Kocaeli, İstanbul ve Bursa’dan sonra Marmara Bölgesi’nin üçüncü büyük şehridir. Şehrin daha çok sanayi sektörü ön plana çıksa da doğal güzellikleri de oldukça çoktur. Şehrin yüzölçümü 3623 km2 olmakla birlikte ülkemizin en küçük 6. şehri olma özelliğiyle bilinmektedir. Yine de buna rağmen ülkemizin en kalabalık 10. şehri konumundadır. Kocaeli, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan önemli bir şehirdir. Ayrıca turizmi de oldukça gelişmiş bir şehrimizdir. Çünkü Kocaeli’nin hem Marmara bölgesine hem de Karadeniz bölgesine kıyısı bulunmaktadır. İşte tüm bu saydığımız sebeplerden ötürü Kocaeli kamp alanları bakımından bol alternatifli bir yerdir.

Kocaeli’nin ilçeleri de oldukça gelişmiş özellikler göstermektedir. İzmit, Kandıra, Kartepe, Karamürsel, Gebze ve Gölcük gibi oldukça tanınmış ilçeler Kocaeli sınırları içerisindedir. Şehrin tarihi geçmişi çok eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Bölgedeki ilk yerleşimlerin MÖ 8. yüzyıla ait olduğu saptanmıştır. O dönemlerde bilinen adı ile Astakoz’dur. Yunan kolonisine bağlı olan Astakoz kenti Megaralılar tarafından kurulmuştur. 284 yılında Roma İmparatoru Diocletian tarafından şehir Roma Başkenti olarak ilan edilmiştir. Bu dönemde şehrin sınırları bir hayli genişlemiş ve dünyanın en önemli şehirleri arasına girmiştir. Uzun dönemler boyunca Roma İmparatorluğu hakimiyetinde kalmış, zamanla depremlerin de etkisiyle harap olmuştur. 11. Yüzyıla kadar durum bu haldeyken Anadolu Selçuklularının hakimiyeti altına girmesiyle eski ihtişamlı günlerine kavuşmuştur.  Kısacası, Marmara Bölgesi’nin en özgün doğal güzelliklerine sahip şehri Kocaeli, turizmcilerin büyük ilgisini çekmektedir. Yemyeşil ormanları, temiz sahilleri ve tarihi eserleriyle herkesin en az 1 kez görmesi gereken şehirlerden biridir. Gelin hep birlikte Kocaeli’de nerelerde kamp yapılır, nereleri gezmek gerekir görelim.

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinin Yuvacık mevkiinde bulunan bir aile işletmesidir. Kocaeli şehir merkezine 20 km, İstanbul’a ise 120 km uzaklıkta yer almaktadır. Doğayla iç içe olan bu tesiste kamp için aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Konuklarına her türlü imkânı tanımayı ilke edinen, sunduğu aktivite seçenekleriyle konuklarına eşsiz bir kamp deneyimi sunmaya çalışan bu tesis her bakımdan mükemmel diyebiliriz. Buraya gelirken tereddütleriniz varsa dönüşte dingin bir kafayla döneceğinizden şüpheniz olmasın. Genel olarak kamp alanlarının işleyişini herkes bilir. Kamp alanındaki tesis alanın kullanılmasından kaynaklı ücret talep eder ve kampçılar da bu bedel karşılığında alanda konaklar. Ancak Karaaslan Kamping’te bu durum biraz farklı. Kamp severler kamp alanı için herhangi bir ücret ödemiyorlar. Ancak tesisin sunmuş olduğu pek çok aktivite ücret karşılığında sunuluyor.

Karaaslan Kamping, oldukça göze hitap eden bir yerdir. Bir tarafta şarıl şarıl akan dere sesi, diğer tarafta otantik bungalov evler, dere kenarına kurulmuş çok sayıda kamelyalar ve oyun parklarıyla kamp severlerin asla ayrılmak istemeyeceği bir yer. Konaklama imkânı bakımından herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bungalov evlerde ya da çadırlarda konaklayabilirsiniz. Bungalov evler de kendi içerisinde kategorilere ayrılmaktadır. Tek katlı bungalov evler, dubleks bungalovlar ve şömineli bungalov evler olarak seçenekler sunulmaktadır. Dilerseniz 5 yıldızlı otel konforundaki bu evlerde kalabilir ya da çadır kampı istiyorsanız çadırınızı getirerek bu alanda konaklayabilirsiniz.

Karaaslan Kamping’e gelip nasıl yerleşmeniz gerektiğine karar verdikten sonra dere kenarında güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. İsterseniz dere kenarında kurulmuş masaları tercih edin -ki burası restorandır- isterseniz de kendi kahvaltınızı kendiniz hazırlayıp manzaranın tadını çıkarın. Kahvaltınızı yaptıktan sonra alanı keşfe çıkabilirsiniz. Kamp alanı içerisinde bir iki tane güzel yürüyüş parkuru yer almaktadır. Buraya sabahın erken saatlerinde gelip bol oksijenli bir ortamda yürüyüşünüzü yapabilirsiniz. Öğlene doğru ise sevdiklerinizle birlikte piknik alanında keyifli vakit geçirebilir ve mangal yakabilirsiniz. Burası ortak kullanım alanıdır ve oldukça da kullanışlıdır. Yemeklerinizi bu alana da getirip tüketebilirsiniz. Ayrıca burada birbirinden güzel salıncaklar da mevcuttur. Eğer kalabalık bir zamanda gitmediyseniz muhtemelen boş olacaklardır.

Neler Yapılabilir?

  • Kamp alanında ATV ve JEEP safari alanı mevcuttur. Burada dostlarınız ve sevdiklerinizle güzel vakit geçirebilirsiniz. ATV ile safari yapmak isterseniz 1 saat için 65 TL ödemeniz gerekecektir JEEP ile safari yapmak isterseniz de 1 saat için 300 – 350 dolaylarında bir ücret ödeyeceksiniz.
  • Zipline alanı mevcuttur. Zipline, yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri giyerek kendi ağırlığınızla ve yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesidir. 320 metrelik bir turun bedeli 20 – 25 TL dolaylarındadır.
  • Paintball alanı mevcuttur. Burada yine sevdiklerinizle birlikte çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.
  • Trekking alanları mevcuttur. Burada doğayla iç içe vakit geçirebilir, sporunuzu yapabilirsiniz.
  • Harika bir köy kahvaltısı yaparak güne başlayabilirsiniz.
  • Hediyelik eşya satın alabileceğiniz küçük bir işletme mevcuttur. Burada anı olarak sevdiklerinize küçük bir hediye satın alabilirsiniz.

Konaklama ve Ücretler

  • Çadır Kampı: Eğer çadır kampı yapmak isterseniz çadırınızı yanınızda getirmeniz gerekecek. Çadır kampı yapmak için hiçbir ücret ödemenize gerek yoktur. Tamamen ücretsizdir.
  • Eğer 6 kişilik bir kamelya kiralamak isterseniz bunun günlük kirası 40 TL olacaktır. Gün boyu kullanabileceksiniz.
  • Tek katlı bungalov evlerde kalmak isterseniz kahvaltı dahil kişi başı ücret 150 TL olacaktır.
  • Dubleks bungalovlarda kalmak isterseniz kahvaltı dahil kişi başı ücret 170 TL olacaktır.
  • Şömineli bungalovlarda kalmak isterseniz de kahvaltı dahil kişi başı ücret yine 170 TL olacaktır.
  • Tüm bungalov evlerin içerisinde; TV ünitesi, duş, banyo, WC, Wi-Fi, oturma odası, yatak odası, balkon, giyişi – eşya dolapları, oda servisi ve oda kahvaltı hizmeti mevcuttur.

*Fiyatlar sezona göre değişiklik gösterebilir. Olası fiyat değişiklikleri için gitmeden önce aramanız tavsiye edilir.

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, doğa ile iç içe bolca vakit geçirebileceğiniz çok güzel bir kamp alanıdır. Eğer İstanbul’da, Kocaeli’nde ya da bu çevrede yaşıyorsanız buraya ulaşım oldukça kolaydır. İstanbul’dan 65 km uzaklıkta, Gebze’den ise sadece 10 km uzaklıkta yer alan bu doğa harikası alanda kamp yapmak unutulmaz bir deneyim olacaktır. Alanda bitki çeşitliliği ve hayvan popülasyonu oldukça çoktur. Yaklaşık 2 km’lik bir alan olan Ballıkayalar Tabiat Parkı içerisinde endemik bitki türlerine de rastlanılmaktadır. İşte bu sebeple de 1995 senesinde koruma altına alınarak Milli Park ilan edilmiştir.

Ballıkayalar Tabiat Parkı içerisinde çok büyük olmasa da çeşitli ebatlarda şelale ve akarsular yer almaktadır. Özellikle geceleri sessizlik çöktüğünde gelen su sesi ayrı bir huzur vermektedir. Bu sesler eşliğinde çadırınızda huzurlu bir uyku çekebilir ve tam manasıyla doğanın tadına varabilirsiniz. Vadi içerisinde ayrıca gezi parkurları, tırmanışa uygun tepeler mevcuttur. Eğer trekking yapmayı seviyor ya da dağ sporlarına ilgi duyuyorsanız Ballıkayalar Tabiat Parkı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yürüyüş yaparken etrafta birçok canlının varlığına da şahitlik edeceksiniz. Vadide farklı kuş türleri, kedi, köstebek, sincap, sansar gibi hayvanların yanı sıra bazı durumlarda tehlike yaratabilecek tilki, çakal, yaban domuzu gibi canlılar da yaşam sürmektedir. Ayrıca tabiat parkı içerisinde mazı meşesi, gürgen, söğüt, göknar, kızılağaç, kestane, çınar, sarıçam gibi çok sayıda ağaç çeşidi de yer almaktadır. Bunların fotoğraflarını çekebilir ve kamp deneyiminize renk katabilirsiniz.

Ballıkayalar Tabiat Parkı, ülkemizde dağ sporlarının yapıldığı ilk alanlardan bir tanesidir. Orta zorlukta tırmanış deneyimi sunan tabiat parkını ziyaret edenler arasında sadece kampçılar, piknikçiler yok. Burayı tırmanış sporları için tercih eden kesim de oldukça geniştir. Kireçtaşlarından oluşan tepeler yaklaşık 100 metre dolaylarındadır. Aslında yeni başlayanlar için oldukça ideal seviyede bir deneyim olacaktır.

Kamp Olanakları

  • Ballıkayalar Tabiat Parkı’nda belirli bir kamp alanı bulunmamaktadır. Uygun gördüğünüz bir zemine direkt çadırınızı kurarak konaklamaya başlayabilirsiniz.
  • Kamp alanında birkaç tuvalet yer almaktadır.
  • Alan içerisinde alışveriş yapabileceğiniz market, bakkal, büfe tarzında bir yer mevcut değildir. İhtiyaç durumunda ilçe merkezine ya da Tavşanlı Köyü’ne gitmeniz gerekecek. Bu sebeple kamp alanına gelmeden birçok ihtiyacınızı yanınızda getirmenizde fayda vardır.
  • Tabiat parkı içerisinde yemek yiyebileceğiniz herhangi bir kafe ya da restoran bulunmamaktadır. Bu sebeple de yemeklerinizi kendiniz hazırlamak zorundasınız.
  • Piknik alanı mevcuttur. Bu alanda yemeklerinizi pişirebilir ya da kamp ateşi yakabilirsiniz.
  • Tabiat parkına ait bir özel otopark mevcuttur. Aracınız kamp esnasında güvenilir bir şekilde otoparkta kalabilir.
  • Tabiat parkı içerisinde konaklayabileceğiniz bungalov ev, ağaç ev gibi olanaklar bulunmamaktadır. Eğer konaklamak istiyorsanız seçenekleriniz çadır ve karavan olacaktır.
  • Tabiat parkının elektrik olanağı da bulunmamaktadır. Bu sebeple yanınızda şarjlı, pilli bir fener ya da lamba götürmenizde fayda var.

Ücretler

  • Ballıkayalar Tabiat Parkı için araçla giriş ücreti 10 TL’dir. Aslında bu ücret günlük otopark ücretidir.
  • Çadır kurup konaklamak istiyorsanız bunun için ödeyeceğiniz ücret ise çadır başı 20 TL’dir.

Ulaşım

Özel Araçlar İçin;

  • İstanbul – İzmir istikametinde bulunan D – 100 otoyolu kullanılmalıdır. Gebze’ye geldikten sonra Tavşanlı tabelalarını takip etmelisiniz. Tavşanlı Köyü’ne ulaştıktan sonra 1 km daha giderek tabiat parkına ulaşabilirsiniz.

Toplu Taşıma İçin;

  • Gebze otogarına giderek Demirciler ya da Tavşanlı Köyü otobüslerine binmelisiniz. 15 dakikalık bir yolculuktan sonra Ballıkayalar tabelasında inmelisiniz. 5 dakika kadar yürüyerek alana ulaşacaksınız.

Eğer ikisiyle de gitmek istemiyorsanız son seçenek olarak günübirlik düzenlenen turları tercih edebilirsiniz.

Kuzuyayla Tabiat Parkı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Kuzuyayla Tabiat parkı Maşukiye ve Derbent beldeleri arasında kalıyor. Şehrin karmaşasından ve stresinden uzaklaşarak Marmara Bölgesi’nde doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlerin yıl içerisinde sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden birisidir. Oldukça yeşil bir görünüme sahiptir. Milli parka doğru yola çıktığınızda yolculuğunuzun son kısımları kayın ormanları içerisinde geçecektir. Kayın ormanlarında yeşilin her tonunu göreceksiniz. Karaçam, meşe, gürgen, kestane, kayın, akçaağaç ve çınar gibi çok sayıda ağacın varlığına şahitlik edeceksiniz.

Kuzuyayla’yı 4 mevsim boyunca ziyaret edebilirsiniz. Buraya ne zaman gelirseniz gelin mutlaka insan toplulukları ile karşılaşacaksınız. Kış şartları altında kamp ve piknik yapmak her ne kadar zor olsa da bu iş için ayrı meraklılar da yok değil. Buranın rakımı yaklaşık 1400 metredir. Bu nedenle de kış aylarında bu park karla kaplı oluyor. Karlı yollarla ve soğukla mücadele etmek gözünüzü korkutmuyorsa bembeyaz manzaralar eşliğinde burada güzel bir kamp yapabilirsiniz. Aslında Kuzuyayla bahar aylarında daha ideal oluyor. Yağışı sık olsa da havası oldukça ferah oluyor. Yaz aylarında gelmeyi düşünüyorsanız kalabalığı hesaba katmayı unutmayınız. Özellikle de hafta sonları ayrı bir yoğun oluyor.

Kuzuyayla Kocaeli çevresinde ve İstanbul’a yakın yerlerde kamp yapılabilecek en uygun yerlerden bir tanesidir. Genellikle burayı kamp için tercih edenlerin buranın müdavimlerinden oluşuyor. Bir gelen hep geliyor… Son yıllarda günübirlikçilerin yoğun talebiyle karşılaşsa da burası yine de mükemmelliğini koruyor. Çadırınızı kurmadan önce biraz keşif yapmanızı tavsiye ederiz. Çevrede neler var, hangi ağaçlar var, telefon nerede daha iyi çekiyor ya da neresi daha az rüzgâr alıyor gibi durumlara bakmalısınız. Daha sonra çadırınızı en uygun gördüğünüz yere kurmalısınız. Özellikle sonbahar ya da kış aylarında buraya geldiyseniz rüzgâr unsuru oldukça önemli olacaktır. Ancak bu durumu kamp ateşi yakarak elimine edebilirsiniz. Kamp ateşi yakmak serbesttir, yakacak sıkıntısı bulunmamaktadır. Ancak kamp ateşi yakarken kurallara uymayı ihmal etmemelisiniz.

Kamp Olanakları

  • Kuzuyayla Tabiat Parkı içerisinde 1 adet çeşme yer almaktadır. Bu çeşme kış aylarında donan borulardan dolayı akmamaktadır. Eğer kış aylarında gelecekseniz yanınızda mutlaka su getirmelisiniz. Soğuk olmayan dönemlerde ise su sıkıntısı yaşanmamaktadır. Ayrıca çeşmeden akan su da doğal kaynak suyu değildir. Bölgede bulunan tesislerin yer altına koyduğu depolardan gelmektedir.
  • Tabiat parkı içerisinde ayrıca tuvalet alanı bulunmamaktadır. Ancak alan içerisinde kafeterya bulunduğundan tuvalet ihtiyacınızı buradan giderebilirsiniz. Geç saatlere kadar açık olması bu bakımdan oldukça iyidir.
  • Tabiat parkı içerisinde elektrik bulunmamaktadır. Ancak yine elektrik ihtiyacınızı kafeteryadan sağlayabilirsiniz. Çadırınızı aydınlatmak için de yanınızda pilli fener ya da lamba getirmenizde yarar var.
  • Tabiat parkı içerisinde duş alabileceğiniz hiçbir alan bulunmamaktadır. Bunu göze alarak gelmelisiniz.

Ücretler

  • Tabiat parkına araçsız, yaya olarak giriş kişi başı 6,5 TL’dir.
  • Motosiklet ile giriş: 13 TL
  • Otomobil ile giriş: 20 TL
  • Minibüs ile giriş: 58 TL
  • Midibüs ile giriş: 104 TL
  • Otobüs ile giriş: 175 TL
  • Çadır kurma: 30 TL
  • Karavan ile konaklama: 40 TL’dir.

Kerpe Doğa Çadır Kampı

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer alan Kerpe Doğa Çadır Kampı, doğa ve denizle iç içe bir tesistir. Çadır kurup sevdiklerinizle güzel vakitler geçirebileceğiniz ve unutulmaz bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz harika bir alandır. Kerpe’nin muhteşem doğasının tadını çıkarmak için kamp alternatiflerinize bu yeri de eklemelisiniz. Yemyeşil doğası, masmavi denizi ve bol oksijenli havası ile harika bir kamp deneyimi vadetmektedir.

Uzun yıllardan beri aynı kişilerce işletilen ve aynı anlayışla varlığını sürdüren Kerpe Doğa Çadır Kampı denize yürüme mesafesinde yer almaktadır. İsterseniz çadırınızı getirip konaklayabilir isterseniz de tesisin sunduğu olanaklardan faydalanabilirsiniz. Alanda bulunan çadırların tamamı kamelyalıdır. Yani masa ve sandalyeler mevcuttur. İşletme çadırlarını kullanmak istemezseniz kendi çadırınızla da konaklayabilirsiniz.

Kamp Olanakları

  • Kamp alanında güneş enerjisinden sağlanan sıcak su mevcuttur.
  • Her çadıra ayrı aydınlatma hizmeti sağlanmaktadır.
  • Ortak kullanıma sunulmuş buzdolabı mevcuttur. Kullanımı ücretsizdir.
  • Ortak kullanıma sunulmuş çamaşır makineleri mevcuttur. Bunların da kullanımı yine ücretsizdir.
  • Ücretsiz kablosuz internet bağlantısı mevcuttur.
  • Hem açık hem de kapalı alanda bulunan 2 çay bahçesi vardır.
  • Kamp alanı içerisinde mangal yakabileceğiniz alanlar vardır.
  • Kamp ateşi yakmak serbesttir.
  • Çocuklarınızın keyifli vakit geçirebileceği oyun parkları yer almaktadır.
  • Televizyon odası bulunmamaktadır.
  • Kamp alanı denize sadece 130 metre uzaklıkta yer almaktadır.
  • Kendi çadırları ile konaklayanlara da ücretsiz masa ve sandalye temini yapılmaktadır.
  • Kamp alanı 7/24 güvenlik kameraları ile izlenmektedir.

Ücretler

  • 3 kişilik kamelyalı çadırların günlük kirası: 100 TL’dir.
  • 3 kişilik kamelyasız çadırların günlük kirası: 90 TL’dir.
  • Kendi çadırları ile konaklayanlar günlük 70 TL ödemektedir.
  • Kahvaltı isteğe bağlı olup kişi başı 15 TL’dir.

Kamp Yapılabilecek Diğer Yerler

Menekşe Yaylası

Yuvacık’ta yer alan Menekşe Yaylası, Kocaeli şehir merkezine 30 km mesafede yer almaktadır. Trekking alanı olarak oldukça bilindik bir yerdir. Kayın, gürgen ve çam ağaçlarının altında harika bir çadır kampı yapabilirsiniz. Özellikle yazın sıcak havalarda oldukça serin olmaktadır bu sebeple yazları büyük bir ilgi görmektedir. Geceleri hava soğuduğundan uyku tulumu tercih edilebilir. Çeşme ve su mevcuttur. Ancak WC, elektrik, restoran, büfe bulunmamaktadır. Kamp ateşi yakılabilir. Kamp alanında çadır kurup konaklamak ücretsizdir.

İnönü Yaylası Kamp Alanı

Kocaeli’nin en popüler yaylarından biri İnönü Yaylası’dır. Rakımı yaklaşık 1150 metredir. Şehir merkezinden ulaşımı oldukça kolay olup 30 – 35 dakika kadar sürmektedir. Son derece yeşil ve havadar bir yerdir. Göknar ve çam ağaçları ile kaplı bir alandır. Günübirlik kamp ve geziler için uygundur. Alanda herhangi bir tesis bulunmamaktadır ancak WC, yürüyüş parkuru mevcuttur. Elektrik, çeşme ve restoran gibi olanaklar mevcut değildir. Ücretsiz bir kamp alanıdır.

Kayaüstü Yaylası Kamp Alanı

Yuvacık’ta yer alan Kayaüstü Yaylası şehre yaklaşık 30 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Özel aracınızla ya da köye ulaştıktan sonra buraya rahatlıkla varabilirsiniz. Alanın her yerinde kamp yapabilirsiniz, bunun için hiçbir kısıtlama mevcut değil. Genellikle kayalık bir alandır, manzarası eşsizdir. Kamp ateşi yakılabilmektedir. Temiz su imkânı mevcuttur. WC ve elektrik olanağı yoktur. Ücretsiz bir alandır.

Sardala Koyu Kamp Alanı

Kandıra’ya bağlı Sardala Koyu yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz eşsiz bir yerdir. Kocaeli şehir merkezine yaklaşık 65 km mesafede yer almaktadır. Piknik, kamp, trekking ve mangal için ideal bir konuma sahiptir. Gece denizi seyrederken semaverinizde çay yapabilir ve sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz. Bu alana en yakın market 5 km uzaklıkta yer alırken su, elektrik, tuvalet gibi olanaklar mevcut değildir. Ücretsiz bir kamp alanıdır.

Kocaeli’de Gezilecek Yerler

İzmit Sarayı

İzmit Saat Kulesi’nin yanında yer alan İzmit Sarayı, Kasr-ı Hümayun olarak da adlandırılmaktadır. Saray, Sultan Abdülaziz’in av köşküdür. Bu saray İstanbul dışında yaptırılan ilk saray olması sebebiyle oldukça önemlidir. IV. Murad Dönemi’nde inşasına başlanan saray çıkan yangın neticesinde harabeye dönmüştür. Daha sonra Sultan Abdülaziz tekrar inşa ettirmiş ve saray günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. 2 kattan oluşan sarayın tavan süslemeleri oldukça muazzamdır. İşlemeler Fransız Ressam Sason’a aittir. Osmanlı figürleri ve Abdulaziz’in tuğraları ile harmanlaşan süslemeler ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır. 1999 depreminde ağır bir hasar görmüştür. Geniş çaplı bir restorasyon sürecine girmiş ve 2007 senesinde Saray Müze olarak ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. Pazartesi hariç haftanın her günü 5 TL karşılığında ziyaret edebilirsiniz. Müzekart geçerlidir.

Kartepe

Uludağ’dan sonra kış turizminin en meşhur yerlerinden biri de şüphesiz Kartepe’dir. Kartepe, Samanlı Dağları’nın zirvesini oluşturmaktadır. İstanbul’a sadece bir saatlik mesafede yer almaktadır. Ülkemizin en genç kayak merkezlerinden bir tanesidir. Her zorluk seviyesine uygun pistleri mevcuttur. Burada kayak yapabilir, piknik yapabilir ve konaklayabilirsiniz. Sadece kış aylarında değil bahar ve yaz aylarında da burası oldukça aktiftir. Buraya gelerek çeşitli etkinliklere katılabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Maşukiye

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye doğal güzellikleri ile eşsiz bir yerdir. İstanbul’a 1,5 saatlik uzaklıkta yer almaktadır. Buraya günübirlik gelebileceğiniz gibi haftalık konaklamalar için de gelebilirsiniz. El değmemiş doğası ve tertemiz havası ile oldukça güzel bir yerdir. Kahvaltı yapabileceğiniz, öğle yemeği yiyebileceğiniz birbirinden güzel birçok mekân mevcuttur. Ayrıca buranın alabalık restoranları da oldukça meşhurdur. Sevdiklerinizle, ailenizle güzel bir hafta sonu geçirebilir ve doğanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Kocaeli merkezden kalkan 261 ve 265 numaralı otobüslere binerek buraya ulaşabilirsiniz.

Kısaca anlatmak gerekirse Kocaeli kamp alanları bakımından, tatil yerleri bakımından ve kültür turizmi bakımından en önemli şehirlerimizin başında gelmektedir. Siz de listelediğimiz bu yerlerden birini tercih edebilir ve gönül rahatlığıyla tatilinize başlayabilirsiniz.

Kocaeli Kamp Alanları | En İyileri, Konaklama Seçenekleri, Olanakları, Ücretleri, Gezilecek Yerler ve Ulaşım