Kayseri, İç Anadolu bölgesinde bulunan en büyük üçüncü ilimizdir. Şehir adeta Erciyes Dağı’nın eteklerinde kurulmuştur. Tarih boyunca ise birçok farklı medeniyete, kültüre ev sahipliği yapmıştır. Ülkemizin en kalabalık şehirler listesinde 14. sırada yer almaktadır. Şehrin nüfusu yaklaşık 1,5 milyondur, yüzölçümü ise 17 bin 170 kilometrekaredir. Melikgazi, Develi, Hacılar, Kocasinan, Bünyan, Akkışla, İncesu ve Pınarbaşı gibi oldukça güzel ilçeleri bulunmaktadır. Kayseri kamp alanları da genellikle bu ilçelerde dağılım göstermektedir. Kayseri, İç Anadolu’nun güney bölümü ve Torosların Orta Kızılırmak bölümleri arasında kalıp bölgenin en hızlı gelişip büyüyen şehri olma özelliğine sahiptir.

Kayseri; tarih boyunca Roma, Bizans, Osmanlı ve Selçuklu gibi devletlere ev sahipliği yapmıştır. Her milletten farklı izler taşıyan, kültürel yapısı zengin ve ziyaret edilesi bir şehirdir. İpek Yolu’nun bu şehirden geçmesi sebebiyle 6 bin yıllık geçmişinde hep önemli bir yere sahip olmuştur. Tarih boyunca birçok medeniyet burada hüküm sürmüştür. Kayseri Kültepe Höyüğü’nde yapılan çalışmalar işe bu birçok medeniyetin varlığına bir kanıt oluşturmuştur. Burada yapılan kazı çalışmalarında tarih öncesi ve sonrası çağlara ait birçok kalıntıya rastlanılmıştır. Bulgular Kayseri’de ilk yerleşimin Bakır Dönemi’nde başladığını desteklemektedir. Burası, Anadolu’daki ilk yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Bu sebeple de tarih ve kültür bakımından oldukça özel bir yere sahiptir.

Kültepe Antik Şehri’nde Hititler Dönemi’ne ait birçok yazılı tabletlere, çivi yazılarına, mezarlara ve bunun dışında birçok kalıntıya rastlanılmıştır. Antik şehir sayesinde Asurlar ve Hititler arasında tarih boyunca ne gibi ilişkilerin olduğu gün yüzüne çıkarılmıştır. Kültepe Antik Şehri MÖ 4 bin senesinde Roma’nın yıkılmasından sonra yerleşim yeri olarak kullanılmaya devam etmiştir. Aynı dönemde Eğriköy ve İncesu Höyükleri yerleşim yeri olarak kullanılmaya devam etmiştir.  MÖ 7 ve 11. yüzyıllarda Mazaka şehri, 6 ve 5. yüzyıllarda Pers ve Med’lerin yerleşim yeri olmuştur. Mazaka, MÖ 280 tarihinde Bağımsız Kapadokya Krallığı’nın ana şehri konumundaydı. MS 17 yılında ise Roma İmparatorluğu’nun hakimiyeti altına girdi.

Kayseri, Cumhuriyet Dönemi’nde 1924 Anayasası ile “il” statüsüne kavuşmuştur. 1988 senesinde ise büyükşehir olmuştur. Cumhuriyet Dönemi ile birlikte şehirde ticaret, eğitim ve sanayi oldukça büyük bir gelişim göstermiştir. Şehirde özellikle de özel sektörün gitgide yaygınlaşması şehrin gelişiminde temel faktör olmuştur. Şehirde kurulan organize sanayi bölgeleri, şehrin kalkınmasında büyük payı vardır. Ayrıca yer altı zenginlikleri bakımından da özel bir konuma sahiptir. Şehirde; çinko, demir, asbest, kurşun, bakır ve altın gibi kıymetli madenler de çıkarılmaktadır. Şehirdeki nüfusun yaklaşık 4’te 1’i tarımla geçimini sağlamaktadır. Bu orandan da anlaşılacağı üzere Kayseri’de tarım faaliyetleri gelişmiştir. Kayseri’yi kısaca bir tanıdıktan sonra buradaki kamp alanları nerelermiş, hep birlikte görelim:

Sarımsaklı Kamp ve Mesire Alanı

Sarımsaklı Barajı çevresinde bulunan bu alan Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunmaktadır. Alanın ilçeye uzaklığı 25 km, şehir merkezine uzaklığı ise yaklaşık 35 km’dir. Bu kamp alanına ilçe ya da şehir merkezinden toplu taşımalar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla gelecekler için de yolun tamamı asfalt olduğundan yolculuk oldukça konforlu geçecektir. Kayseri’de kamp denince genellikle akla ilk gelen yer Sarımsaklı Barajı oluyor. Burası Kayseri’nin en eski barajı konumunda. Eskiden barajın sularının daha çok olduğu söylenmektedir. Ancak bugünkü haliyle de ziyaretçilerine çok güzel manzaralar sunmayı başarıyor. Eğer Kayseri’deyseniz ya da çevre şehirlerden birindeyseniz ve güzel bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız; Sarımsaklı Barajı ilk alternatiflerinizden biri olmalıdır.

Baraj her mevsim masmavi bir görünüme sahiptir. Baraj çevresinde yer alan koca ağaçlar, barajın güzelliğine güzellik katmaktadır. Doğal güzelliği açısından görülmeye, gezilmeye değer bir yerdir. Eğer sessiz sedasız, gözlerden uzak ve doğayla iç içe bir kamp yaşamak istiyorsanız Sarımsaklı’yı ziyaret edebilirsiniz. Burası elbette yalnızca kamp alanı olarak kullanılmıyor. Eski ve haliyle bilindik bir yer olmasından ötürü yöre halkının da büyük ilgisini çekiyor. Bu nedenle de özellikle hafta sonlarında, bayram tatillerinde günübirlikçilerin yoğun bir ilgisine maruz kalıyor. Eğer; kamp esnasında rahatsız edilmek istemiyor, huzurlu, dingin bir kamp yapmak istiyorsanız buraya mutlaka hafta içi bir günde gelmelisiniz. Aksi taktirde günübirlikçilerin yarattığı yoğunluktan rahatsız olmanız olasıdır.

Alana geldiğiniz taktirde aracınızı park edebileceğiniz yerler vardır. Aracınızı bu alana bıraktıktan sonra çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Karşınızda direkt baraj görünecektir. Baraj, alanın tam merkezinde yer almaktadır. Aşağılara doğru inerseniz ağaçlık, ormanlık patikalarla karşılaşacaksınız. Dilerseniz kampınızı bu bölgede yapabilirsiniz. Ancak buraya kamp için gelenler genellikle baraj çevresini tercih ediyorlar. Gezip görerek, en doğru kararı elbette siz vereceksiniz. Eğer baraj çevresinde kamp yapmayı isterseniz, özellikle de yaz aylarında güneşten biraz rahatsız olabilirsiniz. Bu nedenle ormanlık alan sizin için daha iyi olabilir. Ormanlık alanda kamp yaparken kışın soğuktan yazın da güneşten korunursunuz. Seçim sizin.

Kamp Olanakları ve Ücret

Sarımsaklı Kamp ve Mesire Alanı, kamp için uygun denebilecek bir yerdir. Kamp süreciniz boyunca size lazım olabilecek pek çok şeyi bu alanda bulabilirsiniz. Kamp severler genellikle kamp yaparken tuvalet, lavabo, mangal yerleri, elektrik gibi olanaklara sahip olmak ister. İşte burası, bu nedenle ideal sayılabilecek bir yerdir.

Kamp alanında bulaşıklarınızı yıkayabileceğiniz ya da su içebileceğiniz çeşmeler bulunmaktadır. Birkaç alana dağılım gösteren çeşmelere yakın bir yerde kamp yaparsanız sizin için daha kolay olacaktır.

Kamp alanında birkaç tuvalet bulunmaktadır. Hafta sonları biraz yoğunluk yaşansa da hafta içi kapasite olarak yeterli gelmektedir. Temizlik açısından da ideal düzeyde diyebiliriz.

Alanda piknik yapabileceğiniz çok güzel yerler de mevcuttur. Genellikle baraja yakın bir yeri seçseler de ormanlık alan içerisinde de kontrollü bir şekilde piknik yapabiliyorsunuz. Ancak baraj kenarında yaparsanız burada bulunan sandalye ve masalardan faydalanabilirsiniz. Yoğun bir dönemde gittiyseniz masa ve sandalyelerin neredeyse tamamı dolu olacaktır. Eğer hafta sonu gitme niyetindeyseniz yer bulmak için erken gitmenizi tavsiye ederiz.

Kamp için gidecekseniz ilçe merkezinden ihtiyacınız olabilecek alışverişi yapmanız faydalı olacaktır. Alanda küçük bir büfe yer alsa da her zaman açık olmuyor. Özellikle de sezon dışı bir zamanda gittiyseniz kuvvetle muhtemel kapalı olacaktır. Bu nedenle tedbirli gitmenizde fayda vardır.

Alanda otopark sorunu bulunmuyor. Girişte araçlarınızı park edebilecek büyük bir alan vardır. Ayrıca, elektrik de çok sorun olmuyor. Çevre aydınlatması yeterli denebilecek düzeyde. Priz ihtiyacınız ise büfeden ricada bulunabilirsiniz. Son olarak ise kamp ve mesire alanına girişte ücret talep edilmemektedir.

Erciyes Çobanini Kamp Alanı

Erciyes Çobanini Kamp Alanı, Erciyes Dağı’nın 3917 metrelik yüksekliğinde yer almaktadır. Kayseri şehir merkezine 23 km, Melikgazi ilçe merkezine ise yaklaşık 50 km uzaklıkta bulunmaktadır. Kış kampı olarak en ideal dağların arasında gelmektedir. Dağcılar arasında Çobanini olarak adlandırılan bu kamp alanı, Kayseri’nin en dikkat çeken bölgeleri arasındadır. Burada yalnızca kamp değil, tırmanışlar da yapılmaktadır. Zirve tırmanışı amacıyla gelen pek çok ziyaretçi bulunmaktadır. Burası volkanik bir dağdır. Yapılan araştırmalara göre burası her 40 bin yılda bir aktif duruma gelerek patlamaktadır. Yaklaşık 4 bin metreyi bulan yüksekliği ile ziyaretçilerini adeta büyülemektedir.

Eylül – Ekim ayları gibi bu dağ kar almaya başlıyor ve mayıs aynının sonlarına kadar da yerde kalmaya devam ediyor. Bu dağda off – road, trekking, kuş gözlemi, zirve tırmanışı, tur kayağı ve kamp yapılmaktadır. Zirve tırmanışı için mutlaka tecrübeli olmanız gerekiyor. Dağa tırmanış olarak 3 – 4 temel çıkış noktası bulunmaktadır. Dağın kuzey kesiminden kayak pistine doğru gerçekleştirilen tırmanış rotası genellikle en çok tercih edilendir. Ancak kış çok sert geçmiyor ya da çığ riski yoksa Nesrin Topkapı ya da Şeytan rotaları da tercih edilebilir. Şeytan rotası oldukça diktir ve çığ riskinin de olmasından dolayı bu rota kullanılırken çok özen gösterilmelidir. Genellikle bu rotada, avcıların avlanmak için geldiklerinde tüfeklerinden çıkan ses nedeniyle çığ çok sık görülmektedir.

Erciyes Çobanini’nde Kamp

Erciyes Çobanini Kamp Alanı’na Kayseri şehir merkezinden düzenli olarak, belirli aralıklarla toplu taşıma seferleri düzenlenmektedir. Belediye otobüsleri ile ulaşım sağlamak istemezseniz Develi ilçesine hareket eden herhangi bir minibüse binerek de buraya ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla ulaşım sağlamak istiyorsanız şehrin hemen hemen yer yerinde “Erciyes Dağı” yazılı tabelaları takip edebilirsiniz. Şehir merkezinden yaklaşık 25 km’lik bir yolculuk ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Erciyes Çobanini Kamp Alanı, yaklaşık 3 bin metrelik bir rakım üzerinde yer alır. Alan, Şeytan tırmanış rotasının hemen baş kısmında yer almaktadır. Bu bölgeye ulaşmak için Erciyes Kayak Merkezi’nden yaklaşık 4 – 5 saatlik bir yürüyüş yapmalısınız. Dilerseniz yürüyüş sırasında sık sık mola verebilir, kamp ateşi yakabilir ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ancak bir an önce alana varmak istiyorsanız Gençlik ve Spor Tesisleri’nin hemen üzerinde yer alan kapalı telesiyeje (Buble), ardından da ikinci telesiyej olan Zümrüt’e binebilirsiniz. Bu sayede yolunuz yarı yarıya daha kısalacaktır. Buble Telesiyej, Erciyes Kayak Merkezi tarafından işletilmektedir. Yaz – kış açık görmek mümkündür. Ancak Zümrüt Telesiyej yalnızca kışları açıktır. Sürekli açık göremeyebilirsiniz. Kapalı olduğunda ekstra bir ücret karşılığında açılmasını talep edebilirsiniz.

Çetin şartlarda kamp yapmaktan hoşlanıyorsanız Erciyes Dağı tam size göre olacaktır. Burası yaz kış soğuk bir bölgedir. Temmuz ortasında dahi gelseniz soğuk geçecektir, özellikle de geceleri ateş yakmadan durmak pek mümkün olmuyor. Bu alana kuracağınız çadır kampı ile gün batımını ve doğumunu izleyebilir, harika manzaralara şahitlik edebilirsiniz.

Kamp alanında alışverişinizi yapabileceğiniz herhangi bir işletme bulunmuyor. Buraya gelmeden önce lazım olabileceğini düşündüğünüz her türlü şeyi getirmelisiniz. Aksi taktirde zorluk yaşayacaksınızdır. Ayrıca tuvalet, elektrik gibi olanaklar da mevcut değildir. Son derece doğal, çetin bir kamp deneyimi yaşanacak bir alandır.

Buraya gelmeden önce mutlaka bir ekipman listesi hazırlamalısınız. Böylesi zorlu bir alanda kamp için yanınızda mutlaka; yürüyüş kazması, buz kramponu ve kas bulunmalıdır. Elbette bunlara ek olarak yakacak bir şeyler (mümkünse ısıtıcı), uyku tulumu getirmeniz gerekmektedir.

Unutmamalısınız burası özellikle kış aylarında aşırı soğuk geçmektedir. Rüzgâr ve tipinin hızı 100 km/s üzerine kadar çıkmaktadır. Sıcak ise -30 derecelere kadar inmektedir. Bu nedenle gelmeden önce hava durumunu da kontrol etmenizde fayda var.

Sultansazlığı Milli Parkı

Sultansazlığı Milli Parkı; Kayseri şehir merkezine 85 km, Develi ilçe merkezine ise yaklaşık 60 km mesafede bulunmaktadır. Şehir ya da ilçe merkezinden kalkan otobüsler ile buraya ulaşım sağlamanız mümkündür. Bu milli park, oldukça geniş bir alan üzerine kurulmuştur. Alanın büyük bir bölümü sazlık ve bataklıklardan oluşmaktadır. Buna rağmen kullanım alanı olarak da oldukça yeterlidir. Çok önceleri burası “tabiatı koruma alanı” iken 2006 senesinde Milli Park statüsüne kavuşmuştur. Yer yer görülen sazlıklar, alana çok güzel bir hava katmıştır. Görsellik olarak, doğal güzellik olarak güzel bir yer arıyorsanız Kayseri’de alternatifleriniz arasında Sultansazlığı Milli Parkı da yer almalıdır.

Sultansazlığı, kapalı bir havzada yer alan sulak bir alandır. Hem ulusal hem de uluslararası step ekosistemi içerisinde önemli bir yere sahiptir. Sultansazlığı’ndaki sulak alan ekosistemi, yeryüzünde nadir görülen bir oluşumdur. Çünkü tatlı ve tuzlu su ekosistemlerinin ikisini de bünyesinde barındırmaktadır. Bu ekosistemlerin etrafında meralar ve tuzcul çayırlar bulunmaktadır. 2002 – 2004 seneleri arasında alanda yapılan “Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynak Yönetimi Projesi” kapsamında burada 428 bitki türüne rastlanılmıştır. Bu türler içerisinde 48 tanesi ise endemiktir.

Elbette burada canlı çeşidi olarak yalnızca bitkiler bulunmuyor. Sultansazlığı özellikle kuş türleri bakımından çok özel bir yere sahiptir. Çünkü Sultansazlığı her yıl Avrupa – Asya – Afrika arasında göç eden kuşların ülkemizdeki barınma alanıdır. Göç eden kuşlar Sultansazlığı’nı üreme, konaklama ve kuluçka amaçlı da kullanabiliyorlar. Bu çevrede 600 bin su kuşu görmek mümkündür. Bu da milli parkın “A sınıfı sulak alan” olduğunu destekler niteliktedir.

Sultansazlığı’nda Neler Var?

Girişte bilet kesen güvenlik görevlileri bulunuyor. Görevlilerden kamp hakkında yardım alabilirsiniz. Kamp yapmak genellikle alınacak izinle mümkün oluyor. Oldukça sıcakkanlı yaklaşıyorlar ve size ihtiyacınız olan bilgileri veriyorlar.

Park içerisinde kuş müzesi var. 10 – 15 dakika gezilebilir ve ücreti karşılığında bir rehberden kuş türleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Tuvaletler bulunuyor. Günaşırı temizlendiğinden oldukça hijyenikler diyebiliriz.

Binanın hemen arkasında kuş ve sazlık gözlem kulesi var. Sazlık içerisine kadar gidilebilen ahşap köprü yol yapılmış. 1300 metre uzunluğundaki bu köprü yoldan yürüyerek sazlıkların derinliklerine kadar ulaşabilirsiniz. Öğle vakitlerinde biraz sıcak olmaktadır. Bu nedenle akşamüzeri gezmeniz daha iyi olacaktır.

Kayık kiralayıp gölde gezebilirsiniz. At ve fayton kiralama olanakları da bulunmaktadır. Milli park içerisinde gezintiye çıkabilirsiniz.

Kamp yapmak isterseniz kamp süreciniz boyunca ihtiyacınız olabilecek kafeterya ve restoranlar mevcuttur.

Özel araç için park yeri de bulunmaktadır. Aracınıza park yeri bulmada sorun yaşamayacaksınız.

Şahıs 7 TL, indirimli şahıs 3,5 TL, bisiklet ile giriş 7 TL, motosiklet – ATV ile giriş 14 TL, minibüs 63 TL, midibüs 112 TL, otobüs 189 TL.

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Soğanlı Ören Yeri (Soğanlı Vadisi)

Soğanlı Ören Yeri (Soğanlı Vadisi), Kayseri’nin Yeşilhisar ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir merkezine 80 km, Erciyes’e 60 km, Sultansazlığı’na 35 km ve Yeşilhisar ilçesine de 15 km uzaklıkta bulunmaktadır. Soğanlı Ören Yeri, milattan sonra 4. yüzyılda birçok farklı medeniyetin yerleşim yeri olmuştur. Dönemin Hristiyanları, burayı önemli bir mesken haline getirmiştir. Özellikle de Roma İmparatorluğu döneminde burada çok sayıda evler, kiliseler, mezarlar, barınaklar ve güvercinlikler yapılmıştır. İnşa edilen bu yapıların neredeyse tamamı tüf kayaların oyulması sonucunda yapılmıştır. Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan kubbeli kaya kiliseleri, Soğanlı Vadisi’nde bulunuyor. Bu nedenle de bu vadi tarih boyunca önemini korumayı başarmıştır.

MS 10 ve 11. yüzyıllarda vadiye yapılan freskler sayesinde, vadi kültürel mirasını katlamıştır. Ayrıca freskler, yapılara ayrı bir cazibe katmıştır. Daha ileriki dönemlerde Hristiyan Rum ve Ermeniler, Soğanlı Ören Yeri’ni çokça ziyaret etmiş ve burayı kutsal olarak nitelendirmişlerdir. Günümüzde bu kiliselerde 1700’lü yıllardan kalma çok sayıda Rumca yazı yer almaktadır. Soğanlı Vadisi’nde yürüyebileceğiniz, çevreyi keşfe çıkabileceğiniz birkaç parkur mevcuttur. Bu parkurlar boyunca da birçok kilise, barınak ve mağara göreceksiniz. Kiliseler arasında yer alan Kabataş Kilisesi miras olarak en değerli olanıdır. Hz. İsa’nın yaşamı boyunca başından geçen birçok olay burada freskler yardımıyla resmedilmiştir.

Soğanlı Vadisi’ne geldiğinizde çevrede konaklayabileceğiniz birçok pansiyon, butik otel göreceksiniz. Ayrıca bu çevrede dilerseniz kamp da yapabilirsiniz. Kamp için son derece güzel olanaklar mevcuttur. Alanda 2 restoran, 1 kafe bulunmaktadır. Dilerseniz burada dinlenebilir, bir şeyler yiyebilirsiniz.

Döner Kümbet (Şah Cihan Kümbeti)

Döner Kümbet; Talas Yolu üzerinde bulunan, 1276 senesinde Anadolu Selçuk Sultanı I. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılmıştır. Alaeddin Keykubad bu kümbeti kızı Şah Cihan Hatun için inşa ettirmiştir. Bu nedenle de kümbet, Şah Cihan Kümbeti olarak da bilinmektedir. Kümbet, sarımsı bir kesme taştan yapılmıştır. Zemini kara bir tabandır ve kümbetin yapısı ise silindiriktir. Yapının 12 yüzü de kabartma olarak tasarlanmıştır. Gövdesi bitkisel ve geometrik motifler ile süslenmiştir. Yapıya çıkarken iki yönü dar olan bir merdivenden çıkıyorsunuz. Kapılar üzerinde çok sayıda insan başlı iki aslan kabartmaları bulundurmaktır. Bu kabartmaların bazıları, eskimeye bağlı olarak kırılmıştır.

Çeşitli rivayetlere göre bu kümbetin döndüğü söylenmektedir. Bu nedenle de “Döner Kümbet” olarak adlandırılmaktadır. Yapı 1980 senesinde koruma altına alınmıştır. Kümbetin üzerindeki taş süslemeleri Türk sanatının tüm güzelliğini yansıtmaktadır. Çift başlı kartal ve hayat ağacı kabartmalarının bir kısmı silinmiş olsa da detaylı gezdiğiniz taktirde göreceksinizdir. Kayseri’ye yolunuz düşerse mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir. Merkeze de oldukça yakın bir konumda yer almaktadır. Şehir merkezinden 10 dakika kadar yürümeniz durumunda, alana ulaşmış olacaksınız

Erciyes Dağı

Kayseri’nin sembolü olan Erciyes Dağı’nı bilmeyen yoktur herhalde. Kayseri gezilecek yerler listesinde Erciyes Dağı olmazsa, o liste eksik olur. Bu nedenle gezilecek yerler listemizde Erciyes Dağı’nı yazmadan geçmiyoruz. Erciyes Dağı, 3917 metre bir yüksekliğe sahiptir. Yaz kış tepesinde kar görmek mümkündür. Dağın tepesinde, Bizans rahiplerinin inzivaya çekildiklerinde barındıkları mağaraları görebilirsiniz. Bu mağaraları genellikle kamp yapmaya gelenler, tırmanmaya gelenler kötü hava koşullarından korunmak için kullanıyorlar. Burası ülkemizin en yüksek dağlarından biridir. Genel görünümü bir kubbeyi andırmaktadır. Doruk noktası derin bir şekilde yarılmış ve kabaca iki tepe ortaya çıkmıştır. Büyük Erciyes bu tepelerden biridir. Diğeri ise Büyük Erciyes’in batısında yer alan Safrakaya’dır. Safrakaya, Küçük Erciyes olarak da adlandırılmaktadır.

Erciyes Dağı, Kayseri şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunur. Merkezin güneybatısında yer alan ovaların hemen yanında görülmektedir. Bu dağ Alpin kuşağına dahildir. Bu nedenle de Torosların kuzeydoğu uzantısı olarak Aladağların en yüksek noktası olarak kabul edilmiştir. Burası kış sporları, dağcılık, kamping olarak çok sık tercih edilen bir yerdir. Özellikle dağın 2000 – 2900 metre aralığında Tekir Yaylası denen alanda kış sporları aktif olarak yapılmaktadır. Burası 1989 senesinde “uluslararası kayak merkezi” olarak ilan edilmiştir. Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi, dünyada çok az sayıda bulunan toz karla kaplı pistlerinden biridir. Özel aracınızla Erciyes Dağı’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Dilerseniz şehir merkezinden kalkan minibüslerle de buraya gelebilirsiniz. Yılın hemen her mevsiminde bu bölgede kar temizliği yapılmasından dolayı konforlu bir şekilde ulaşım sağlayacaksınız.

Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi, gezilecek yerler listemizin son sırasında yer alıyor. Burası, Kayseri’nin en önemli meydanlarından biri olan Cumhuriyet Meydanı’nda bulunuyor. Roma Dönemi’nde inşa edilen bu kale günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Şehrin sembollerinden biri haline gelmiştir. Dış duvarlar büyük bir oranda yok olsa da iç duvarların büyük bir kısmı ayakta kalabilmeyi başarmıştır. Kale, ülkemizin en iyi korunan kalesi olmasıyla ünlüdür. Kalenin yapılış amacı, Kayseri’nin uzun yıllar boyunca stratejik saldırılara maruz kalmasından korunmaktır. Tarih boyunca Kayseri’ye birçok saldırı yapılmış ve uzun yıllar işgal altında kalmıştır. Bunları önlemek maksadıyla şehirde bu kale inşa edilmiştir. Ayrıca şehirdeki en önemli yapı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kayseri Kalesi, Melikgazi ilçesinden yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ulaşım açısından oldukça kolaydır. Ayrıca çevre oldukça merkezidir. Konaklayabileceğiniz çok sayıda otel, pansiyon bulunmaktadır. Günün birinde yolunuz Kayseri’den geçerse bu önemli kültürel mirası görmeden dönmemelisiniz.

Kayseri kamp alanları, Kayseri’de gezilecek yer bu şekildedir. Kayseri hakkında bilinmesi gereken ne varsa bu yazıda bulabilirsiniz. Eğer yolunuz İç Anadolu’dan, Kayseri’den ya da çevre illerden geçerse sizler için hazırladığımız bu gezi rehberini dikkate almalısınız. Belirttiğimiz kamp alanları şehrin en beğenilenleri, en çok tercih edilenleri arasındadır. Aynı şekilde gezilecek yerler de öyle. Belirttiğimiz yerleri gezdiğiniz taktirde Kayseri’den memnun bir şekilde ayrılma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Kayseri Kamp Alanları | En İyileri, Kamp Olanakları, Gezilecek Yerler, Ücretler ve Ulaşım