Kapıkaya Kanyonu Karaisalı içerisinde bulunan bir yerdir. Kanyonun girişinde yemek yiyebileceğiniz alanları, oturma alanları ve meşrubat ürünleri satılan yerler mevcuttur. Tırmanış, kamp ve doğayla iç içe olmak isteyen kişilerin Adana gezisi sırasında mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biri olan Kapıkaya Kanyonunu doğa gezisi yapmak isteyen kişiler için oldukça zevkli bir yerdir. Yazımız içerisinde sizlere Kapıkaya Kanyonu içerisinde yapabileceklerinizden bahsettik.

Kapıkaya Kanyonu Tarihçesi

Karaisalı İlçesi içerisinde bulunan Kapıkaya Köyü içerisinde bulunan Kapıkaya Kanyonu, Adana’da kamp, doğa yürüyüşü ve tırmanış yapmak isteyen kişilerin oldukça zevk alacağı alanlarından biridir.

Adana’ya 72 kilometre uzaklıkta bulunan kanyon içerisinde şelalede geçmektedir. Kanyonun boyutu yaklaşık 200 metre yüksekliktedir ve içerisinde Çakıt Çayı geçmektedir. Fotoğraf çekimleri içerisinde en çok tercih edilen mekanlardan biri olan Kapıkaya Kanyonu’nun etrafı 400 metrelik korkuluklarla çevrilidir. Kanyon içerisinde 7.250 metre yürüyüş alanı bulunmaktadır.

Kapıkaya Kanyonu İçerisinde Yapılabilecek Aktiviteler

Kapıkaya Kanyonu İçerisinde Doğa Yürüyüşü 

Muhteşem doğa manzarası ile birlikte kanyona giriş yapabilirsiniz. Kanyonun girişinde 16 metre yukarıda bulunan bir köprü bulunmaktadır. Köprüye girdikten sonra 200 metrelik bir alanda kayalıklar başlamaktadır.

Kanyon etrafında şelaleler, ormanlar ve doğayla iç içe yürüyüş alanları bulunmaktadır. Şelale etrafında oturabilir veya yürüyüş alanında gezebilirsiniz. Dinlenme alanlarında oturarak şelaleyi izleyebilirsiniz. Kapıkaya Kanyonuna giriş için herhangi bir ücret ödenmemektedir.

Seyir Terasları 

Doğa yürüyüşü veya kamp yapmak için giden kişiler seyir teraslarında oturarak çay içebilir, yemek yiyebilir ve doğa manzarası eşliğinde oturabilirler. Etrafta bulunan bitki türlerini toplayabilir, doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Seyir teraslarının etrafında çınar ağaçları, meşe ağaçları ve çam ağaçları bulunmaktadır. Etrafta genel olarak erguvanlar ve zakkum çiçekleri bulunmaktadır. 

Kanyon İçerisinde Balık Tutmak

Kanyon gezisine gidecek olan kişiler, Çakıt deresinde balık tutabilirler. Özellikle kamp yapacak olan kişiler, akşam yemekleri için dereden balık tutabilir ve doğanın zevkini sonuna kadar yaşayabilirler. Amatör veya profesyonel balık tutan kişiler Kapıkaya Kanyonu gezisinde, balık tutarak tatillerini yapabilirler.

Kapıkaya Kanyonu İçerisinde Kamp Alanları 

Kapıkaya Kanyonu'nda kamp yapmak isteyen kişiler ayrılmış kamp alanlarında veya kanyon içerisinde kamp yapabilirler. Belirli kamp malzemeleri ve yürüyüş ayakkabılarıyla birlikte kamp yapmak sizin için daha faydalı olacaktır.

Özellikle tatil dönemlerinde kişilerin sıklıkla kamp yaptıkları bu alanda büfede bulunmaktadır. İhtiyaçlarınız olması durumundan büfeden istediğiniz ürünleri alabilirsiniz. Kapıkaya Kanyonu yılın her günü açıktır ve ücretsizdir.

Kapıkaya Kanyonunu Ulaşım Bilgisi

  • Adana’dan otobüs hatları ile birlikte Kapıkaya Kanyonuna gidecek olan kişiler 114 ve 170 numaralı otobüslere binerek, kanyona direkt olarak gidebilirler. 
  • Metro ile ulaşımını sağlamak isteyen kişiler 1 numaralı metroya binerek, ulaşımlarını kolay bir şekilde sağlayabilirler.

Harita ve Konum Bilgisi



Kapıkaya Kanyonu | Tarihçesi, İçerisinde Yapılabilecek Aktiviteler ve Ulaşım Bilgisi