadır. Eğer Ada Camping tesislerinde kamp yapmayı düşünüyorsanız bu durum yine böyledir. Bu sebeple daha tenha, daha huzurlu bir alanda kamp yapmak istiyorsanız yarımada üzerinde kamp yapabilirsiniz. Yarımada doğal güzellik açısından eşsiz bir yer olsa da bazı dönemlerde biraz fazla rüzgâr alıyor. Ancak yine de denize yakınlığı ve manzarasıyla muazzam bir yerdir.
Demircili Koyu’nun denizi belki de Urla’nın en iyisidir. Özellikle denize daldığınızda ne kadar berrak olduğunu gözlerinizle göreceksiniz. Son derece berrak, temiz bir denizi vardır. Su sıcaklığı da pek sıcak denemez. Özellikle yaz aylarında serinlemek için ideal bir sıcaklığı vardır. Ayrıca loca ve şezlonglar da koyda bulunmaktadır. Kiralayacağınız bir şezlong ya da loca ile gün boyu bu muhteşem denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Kamp Olanakları
- Koy içerisinde ücretli ve ücretsiz alanlar mevcuttur. Ancak çadır kampı yapmak istiyorsanız herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.
- Mangal yakabileceğiniz, piknik yapabileceğiniz alanlar mevcuttur.
- Karanlık çökünce çadırınızın yanında kamp ateşi yakabilirsiniz.
- Koyun ücretsiz bölümlerinde WC, duş gibi imkanlar bulunmamaktadır. Bunun için tesisin sunduğu imkanlardan 3 TL karşılığında yararlanabilirsiniz.
- Ada Camping’te konaklamak isterseniz restoran tarzı mekanlar mevcuttur. Yemek ve kahvaltılarınızı kolaylıkla burada yapabilirsiniz.
- Bölgede şebeke çok zor çekmektedir. Bu sebeple çadırınızı kurmadan önce şebekenin çektiği bir yer olmasına özen gösteriniz.
- Demircili Köyü’ne 3 km mesafede yer almaktadır. Bu köyde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz market tarzı yerler mevcuttur.
Ulaşım
- İzmir’e havayolu ile gelecekseniz eğer havalimanından kamp alanı 45 km uzaklıkta yer almaktadır. Havalimanından bu alana otobüsler kalkmaktadır. Yolculuğunuz yaklaşık 30 – 35 dakika kadar sürecektir.
- Eğer karayolu ile gelecekseniz Urla’ya doğru yola çıkmalısınız. Urla’ya ulaştıktan sonra Demirciler Köyü’ne gitmelisiniz. Urla’dan burası yaklaşık 15 km uzaklıktadır.
Nuri’nin Yeri Camping
Nuri’nin Yeri Camping, Urla’nın Torasan mevkiinde yer almaktadır. Denize sıfır bir konumda bulunmaktadır. Bu sebeple hem kamp yapabileceğiniz hem de denize doyabileceğiniz güzel bir alandır. Eğer hem denize girmek istiyorum hem de kamp yapmak istiyorum diyorsanız bunu çok uygun ücretler karşılığında burada gerçekleştirebilirsiniz. Bu tesis, tüm kampçıların ihtiyaç duyabileceği her hizmeti sunmaktadır. Denizi oldukça temiz, plajı ise olabildiğince ince kumlardan oluşmaktadır. Plajda şemsiye, şezlong, duş ve lavabolar bulunmaktadır. Kumsala oldukça yakın bir alanda çadırınızı kurabilir ve huzur dolu kampınıza başlayabilirsiniz.
Burada kamp yapmayı düşünürseniz dışarısı ile pek ilişkiniz olmayacaktır. Çünkü tesis, konuklarına her türlü imkânı sağlamaktadır. Öncelikle tesisin kendisine ait restoranı, yemek yerleri mevcuttur. Konuklar burayı kullanarak dışarıdan yemek yemeye ihtiyaç duymuyorlar. Tesisin etrafında birkaç işletme yer alsa da bunlara pek ihtiyacınız olmayacaktır. Ancak gezip görmek isterseniz orası ayrı. Bu kamp alanına gelen ziyaretçi kesimi genellikle ailelerden oluşmaktadır. Bu sebeple kamp süreciniz boyunca sizi rahatsız edebilecek unsurlar olmayacaktır. Kamp alanında yürüyüş yapabileceğiniz birkaç alan da mevcuttur. Sabahları günün ilk ışığında kalkıp eşsiz doğanın tadını çıkararak doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
Kamp Olanakları
- Bungalov evler mevcuttur.
- Duş, WC olanağı vardır.
- Wi-Fi bulunmaktadır.
- Elektrik bulunmaktadır.
- Deniz kenarına yakındır.
- Ormanlık alanlar bulunmaktadır.
- Kafe, restoran tarzı mekanlar yer almaktadır.
Konaklama ve Ücretler
Burada çadırınızla konaklayabileceğiniz gibi tesisin sunduğu konaklama imkanlarından da yararlanabilirsiniz. Sade ve otantik tarzda döşenmiş odalarıyla misafirlerini ağırlamaktadır. Standart odalar, tek kişilik odalar, aile odaları, manzaralı odalar, verandalı odalar olmak üzere pek çok isteğe hitap eden seçenekler mevcuttur.
- Standart tek kişilik oda: 250 TL
- Standart çift kişilik oda: 500 TL
- Standart 3 – 4 kişilik oda: 600 TL
- Family 5 kişilik 1+1 daire: 700 TL
- Superior Manzaralı, Balkonlu 3 kişilik oda: 700 TL
- Deluxe Manzaralı, Loca ve Verandalı 3 kişilik oda: 800 TL
*Olası fiyat değişiklikleri için tesisi aramanız önerilmektedir.
Bademler Doğal Yaşam Köyü
İzmir’in batısında Güzelbahçe ile Seferihisar ilçeleri arasında yer alan Bademler, boğazın tam ortasına konuşlanmıştır. Karayolunun batısında bir tepe üzerinde yer alan köy; Urla’ya 9 km, Seferihisar’a 35 km uzaklıktadır. İzmir’den tamamen izole halde bulunan Bademler Doğal Yaşam Köyü, huzurlu bir bungalov tatili için en ideal yerlerden biridir. Çadır ya da karavan kampı için uygun bir alan değildir. Bungalov evlerde doğal yaşamla iç içe vakit geçirmek isteyenler için bulunmaz bir tesis olacaktır. Aslında burası bir bakıma bungalov ev işletmesidir. Aile konforuna uygun olarak dizayn edilen bungalovlarda keyifli bir tatil yapmak için Bademler’i düşünebilirsiniz.
Haftalık ve sezonluk konaklama imkânı sunan bungalov evler içerisinde pek çok olanak mevcuttur. Mini bir mutfak, mini buzdolabı, televizyon, klima, duş, tuvalet ve klima mevcuttur. Tesis içerisinde pek çok atölye de bulunmaktadır. Bu atölyeler içerisinde organik tarımsal üretim faaliyetleri yapılmaktadır. Ortak kullanıma sunulmuş alanların içerisinde de yemekhane, revir, dinlenme evi, oyun parkı ve çamaşırhane mevcuttur.
Neler Yapılabilir?
- Birbirinden güzel dizayn edilmiş bungalov evlerde, doğa ile iç içe bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.
- Organik ürünleri toplayabilirsiniz.
- Atölyelerde çeşitli alanlarda faaliyetlere katılabilirsiniz.
- Hayvan barınaklarını ziyaret edip gezebilirsiniz.
- Orman ve doğa manzarasının fotoğraflarını çekebilirsiniz.
- Doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
- İşletmeye ait bir otopark mevcuttur.
- Alanda tuvaletler yer almaktadır.
- Şebeke ve 4,5 G çekmektedir.
- Yemek yiyebileceğiniz restoran, kafe tarzı yerler mevcuttur.
- Mangal ve kamp ateşi yakabilirsiniz. Ancak öncesinde yine de işletmeye sormanızda fayda var.
- Evcil hayvanlarınızı götürebilirsiniz.
- Alışveriş yapabileceğiniz market, büfe tarzı bir yer mevcut değildir.
Huzur Kamp
Urla’nın Balıklıova istikametinde yer alan Huzur Kamp denizle iç içe bir kamp mekanıdır. Adından da anlaşılacağı üzere huzur dolu bir kamp deneyimi sunmaktadır. Denize sadece birkaç adımlık bir mesafede yer almasından dolayı kampçıların sıkça tercih ettiği alanlar arasında yer almaktadır. Kamp alanı oldukça geniş bir alandan oluşmaktadır. Çam ağaçları ile dolu bu alanda ağaçların oluşturmuş olduğu gölgelerin altında keyifli bir kamp yapabilirsiniz. Zemin çim olmasa da düzlük bir alandır. Çadırınızın konforunu olumsuz etkileyecek taşlar bulunmamaktadır. Bu sebeple çadırınızı kurabilir ve kusursuz bir kamp için start verebilirsiniz. Huzur kamp ayrıca bir mesire alanıdır. Bu sebeple de günübirlikçi ziyaretçilere de açıktır. Çam ağaçları sayesinde güneşli günlerde bile gölge bir alandır. Bu sebeple yaz sıcağında serin bir kamp deneyimi yaşayarak konaklayabilirsiniz.
Huzur Kamp, konaklama süreciniz boyunca sizlere ihtiyacınız olabilecek tüm olanakları sunuyor. Tesisin kendine ait yeme içme yeri olsa da ziyaretçilerini buna mecbur etmiyor. Kampçılar dilerse kendi yemeklerini hazırlayabilecekler. Bunun için tesis, misafirlerine bir mutfak imkânı sunmuştur. Bu mutfakta yemeklerinizi hazırlayabilir, bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz. Dilerseniz de mangalınızı yakabilir ve dostlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kamp alanının bize göre en büyük eksikliği mesire alanında sandalye ve masaların olmayışıdır. Bunun için yanınızda katlanabilir masa ve sandalye getirmenizde yarar vardır.
Kamp alanı denize oldukça yakın bir mesafede bulunmaktadır. Birkaç metre yürüyerek kolaylıkla denize ulaşabilirsiniz. Kıyı yerleri oldukça sığ, bu sebeple çocuklarınız için son derece elverişlidir. Rüzgâr almaması da dalgaların oluşumunu engellemektedir. Yani çocuklu bir aileyseniz bu deniz tam size göre. Tesis hafta sonları son derece yoğun olmaktadır. Bunda elbette günübirlikçilerin etkisi oldukça büyüktür. Eğer birkaç gün konaklamayı düşünüyorsanız mutlaka hafta içi günlere denk getirmeye çalışınız. Hafta sonu gelecekseniz de mutlaka çok erken saatlerde geliniz. Bu sayede kampın en güzel yerinde konaklama imkanına ulaşacaksınız.
Kamp Olanakları
- Tuvalet ve lavabolar bulunmaktadır. Her gün temizlenmektedir. Oldukça hijyenik bir ortamı vardır.
- Dinlenme alanları mevcuttur.
- Alanda suları akan çeşmeler mevcuttur.
- Ortak kullanıma sunulmuş yemek yerleri vardır.
- Mini bir mutfak bulunmaktadır.
- Mangal ve kamp ateşi yakmaya uygun alanlar vardır.
- Denize oldukça yakındır. Plajda şezlong ve şemsiyeler mevcuttur.
- Çadır konaklama yerleri oldukça idealdir. Çadır başına talep edilen ücret 70 TL’dir.
- Otopark mevcuttur.
Kamp alanına giderken İçmeler ve Gülbahçe istikametini takip etmelisiniz. Balıklıova’ya ulaştıktan sonra sahil yolunu kullanmalısınız. Balıklıova merkezine 2 dakikalık bir sürüş mesafesinde yer almaktadır. Toplu taşıma ile gelmeyi düşünüyorsanız Urla’dan Gülbahçe otobüslerine binmelisiniz. Gülbahçe’ye ulaştıktan sonra ise Balıklıova dolmuşlarına binerek kamp alanına ulaşabilirsiniz.
Radika Kamp Alanı
Radika Kamp Alanı, yukarıda bahsettiğimiz Bademler Doğal Yaşam Köyü’ne yakın konsepte sahip bir yerdir. Alan olarak son derece yeşildir. Geniş bir çimenlik alan üzerine kurulmuştur. Alan içerisinde Yörük çadırları mevcuttur. Bu çadırlar konaklama, restoran ve faaliyet alanlarıdır. Konaklama için yalnızca bu Yörük çadırlarını kullanabiliyorsunuz. Çadır konaklama bu alanda bulunmuyor. Daha önce Yörük çadırda konaklama gibi bir deneyim yaşamadıysanız burası oldukça farklı bir deneyim olabilir. Bu deneyim için Urla güzel bir tercih olacaktır.
Tesis muazzam bir şekilde, kusursuza yakın olarak tasarlanmıştır. Konaklama yerleri son derece ferah ve geniştir. Konaklayan arasındaki mesafe oldukça idealdir. Kimse, kimsenin özel alanına müdahale edemeyecek şekilde ayarlanmıştır. Tesis içerisinde birkaç restoran da yer almaktadır. Bu restoranlarda Ege mutfağına ait birbirinden farklı lezzetler tadabilirsiniz. Eğer Ege’ye yabancıysanız ve Ege mutfağını merak ediyorsanız başka yere gitmenize gerek kalmayacaktır. Alan denize de oldukça yakın bir mesafede bulunmaktadır. Sadece 300 metre uzaklıkta bulunan deniz oldukça berrak ve temizdir. Dilerseniz Demircili Koylarını yakından takip etmek için tekne turu organizasyonlarına da katılabilirsiniz.
Yörük çadırları içerisinde bir adet çift kişilik yatak ve bir adet de çocuk yatağı bulunmaktadır. İhtiyaç durumunda ek yatak talep edebilirsiniz ancak bunun için ayrı bir ücret de ödemeniz gerekmektedir. Çadırların havalandırması tavan kısmındaki vantilatörler yardımıyla sağlanıyor. Sıcak havalarda dahi bu vantilatörlere pek ihtiyaç duyulmuyor çünkü kamp alanı oldukça serin ve havadar bir yerde bulunuyor. Kamp alanında 7 gün 24 saat boyunca sıcak su imkânı mevcuttur. Lavabo ve tuvaletler günübirlik temizlenmektedir. Kablosuz ağ bağlantısı yer almaktadır. Bahçe ve dinlenme alanları vardır. Otopark alanı mevcuttur.
Urla’daki Diğer Kamp Alanları
Bahar Kamping
Bu kamp alanı denize sıfır bir noktada yer almaktadır. Son derece geniş bir arazi üzerine kurulmuştur. Konuklarına çadırla konaklamanın yanı sıra pansiyon olanağı da sağlamaktadır. İsterseniz çadırda kalırsınız isterseniz de tesisin sunmuş olduğu odalarda. Tesis mavi ve yeşil tonlarının birleştiği bir alanda yer almaktadır. Etrafında neredeyse hiç yerleşim yeri yoktur. Bu sebeple oldukça huzurlu, sessiz ve sakin bir atmosferi vardır. Etrafta duyacağınız sesler dalga sesi ve kuş cıvıltılarından başka bir şey olmayacaktır. Çocuklu aileler için oldukça uygundur. Sahilinde şezlong, soyunma kabini ve duş olanağı vardır. Mangal yakabileceğiniz alanlar mevcuttur. Ulaşımı son derece kolaydır. Çadır ile konaklama için 80 TL gibi bir ücret talep edilmektedir. Odalarda konaklama ücretleri sezonuna göre farklılık göstermektedir. Arayıp bilgi almanızda fayda var.
Torasan Kamping
Bu kamp yeri adından da anlaşılacağı üzere Torasan mevkiinde yer almaktadır. Denize sıfır bir konumda bulunmaktadır. Nuri’nin Yeri Kamp Alanı ile birbirine oldukça yakın bir bölgede yer alıyor. 2 kamp arası mesafe yaya olarak yalnızca 2 dakikadır. Torasan Kamping kamp için gerçekten son derece elverişli bir alandır. Bahçesinde zeytin ağaçları ve birkaç çeşit daha ağaçlar yer almaktadır. Bu sebeple alan olarak gölgeliktir. Zemininde çimler olmasa da taşlar da yoktur. Çadırınızdan çıkıp birkaç metre yürüyerek denize ulaşabiliyorsunuz. Sahilin kıyısında oturabilir alanlar ve piknik yapmaya müsait bölgeler mevcuttur. Denizi ve kumsalı son derece temizdir. Çocukların da yüzebileceği bir alandır. Tesis içerisinde yemek yiyebileceğiniz restoran mevcuttur. Ancak kendi yemeğinizi kendiniz de hazırlayabilirsiniz. WC, duş, 24 saat sıcak su, elektrik, yeme – içme yerleri, ortak kullanıma sunulmuş mutfak, buzdolabı, bahçe ve dinlenme alanları, otopark, piknik masaları yer almaktadır. Çadır ile konaklamak için talep edilen ücret 60 TL iken şemsiye – şezlong kirası 50 TL’dir.
Ağaçaltı Kamp Alanı
Urla’nın Güzelbahçe mevkiinde yer alan Ağaçaltı Kamp Alanı denize yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Çadır ve oda ile konaklama alternatifi mevcuttur. Tesis Karaburun yolu üzerinde yer almaktadır ve ulaşımı son derece rahattır. Kamp süreciniz boyunca gereksinim duyabileceğiniz tüm hizmetleri tesisten karşılayabilirsiniz. Ortak kullanıma sunulmuş WC ve duş gibi yerlerin yanı sıra mutfak alanları da mevcuttur. İsterseniz kendi yemeğinizi kendiniz pişirebilirsiniz. Urla ilçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunan alan son derece sessiz, huzur dolu bir alandır. Çadırla konaklama ücreti 50 TL’dir.
Urla’da Gezilecek Yerler
Karantina Adası
Urla sahiline yaklaşık 500 metre mesafede kalan bu ada MÖ 225 yılında Büyük İskender tarafından yaptırılmıştır. Bugün çam ve palmiye ağaçları ile kaplı bir alandır. 18. yüzyılda Avrupa ve Asya’da baş gösteren kolera ve veba gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmak amacıyla adada karantina binaları yaptırılmıştır. Gemiye ile adaya gelenler arasında hastalık şüphesi olanlar bu binalarda karantina altına alınmaktaymış. Bu nedenle de adaya Karantina Adası ismi verilmiştir. 1950 yılına kadar bu ada aktif olarak kullanılmıştır. Bu yıllara kadar adı bir süre Deniz ve Güneş Tedavi Enstitüsü olarak anılmıştır. 1960 senesinde ise adı Kemik ve Mafsal Hastalıkları Hastanesi olarak değiştirilmiştir. 1986 senesinde devlet hastanesi statüsüne kavuşmuştur. Günümüzde ziyaretçilerin büyük bir ilgisini çeken adada antik döneme ait 5 bin kişi kapasiteli bir amfi tiyatro bulunmaktadır.
Çeşmealtı
Çeşmealtı, Urla ilçe merkezine 5 km’lik bir uzaklıkta yer almaktadır. Burada çok sayıda yazlık ev bulunmaktadır. Evler yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgisini çekmektedir. Tertemiz bir denizi vardır. Sakinliği ve doğasıyla ön plana çıkan Çeşmealtı çok işlek bir limana da sahiptir. Çeşmealtı limanından 12 adalara günübirlik geziler düzenlenmektedir. Bu turlara katılabilir ve Ege’nin sonsuz maviliğine doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Gündüzleri oldukça sessiz, sakin bir yer olan Çeşmealtı geceleri oldukça aktif ve hareketlidir. Sahil bölgesi olduğundan birçok kafe, bar ve restoran bulunmaktadır. Geceleri ışıl ışıl sokakları ile adeta görsel bir şölen sunmaktadır. Konaklama için pek çok alternatif de bulunmaktadır. Otel, pansiyon ya da yazlık evlerde kalabilirsiniz.
Klazomenai Antik Kenti
Limantepe’de kurulan bu antik kent 12 İyon kentinden sadece bir tanesidir. Antik Kent’teki yerleşim Limantepe’den başlamış ve Ayyıldız eteklerine kadar uzanmıştır. Kentin bir bölümü de Karantina Adası içerisinde bulunmaktadır. Buradaki ilk kazı çalışmaları 1921 yılında Yunan arkeologlar tarafından yapılmıştır. 1979 senesinde ise Kültür Bakanlığı tarafından kazı çalışmalarına devam edilmiştir. Çalışmalar sonucunda Klasik ve Erken Çağ’dan olduğu düşünülen tabakalar bulunmuştur. Ancak en önemli tarihi kalıntılarından biri MÖ 6. Yüzyıla ait olduğu düşünülen zeyitnyağı fabrikasıdır. Günümüzde hala kullanılan bu alan ilk zeytinyağı faaliyetlerinin başladığı yer olarak anılmaktadır. Bu antik kenti 15 Nisan – 2 Ekim tarihlerinde saat 9.00 – 19.00 aralığında ve 3 Ekim – 14 Nisan tarihlerinde saat 8.00 – 17.00 aralığında ziyaret edebilirsiniz. Girişler ücretsizdir.
Kısaca anlatmak gerekirse Urla tam bir tatil cennetidir. Tarihi geçmişiyle, deniz turizmiyle, kamp alanlarıyla oldukça öne çıkan ilçelerden bir tanesidir. İzmir’in en işlek, meşhur ve en temiz sahilleri Urla’dadır. Urla kamp alanları nerede, nasıl imkanlara sahip ve konaklama seçenekleri neler tek tek incelemeye çalıştık. Eğer doğal güzelliklerle dolu, temiz bir denize sahip, huzur dolu ve doğayla iç içe bir kamp alanı arıyorsanız mutlaka listenize Urla’yı ekleyin.