Orta Doğu'nun en çok merak edilen şehirlerinden birisi de Dubai'dir. Birleşik Arap Emirlikleri'nin en görkemli şehirlerinden birisi olan Dubai, doğru projeleri sayesinde günümüzün en iyi tatil destinasyonlarından birisi haline gelmiştir.

Dubai'nin bir geçmişi, geleneği, bulunmuyor. Tamamen petrolü ile ünlü olan bu bölge petrolden elde ettiği geliri turizme yatırmış durumda. Bu yazımız içerisinde Dubai Gezilecek Yerler rehber oluşturarak Dubai'yi gezmek isteyen gezginlere az da olsa yardımcı olmaya çalışacağız.

Burj Al Arab

Dubai'de Gezilecek Yerler listemizin ilk sırasında Burj Al Arap oteli yer alıyor. Mühendislik harikası olan bu otel eğlence ve lüksü bir araya getirerek misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Burj Al Arap; dünya üzerinde 7 yıldıza sahip ilk konaklama tesisi olma özelliğine sahiptir. Bildiğiniz üzere Dubai Basra Körfezi üzerine, denizin doldurulması ile oluşturulan bir bölgedir. Yapay ada üzerinde yer aln bu otelin inşasına 1994 yılında başlandı. 1999 yılında tamamlanan otel dünyada 7 yıldıza sahip ilk konaklama merkezi oldu.

Burj Al Arap oteline gitmek isteyen kişiler özel bir köprü kullanarak otele giriş sağlıyorlar. Dışarıdan bakıldığında yelkene benzediğinden dolayı "Yelken Otel" olarak da biliniyor. Gezginlerin bütçesi bu otelde kalmaya müsait olmayabilir. Ancak; otelin restoranında harika manzaraya karşı güzel bir akşam yemeği yiyebilmek fırsatınız olabilir. Hatta otelin SPA ve sağlıklı yaşam merkezlerinde sunulan hizmetlerden de satın alabilirsiniz. Aynı zamanda düzenlemiş olduğu Jeep Safari, denizaltı gibi turlara da dışarıdan ücret ödeyerek katılabilirsiniz.

Yukarıda yazdığımız hizmetlerden yararlanabilmek için ziyaretinizi öncesinde Burj Al Arab oteli ile iletişime geçerek rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Aksi halde bütün hizmetlerden yararlanabilmeniz yoğunluktan dolayı mümkün olmayacaktır.

  • Adres: Jumeirah Street, Dubai

Burj Khalifa

Dubai mühendislik harikası yapıları ile tüm dünyaya ün salmıştır. Dünyanın en yüksek binası da tahmin edebileceğiniz üzere bu şekildedir. 828 metre yüksekliğe sahip olan Burj Khalifa inşa edildiği günden beri dünyanın en yüksek binası olma özelliğine sahiptir. Yapımına 2004 yılında başlanan Burj Khalifa 1,5 milyar dolar bütçe ile 2010 yılında ancak tamamlanabilmiştir.

Burj Khalifa özellikleri sadece bunlarla da sınırlı değildir. Bu yapı aynı zamanda dünya üzerinde betonarme üzerine çelik konstrüksiyon eklenerek inşa edilmiş ilk yapıdır. Binanın tasarımı Chicago merkezli tasarım şirketi olan Skidmore, Owings Merrill'e aittir.

160 kattan fazla yüksekliğe sahip olan bu yapının ismi ilk başta Burj Dubai olarak belirlenmiştir. Yapıyı ziyarete gelen kişileri ilk olarak dışarı bölümde bulunan Dubai Çeşmesi karşılıyor. Çöl ortamının ağır olduğu bu bölgede ziyaretçileri serinletmek için çok özel bir atmosfer inşa edilmiştir. Eğer dikkat ederseniz etrafınızda Burj Khalifa Park adında çok özel bir bölümün bulunduğunu göreceksiniz.

Dubai manzarası izlemek istiyorsanız Burj Khalifa'nın 124. ve 148. katlarına çıkabilirsiniz. Bu katlarda bulunan gözlem terasları keyifli anlar yaşamanız için özel olarak tasarlanmışlardır. Gözlem taraflarını çıkmanın bir bedeli olduğunu göreceksiniz :) ziyaret ettiğiniz dönem, gözlem terasına çıkacağınız saatler ücreti belirlemede etken olarak kullanılan şeylerdir.

  • Adres: 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd, Dubai
  • Web Sitesi: burjkhalifa.ae/en

The Dubai Mall

Burj Khalifa içerisinde yer alan The Dubai Mall, 1 milyon metrekare alan kapladığından dolayı dünya üzerindeki en büyük alışveriş merkezi olarak gösterilmektedir. 2008 yılında ziyarete açılan bu AVM'de 1500'e yakın mağaza hizmet sunuyor. Ağırlıkla lüks mağazaların yer aldığı The Dubai Mall içerisinde aynı zamanda dünya mutfağının en iyi örneklerinin sergilendiği güzel bir yeme ve içme alanı da bulunuyor.

The Dubai Mall içerisinde ister alışveriş yapabilir isterseniz de dünyanın en büyük akvaryumunu ziyaret ederek aklı bir deneyime imza atabilirsiniz. Dünyanın en büyük alışveriş merkezinde dünyanın en büyük akvaryumunu ziyaret etmek çok güzel bir hikaye olacaktır :)

Tesis içerisinde aynı zamanda olimpik bir buz pateni pisti de bulunuyor. Buz pateni dikkatinizi çekmezse tematik alanlara doğru da yönelebilirsiniz. Tamamen çocuklara yönelik hizmet veren Kdzania ile yetişkinlerin korkuları ile yüzleşebilecekleri Hysteria tematik alanlarda unutulmayacak eğlenceler yaşayabilirsiniz.

  • Adres: Financial Center Rd, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 00:00
  • Web Sitesi: thedubaimall.com

Dubai Müzesi

Dubai Gezilecek Yerler listenizi yavaş yavaş dolduracağız :) Acele etmeden sakince, kahvenizden yudum yudum alarak bizleri takip etmenizi istiyorum. El Fahidi Hisarı içerisine girdiğinizde Rashid bin Saeed Al Maktoum tarafından 1971 yılında yaptırılmış olan Dubai Müzesi sizleri karşılayacaktır.

Dubai petrol bulunmadan önce de yerleşim yeri olarak kullanılan bir bölgeymiş. Bu müze ziyaretçilere şehrin petrol öncesi yaşamı ve gelenekleri hakkında bilgiler veriyor. Rashid bin Saeed Al Maktoum, müzenin yapılışı sırasında Kuveyt hükümetinden hem maddi hem de manevi yardımlar aldığını itiraf etmiştir.

Dubai Müzesinin de içerisinde yer aldığı El Fahidi Hisarı aslında Dubai'yi korumak amacıyla 1787 yılında inşa edilmiştir. Hatta bir dönemde hapishane silah deposu olarak da kullanılmıştır.

  • Adres: Al Fahidi St. Bur Dubai, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 08:30 – 20:30
  • Giriş Ücreti: 3 AED
  • Web Sitesi: dubaiculture.gov.ae/en

Madinat Jumeirah

Dubai'de Nereye Gidilir listemizdeki yerler genelde birbirlerine oldukça yakındır. Madinat Jumeirah ise daha çok Burj Al Arab'a yakın bir çarşıdır.

40 hektarlık bir alan kaplayan Madinat Jumeirah çarşısı içerisinde 3 adet 5 yıldızlı otel, 50 adet lüks restoran ve birçok eğlence mekanı bulunuyor.

Yapının içerisine girdiğinizde 2 kilometre uzunluğundaki özel bir plaj sizleri karşılayacaktır. Burada denize girebilir, güneşin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda profesyonel sporcularla beraber su sporları yapabilir, gününüzü daha farklı hane getirebilirsin.

Akşamları ise çarşının daha da renkli hale geldiğini göreceksiniz."Abra" ismi verilen teknelere binerek kanal içerisinde 3 kilometrelik bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Bu seyahat sırasında elbette karnınız acıkacaktır. Sahile doğru indiğinizde yan yana onlarda Restoran sizlere karşılayacaktır. Bunlardan birisini seçerek harika manzara eşliğinde güzel bir akşam yemeği yiyerek günü sonlandırabilirsiniz.

  • Adres: 6 King Salman Bin Abdulaziz Al Saud St, Dubai
  • Web Sitesi: jumeirah.com/en

Palm Jumeirah

Dubai'nin bu kadar popüler olmasındaki ana etkenlerden birisi de sahip olduğu mühendislik harikası projelerdir. Bu projelerden birisi olan Palm Jumeirah yapay adası her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Dubai 2000'li yıllarda petrolden elde ettiği geliri turizme aktarmaya karar vermiştir. Bu bağlamda Palm Jumeirah, Palm Cebel ve Palm Deyra isimlerini verdiği Palmiye Takımadaları projesini başlatmıştır. 3 Adanın yapım maliyeti ve suresi oldukça yüksekti. 2001 yılında başlatılan projenin tamamlanabilen ilk ayağı 2011 yılında Palm Jumeirah olmuştur.

Görsel, mimari ve mühendislik açısından kusursuz bir güzelliğe sahip olan bu yapay ada için kıyı şeridi 520 kilometre arttırılmıştır. Adaya kuşbaşı baktığımızda her bir yanında 8 adet olmak üzere iki yanında toplam 16 bölüm olduğunu göreceksiniz. Karıya bağlantı köprü yardımı ile sağlanıyor. Aynı zamanda Dubai'ye ulaşım denizaltından açılmış tüneller ile de sağlanabiliyor.

Ada içerisinde The One & Only başta olmak üzere Atlantis The Palm, Jumeirah Zabeel Saray gibi onlarca lüks oteller bulunuyor. Konaklamayı ayıracak bütçeniz oldukça fazla ise Dubai ziyaretiniz sırasında kesinlikle bu adada yer alan bir otelde kalmanızı öneririm.

JBR Walk & Dubai Marina

Dubai'de Gezilmesi Gereken Yerler listemizdeki birçok yerin kapalı alanlardadır. Sürekli kapalı alanlarda vakit geçirdikten sonra akşam açık havada yürüyüş yapmak, üzerinizdeki yorgunluğu atmak isterseniz rotanız JBR Walk & Dubai Marina olmalıdır.

Jumeirah Beach Residence bölgesi yerleşim yerlerine 2 kilometre uzaklıktadır. Cadde üzerinde yürürken birbirinden güzel tasarımlara sahip 40 gökdelen sizleri selamlayacaktır. Aynı zamanda plaj bölgesinde bulunan alışveriş merkezlerine girerek bölgeye özgü birçok hediyelik eşya satın alabilirsiniz.

Daha farklı şeyler arıyorsanız JBR gezintisinden sonra Dubai Marina bölgesine geçebilirsiniz. 1 kilometre uzunluğa sahip olan Dubai Marina harika bir körfez ve şehir manzarasına sahiptir.

  • Adres: Al Marsa St, Dubai

Jumeirah Camii

Dubai Gezilecek Yerler listenize yine başka mimari güzelliği ekliyoruz; Yapımı 1978 yılında bitmiş olan Jumeirah Cami şehir içerisindeki en çok ziyaret edilen yerlerden birisidir.

Sade ama bir o kadar şık görünüme sahip olan Jumeirah Camiinin 1200 kişilik kapasitesi bulunuyor. Akşam ezanından sonra camiye giren kişiler caminin ön tarafında güzel fotoğraflar çekebilirler.

Dubai içerisinde normalde camilere müslümanlar dışındaki bireylerin girmesi yasaktır. İçerisinde gayrimüslimlere açık tek ibadet yerinin Jumeirah Camii olduğunu görüyoruz. Camiyi tek başına gezmeniz şu an mümkün değildir. Şehir merkezinde bulunan rehberli tur hizmetlerinden satın alarak camii gezebilme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Jumeirah Cami turları genelde istenilen zamanda bulunabiliyor. Bu yüzden rezervasyon yaptırmanıza gerek yoktur. Turlar hep sabah 10:00 gibi başlamaktadır. Bir tur ortalama olarak 75 dakika sürmektedir. Ziyaretçiler tur sırasında İslam dini bayramlarını, Dubai gelenekleri, Dubai mutfak ürünleri ve ritüellerini yerinde görebiliyorlar. Tur sırasında çeşitli atölyelerden birçok ikramlar da yapılmaktadır.

  • Adres: Jumeirah Beach Road, Jumeria 1, Dubai

Mall of Emirates

Dubai Gezilecek Yerler listemiz içerisinde yer alan Mall of Emirates şehrin en büyük ikinci alışveriş merkezidir. 2005 yılında açılan bu AVM toplamda 255,000 metrekarelik bir alana sahiptir. Lüks giyim ve moda mağazalarının yanı sıra yeme içme bölümlerine oldukça fazla yer veren Mall of Emirates içerisinde şu an için 650 adet mağaza bulunuyor. Bu markalardan bazıları Apple, Lacoste, Burberry ve Missoni'dir.

650 adet mağazanın yanı sıra Mall of Emirates içerisinde 100'den fazla restoran ve kafe bulunuyor. Her bir işletme misafirlerine farklı lezzet, farklı bir tat sunabilmek için birbirleriyle kıyasıya rekabet haline giriyor.

Alışveriş Merkezi içerisinde ister mağaza gezebilir isterseniz de her yaş grubundan insanların ilgisini çekebilecek tematik alanlarda vakit geçirebilirsiniz.

Mall of Emirates içerisinde Orta Doğu bölgesinin ilk kapalı kayak merkezi Ski Dubai bulunuyor. Bunun dışında 500 ya retçi kapasitesine sahip Dubai Topluluk Tiyatrosu ve Sanat Merkezi de misafirlerin her an hizmetindedir. Aynı zamanda aileler için tasarlanmış olan Magic Planet içerisinde de eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

  • Adres: Sheikh Zayed Road, 4th Interchange, Al Barsha 1, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 02:00
  • Web Sitesi: malloftheemirates.com

Altıncılar Çarşısı

Dubai'nin en eski pazarı olan Altıncılar Çarşısı listeniz içerisinde kesinlikle olması gereken yerlerden birisidir. Şehrin ticaret bölgesi olan Deira'da bulunan bu çarşı içerisinde altın ile ilgili her türlü ürün bulunabiliyor. 400'e yakın dükkanın bulunduğu Altıncılar Çarşısı Arap ülkelerinin zenginliklerini temsil etmektedir.

Altıncılar Çarşısı içerisine girdiğinizde standart ürünlerin yanı sıra daha önce hiçbir yerde görmediğiniz altın tasarımların satıldığını göreceksiniz. Dubai hükümeti çarşıyı çok sıkı bir denetime almış durumda. Bu nedenle satın aldığınız ürünlerin hem gerçek altın hem de garantili olduklarını söyleyebiliriz. Her ne olursa olsun yüksek tutarlı alışverişler yaparken yanınızda kesinlikle bir uzman bulundurmanızı öneririz.

  • Adres: Al Khor St, Deira, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 22:00

Baharatçılar Çarşısı

Dubai'de Gezilecek Yerler listesi oluşturuyorsanız içerisinde kesinlikle Baharatçılar Çarşısı da yer almalıdır. Altıncılar Çarşısı gibi Deira bölgesinde bulunan bu otantik pazar İstanbul'daki Mısır Çarşısının minik bir halidir.

Çarşıya girdiğiniz zaman hemen hemen her dükkanın baharat ve aromatik gıda maddeleri sattığını göreceksiniz. Pazarın son bölümüne doğru gittiğinizde turistler için ayrılmış hediyelik eşya satılan bölüme ulaşacaksınız.

Baharatçılar Çarşısı içerisinde daha önce Türkiye'de görmediğiniz birçok baharatın satıldığını göreceksiniz. Ürünleri ister paket halinde ister kiloluk hali ile satın alabilirsiniz. Daha önce görmediğiniz baharatlar için satıcılarla sohbet edip baharatların nasıl kullanacakları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  • Adres: 26 34 St, Deira, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 22:00

The Dubai Fountain

Dubai'nin en ilgi çeken ve en çok ziyaret edilen bölümlerinden birisi olan The Dubai Fountain gezi listeniz içerisinde kesinlikle yer almalıdır. 2009 yılında ziyarete açılan bu eğlence merkezi tam 275 metre uzunluğa sahip çeşmesi ile çeşmesi oldukça eğlence gösterilere imza atıyor. 30 dönümlük Burj Gölü içerisinde yer alan çeşme 5 kemer ve 5 daireden oluşmaktadır.

The Dubai Fountain; gerçekleştirdiği gösteriler sırasında 22,000 galon suyu 5 katlı bir binanın yüksekliği kadar eşdeğer bir yüksekliğe püskürtebiliyor. Ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşatabilmek için çeşmenin 6600 farklı noktasına ışıklar yerleştirilmiştir. Ayrıca gösteriler sırasında 1000 farklı su figürü otomatik olarak 50 farklı renk ile kendisini değiştirebiliyor. Gösterilerden daha fazla keyif almak istiyorsanız göl üzerinde tekne turuna çıkarak şovu yakından görme fırsatına sahip olabilirsiniz.

  • Adres: Fashion Parking, Dubai Mall, Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 17:45 – 23:30
  • Tur Ücreti: 65 AED
  • Web Sitesi: burjkhalifa.ae/en/around-the-burj/the-dubai-fountain.aspx

Wild Wadi Water Park

Hem yerli halk gezginlerin hizmetine sunulmuş olan Wild Wadi Water Park, Burj Al Arab'ın tam karşısına 1998 yılında inşa edilmiştir.

Bu efsane su parkının tasarımında bizim kültürümüzden olan Nasreddin Hoca'nın hikayeleri esas alınmıştır. Birleşik Arap kültüründe Juha olarak bilinen Nasreddin hoca bu parka büyük bir atmosfer ve eğlence kazandırmıştır. Parka giren kişiler her yaş grubuna uygun 30'dan fazla eğlence alanında vakit geçirebilirler.

Rahat, sakin bir gün geçirmek için buraya geldiyseniz dalga havuzuna girerek tabii eğlenceden sonra güneşlenerek dinlenebilirsiniz. Eğer heyecan arıyorsanız simülasyon havuzlarında sörf yaparak içinizdeki adrenalin tutkununu ortaya çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Jumeirah Street, Opp. Burj Al Arab, Jumeirah 2, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 19:00
  • Giriş Ücreti: 270 AED
  • Web Sitesi: jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/wild-wadi/

Dubai Aquarium

Dubai Gezilecek Yerler listenize dünyanın en büyük akvaryumunu eklemek istiyorum. Toplamda 10 milyon litrelik devasa bir su tankına sahip olan bu akvaryum 2008 yılında ziyarete açılmıştır. Bölgeyi ziyaret etmeye gelen, su altı dünyasını merak eden kişilerin akınına uğrayan Dubai Aquarium içerisinde 35 binden azda deniz canlısı yaşamını sürdürüyor.

Dünya üzerindeki en fazla kaplan kum köpekbalığı nüfusu bu Akvaryum içerisinde bulunuyor. Toplamda 48 metre uzunluğa sahip koridorda gezerken sualtı dünyasının en garip canlıları ile baş başa kalabilirsin.

Tesis içerisindeki kapalı tekne turlarında binerek deniz canlılarını daha net be daha iyi bir şekilde görebilirsiniz. Ancak ben adrenalin istiyorum, heyecan istiyorum derseniz kafes dalışı ile köpek balıkları arasında kısa bir süre geçirmek fırsatına sahip olabilirsiniz.

  • Adres: Ground & Level 2, The Dubai Mall, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 02:00
  • Giriş Ücreti: 120 AED
  • Web Sitesi: thedubaiaquarium.com/en

Atlantis Hotel

Palm Jumeirah'ın en dış halkasında yer alan Atlantis Hotel 2008 yılında ziyarete açılmıştır. Oldukça yüksek hizmet kalitesine sahip olan bu lüks otelde konforun oldukça kaliteli olduğunu göreceksiniz. Aynı zamanda Dubai'nin en iyi tematik su parkına sahip olan tesis her yıl binlerce kişiye kaliteli hizmetler sunuyor.

Atlantis Hotel içerisinde her yaş grubuna uygun hizmet veren oldukça güzel bir tema parkı bulunuyor. Aynı zamanda özel plajlar ve çocuklara özel oyun alanları tatilin eğlenceli ve güvenli bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlıyor.

Otelde kalan kişiler tüm aktivite ve eğlenceler den yararlanmak istiyorlar ise 1,2 metreden uzun olmak zorundadırlar. Otelin aramış olduğu tek şartı bu olmazsa biraz komik olabilir:) tema parkı içerisinde gezerken yunus ve deniz aslanları için ayrılmış özel bölümünde dalış yapabilir, köpek balıkları ile beraber yüzme fırsatına sahip olabilir, diğer balıkları el ile besleme olanağına sahip olabilirsiniz.

  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 18:00
  • Giriş Ücreti: 275 AED

Heritage and Diving Village

Dubai'de Gezilecek Yerler yazımızın yavaş yavaş sonuna doğru geliyoruz. Dubai'nin eski yaşamını yansıtmak için tasarlanan Heritage and Diving Village 1997 yılında ziyarete açılmıştır. BAE'nin petrolden önceki geleneğini, geleneklerine göre yaşamını gözler önüne seren bu yer köyde köy hayatının nasıl olduğumu da oldukça iyi bir şekilde göstermektedir.

Çadırlar, kerpiç evler, taş evler içerisinde gezen ziyaretçiler aynı zamanda Dubai'nin meşhur el sanatları hakkında da bilgi edinebiliyorlar.

Heritage and Diving Village köyü aynı zamanda petrolden önce bölgedeki insanların ana geçim kaynakları hakkında da bilgiler veriyor. Burada inci avcılığının nasıl olduğu, balık ağının nasıl dokunduğu, tekne yapımı gibi konular hakkında oldukça detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

  • Adres: Al Shindagha Rd, Al Shindagha, Bur Dubai, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 08:30 – 22:30

Ibn Battuta Mall

Dubai içerisindeki alışveriş merkezlerinden neredeyse tamamı modern sanat tasarımına sahiptir. Ancak; Ibn Battuta Mall alışveriş merkezine girdiğimizde yapının kendisine özgü bir mimariye sahip olduğunu göreceksin. Ağırlıkla Arap mimarisinden parçaların yer aldığı AVM 2005 yılında hizmete açılmıştır.

Alışveriş merkezinin her bir bölümü farklı bir temaya sahiptir. Ibn Battuta'nın ziyaret ettiği 8 ülkenin burada 8 bölümü temsil ettiğini göreceksiniz. Müzenin orta bölümüne girdiğinizde ise sizleri küçük bir müze karşılayacaktır.

Toplamda 521 metrekarelik bir alana sahip olan Ibn Battuta Mall içerisinde 300'e yakın mağaza, 50 restoran ve kafe yine beraber 21 salona sahip devasa sinema bulunuyor.

  • Adres: Sheikh Zayed Rd, Dubai
  • Ziyaret Saatleri: 10:00 – 22:00

Saeed Al Maktoum House

Dubai Gezilecek Yerler listemizin son sırasında ise Saeed Al Maktoum House yer alıyor. 1896 yılında inşa edilmiş olan bu yapı 1912 ile 1958 yılları arasında Saeed Al Maktoum tarafından yönetim merkezi olarak kullanılmıştır. Emir'in bizzat ikamet ettiğin bu mülk günümüzde hala Emir'in ailesine aittir.

Tarihi yapılan tüm bölümleri Arap mimarisinden derin izler taşımaktadır. 1958 yılından sonra müzeye dönüştürülmüş ve akabinde aynı yıl halkın ziyaretine açılmıştır.

Müze bölümüne ziyaret ettiğinizde Dubai'nin eski zamanlarını gösteren fotoğraf galerileri, teşekkür belgeler, metal paralar, eski eşyalar ve mücevherler sergilenmektedir.

  • Ziyaret Saatleri: 08:00 – 20:30
  • Giriş Ücreti: 3 AED

Dubai’de Gezilecek Yerler listeniz artık tamam. Elinizde güzel bir liste olduğuna göre sırada gezi planınızı şekillendirmeye geldi. Rehberimizin devamında Dubai otel önerileri ile beraber şehirde yapılacak şeyler ile beraber yemek kültürü hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Dubai’de Nerede Kalınır? Dubai Otel Tavsiyesi

Orta Doğu bölgesinin yükselen yıldızı Dubai misafirlerine alışverişten mimariye her alanda lüks imkanlar sunuyor. Bu şehirdeki otellerin genel olarak 5 yıldızlı olduğunu göreceksiniz. Dubai tatili yapacak kişilere bu bölümde Dubai’de Nerede Kalınır hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Petrolden önce ana geçim kaynağı balıkçılık olan bu kente yıl içerisinde çok az ziyaretçi geliyordu. Petrol rezervleri ile beraber tüm sermayesini turizm, finans ve çeşitli iş kollarına ayıran Birleşik Arap Emirlikleri, ortaya mükemmel bir şehir çıkarmışlardır.

Petrol’den gelen gelirler ile beraber 2000’li yıllarda mega inşaat projeleri başlatılmıştır. “Enlerin Şehri” olarak anılmaya başlayan Dubai, dünyanın en büyük alışveriş merkezine, dünyanın en yüksek binasına, dünyanın en büyük akvaryumuna sahiptir. Bunun yanı sıra şehirde birçok buna benzer enli oluşum bulunmaktadır.

Dubai Otel Tavsiyesi listemiz maalesef biraz lüks otellerden oluşacaktır. Yeterli bütçeniz yoksa airbnb gibi seçeneklere yönelebilirsiniz. Dubai’de konaklama 5 bölgede yapılabilmektedir. Otel arayışında olan kişiler Jumeirah, Downtown, Bur Dubai, Dubai Marina ve Plam Cumeyra ve son olarak Deira bölgelerinde bulunan otellerde kalabilirler. Otel önerilerimiz ise;

3 Yıldızlı Otel Önerisi: Downtown bölgesinde bulunan Rove Downtown otelinde, Bur Dubai bölgesinde bulunan Rove Healthcare City otelinde, Dubai Marina ve Palm Cumeyra bölgesinde bulunan Rove Dubai Marina otelinde, Deira bölgesinde bulunan Rove City Centre otelinde konaklayabilirsiniz. Otellerin hemen hemen tamamı Booking üzerinden 9’un üzerinde puana sahiptir. Oteller 3 yıldızlı olmalarına karşın 4 hatta 5 yıldızlı hizmet dahi vermektedirler.

4 Yıldızlı Otel Önerisi: Jumeirah bölgesinde bulunan Metropolitan Hotel Dubai otelinde, Downtown bölgesinde bulunan Ramada Downtown Dubai otelinde, Bur Dubai bölgesinde bulunan Four Points by Sheraton Downtown Dubai ve Ramada Jumeirah Hotel otellerinde, Dubai Marina ve Palm Cumeyra bölgesinde bulunan Dubai Marriott Harbour Hotel And Suites ve Wyndham Dubai Marina otellerinde, Deira bölgesinde bulunan Hyatt Place Dubai Al Rigga otelinde konaklayabilirsiniz. 4 yıldızlı oteller şehir merkezine ve popüler gezilecek yerlere oldukça yakındır. Booking üzerinden yüksek puanlara sahip olan bu otelleri deneyebilirsiniz.

5 Yıldızlı Otel Önerisi: Jumeirah bölgesinde bulunan Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach, Burj Al Arab Jumeirah ve Jumeirah Beach Hotel otellerinde, Downtown bölgesinde bulunan Roda Al Murooj Hotel ve Armani Hotel Dubai otellerinde Bur Dubai bölgesinde bulunan Grand Hyatt Dubai otelinde, Dubai Marina ve Palm Cumeyra bölgesinde Five Palm Jumeirah Dubai ve Atlantis The Palm, Dubai otellerinde Deira bölgesinde bulunan Sheraton Dubai Creek Hotel & Towers otellerinde konaklayabilirsiniz. Tüm bölgece tanınan bu otellerin oldukça lüks olduğunu söyleyebiliriz.

Dubai’de Ne Yapılır? & Dubai’de Yapılacak Şeyler Listesi

Dubai rehberimize daha yeni başlıyoruz 😊 Seyahate çıkmadan önce eminiz ki birçok kişi Dubai’de Ne Yapılır araştırması yapacaktır. Orta Doğu’nun Paris’i olan bu şehirde ciddi oranda gezilecek onlarca yer, yapılacak bir dizi aktivite var. Bazı kişiler buraya birkaç gün ayırırken bazıları da en az 1 haftanın yeterli olduğunu düşünmektedir. Dubai’de Yapılacak Şeyler Listesi;

Çölde Jeep Safari Yapın

Dubai’de Ne Yapılır konusundaki ilk önerimiz Jeep Safari olacaktır. Jeep Safari ekipleri müşterilerini 15:00 ile 15:30 arasında otellerinden alırlar. Safari turları genel olarak 21:00 ile 21:30’a kadar devam ediyor.

Ortalama 45 dakika süren bir yolculuğun ardından çöle ulaşıyorsunuz. 6 kişilik Jeep’ler ile safariye başlayacaksınız. Kum tepeler üzerinde kıvrılarak, yılan gidi giden araçlar aksiyon dolu anlar yaşatacaktır. Eğer hassas bir mide yapınız varsa bu turun sizlere tam uygun olmadığını söyleyebiliriz.

Jeep Safari boyunca dinlenmeniz, fotoğraf çekinmeniz için molalar verilmektedir. Kum tepeleri aştıktan sonra sizleri bedeviler tarafından oluşturulmuş çadırlar karşılayacaktır. Bedevi çadırlarında deveye binebilir, şahin ile fotoğraflar çekinebilir, kına dahi yaptırabilirsiniz.

Turlarda açık büfe ikramlar sunulmaktadır. Fakat beklentinizin biraz altında olacaklardır. Tur boyunca yanınızda kesinlikle uzun kollu şeyler alın. Çölde gündüzleri sıcak olurken geceleri serin olmaktadır. Safari ücretlerinin fazla olduğunu düşünmeyin. Kişi başı 50 Euro’dan başlayan bedeller ile safari turlarına katılabilirsiniz

Şehir Turu Atın

Dubai kent merkezinde gezip görülecek oldukça fazla yer bulunmaktadır. Şehir turu yapmak için yola çıktığınızda Dubai Koyu, Jumeirah Plajı, Dubai Müzesi, Jumeirah Plajı, Burj Al Arab, Dubai Marina, Burj Khalifa, Madinat Jumeirah gibi popüler yerlere uğrayabilirsiniz.

Şehir içi turunuzu ister bireysel ister tur şeklinde yapabilirsiniz. 30 Dolar ücret vererek 4 saat süren şehir içi tura katılabilirsiniz. Tur oldukça lüks, konforlu ve klimalı araçlarda yapılmaktadır. Birkaç günlük vaktinizi değerlendirmek için bu şekilde özet bir plan kendinize oluşturabilirsiniz.

Dünya’nın En Yüksek Binasına Çıkın

Burj Khalifa ile ilgili anlatım yaparken dünya üzerindeki en yüksek binası olduğundan bahsetmiştik. 828 metre yüksekliğe sahip olan Burj Khalifa binasına çıkarak harika bir Dubai manzarasını izlemeden asla şehirden geri dönmeyin. Binanın 124. Ve 148. Katında bulunan seyir teraslarına çıkınız. Seyir terası, tüm şehri ayaklarınızın altına alacaktır. Seyir terası içerisinde aynı zamanda yemek yiyeceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

40 Dolar gibi bir ücret ödeyerek Burj Khalifa’nın seyir teraslarına çıkma fırsatına sahip olabilirsiniz. Giriş ücretini ödedikten sonra seyir terasındaki teleskopları ücretsiz olarak kullanabilir, Wi-Fi hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Seyir terasına çıkan kişilerin 1,5 saat gibi bir süreleri bulunmaktadır.

Alışveriş Yapın

Dubai denilince akıllara alışverişin gelmesi oldukça normaldir. Dubai hükümeti alışverişlerden vergi almamasından şehrin alışveriş cenneti olarak adlandırıldığını söyleyebiliriz. Özellikle iPad, iPhone, Macbook, fotoğraf makinesi ve laptop ihtiyaçlarınızı bu şehirden masrafsız, vergisiz bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Baharatçılar Çarşısı, Altıncılar Çarşısı, Dubai Mall gibi alışveriş noktalarında istediğini her türlü ürünü bulabilirsiniz. Alışveriş merkezleri ile ilgili detayları Dubai Gezilecek Yerler bölümünde ayrıntılı olarak ele aldığımızı fark etmişsinizdir.

Dubai Mall’da Kaybolun

Dubai’de yapabileceğiniz en güzel şeylerden birisi de alışveriş merkezlerinde gezmek olacaktır. Hiç alışveriş merkezinde gezilir mi diye düşünmeyin. Dünya üzerindeki en büyük alışveriş merkezi Dubai içerisinde yer almaktadır. Dubai Mall; şehir içerisinde yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden birisidir.

Burj Khalifa’nın hemen yamacında olan Dubai Mall, içerisinde yüzlerce mağaza barındırıyor. Aynı zamanda içerisinde devasa bir akvaryum, Arap pazarı, buz pisti, su şovları, şelale ve bir dizi tematik parkın yer aldığı alışveriş merkezi içerisinde tam bir gün ayırabilirsiniz.

Denizin Keyfini Çıkartın

Dubai’ye her zaman bir gün daha ayırmak isteyeceksiniz. Şehirde, çölde gezmek sizi biraz yoracaktır. Ancak bir gününüz daha varsa Basra Körfezine kıyısı olan Dubai’de denize girmenizi öneririz. Kentte denize girebileceğiniz birçok plaj bulunuyor. Üstelik her biri diğerinden daha temiz ve daha güzel.

Denize girmek istemiyorsanız aynı zamanda şehirde bulunan su parklarında da vakit geçirebilirsiniz. Wild Wadi ve Aquaventure adlandırılaki su parklarında eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Bizde kış ayı yaşandığı Kasım ile Aralık ayı Dubai’de güneşin en yakıcı olduğu zamanlardır. Kışın yurtdışı tatil planınız varsa Dubai’nin oldukça ideal olduğunu söyleyebiliriz.

JBR’de Yürüyüş Yapın

Dubai içerisinde gerek yerel halkın gerekse gelen turistlerin keyifle yürüyebilecekleri bir alan bulunmuyor. Bunun nedeni elbette tahmin edebileceğiniz üzere aşırı ve nemli sıcaklardır. Ancak Jumeirah Beach Residence yani JBR şehir içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz en iyi yerlerden birisidir.

JBR yürüyüş yolu boyunca birbirinden güzel restoran ve lüks alışveriş noktaları sizleri karşılayacaktır. Dubai’nin Arap şehri olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yürüyüş sırasında da göreceksiniz ki şehir içerisinde Amerikalı ve Avrupalı sayısının bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Tekne Turuna Katılın

Dubai’de Ne Yapılır listesi oluşturan kişilere yine güzel bir öneri sunacağız. Dubai Creek, tekne turlarına katılıp bölgedeki koyları gezebileceğiniz en iyi yerlerden birisidir. Tekne turları oldukça fazla seçeneklerle sunulmaktadır.

1,5 saat süren kısa motorlu tekne turları kişi başı 35 dolardan başlamaktadır. Rehberler eşliğinde ücretsiz internet ile beraber yapılan motorlu turlar, şehrin en tarihi noktalarını görmenize olanak sağlar. Aynı zamanda kişi başı 60 dolar ödeyip de katılabileceğiniz uzun turlar da bulunmaktadır. Bu turlar genelde lüks bir yatta olmaktadır ve kahvaltı veya akşam yemeği seçenekleri ile sunulmaktadır.

Yaz Ortasında Kayak Yapın

Dubai’nin en büyük ikinci alışveriş merkezi olan Mall of the Emirates içerisinde dört mevsim kayak yapabileceğiniz devasa bir kayak pisti bulunuyor. SKI Dubai adı verilen kayak merkezi yazın en sıcak, en nemli günlerinde bile kayak yapılabilecek ortama sahiptir.

Dubai’de Ne Yapılır hakkında liste oluşturuyorsanız 2 saatlik kayak paketi satın almanızı öneririz. Yazın sıcak günde kayak yapma fırsatına sahip olmak istiyorsanız 60 dolar ücret ödemeniz yeterlidir. Kayak yukarıda da belirttiğimiz üzere 2 saatlik bir turdan oluşmaktadır.

The Dubai Fountain’i Seyredin

Burj Khalifa ile beraber şehrin simge yapılarından birisi olan The Dubai Mall’ın hemen yanında The Dubai Fountain adında bir çeşme bulunduğunu göreceksiniz. Bu çeşme her yarım saatte bir ışık ve ses gösterisi yaparak ziyaretçileri selamlamaktadır.

Dünyanın en ünlü şov merkezlerinden birisi olan The Dubai Fountain tüm etkinliklerini havanın kararması ile beraber başlatıyor. Gösteri ortalama olarak 3 dakika sürüyor fakat bu 3 dakikanın oldukça eğlenceli ve keyif dolu olduğunu göreceksiniz. Gösterinin nasıl olduğunu öğrenmek istiyorsanız Youtube’dan videolar izleyebilirsiniz.

Dubai Akvaryumu’nda Keyifli Zaman Geçirin

Dubai Mall içerisinde aynı zamanda Dünyanın en büyük akvaryumu bulunuyor. Devasa bir büyüklüğe sahip olan akvaryum aynı zamanda su altı hayvanat bahçesi özelliği bulunuyor. Çocuklu ailelerin hafta sonu akın ettiği akvaryum deniz hayatına ilgi duyan her bireye hizmet etmeni gurunu taşıyor.

40 Dolar vererek girebileceğiniz akvaryum içerisinde denizde yaşayabilen her canlıdan birer örnek bulunuyor. Deniz canlılarının habitatlarına göre yaşam alanlarının bulunduğu bu akvaryumda en az yarım gün durabilirsiniz. İsterseniz 60 dolar ödeyerek daha detaylı turlara katılabilirsiniz.

Burj El Arab Oteli’ni Ziyaret Edin

Dubai’nin simge yapılarından birisi olan ve Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olan Burj El Arab oteli, her gün yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Yelken biçiminde olan bu otel birden farklı amaç için ziyaret ediliyor. Otelde kalma fırsatı olmayan zenginler bile otele girip içine bakmak istiyorlar.

Burj El Arab otelinin bar ve restoranı dışarıdan gelen zenginlerin kullanımına açıktır. Otelde öğle ya da akşam yemeği yiyebilir, yemek yemeseniz bile 5 çayı içebilirsiniz. Otelin bar, restoranına girmek isteyen kişiler önceden rezervasyon yaptırmalıdır.

Helikopterle Dubai’yi Gökyüzünden Seyredin

Dubai’de Ne Yapılır listenize maliyetli etkinlikler de eklemek istiyoruz. Eğer daha önce yaşamadığınız bir deneyim yaşamak istiyorsanız helikopter uçuşlarına katılabilirsiniz. Tüm şehri helikopter uçucu ile gezebileceğiniz turlar bulunuyor.

Helikopterle Dubai’yi gezmenin bir maliyeti bulunuyor. 15 dakika süren turlar 180 Dolardan başlıyor. Dubai normalde pahalı bir şehirdir. Bir akşam yemeği bile 20 Dolar olduğunu düşünürsek helikopter için 180 doların oldukça normal olduğunu söyleyebiliriz.

Balonla Dubai ve Çöl Turu Yapın

Balon turu ülkemizde oldukça popülerdir. Ancak; Dubai’de bu aktivitenin oldukça pahalı olduğunu göreceksiniz. Yeterli bütçeniz varsa kızıl çölü kesinlikle gökyüzünden görmenizi öneririz. Sabah gün doğumunda güneşin yavaş yavaş çöl üzerinde yükseldiğini görmek gerçekten güzel bir deneyim olacaktır.

Dubai’de balon turları gün doğumunda düzenlenmektedir. Kişi başı 350 dolardan başlayan turlar çöl manzarasını iyi bir şekilde izlemenize olanak sağlar. Balon turları ortalama 1 saat sürmektedir. 1 saatlik bir keyif için bu denli bir ücretin değdiğini göreceksiniz.

Abu Dhabi’yi de Görün

Dubai’de Ne Yapılır? Listemizin son sırasında Abu Dhabi’yi görmek yer alıyor. Dubai’yi baştan sona gezdikten sonra eğer hala vaktiniz varsa Abu Dhabi’yi de gezi listenize eklemenizi öneririz. Abu Dhabi’y bireysel olarak keşfetmek biraz zor olabilir. Bu nedenle bu yapıyı da kesinlikle turlar eşliğinde gezmenizi öneririz.

70 Dolar ücret ödeyerek Abu Dhabi’yi ziyaret edebilirsiniz. Tüm gün süren bu turda rehber sizleri otelinizden alarak lüks ve klimalı araçlar ile Abu Dhabi’yi gezebilirsiniz. Rehberler, tur sırasında sizlere gerekli olan tüm bilgileri vereceklerdir. Bonus olarak sunduğumuz bu yer Dubai gezinizi daha da renklendirecektir.

Dubai’den Ne Alınır? & Dubai Alışveriş Rehberi

Dubai, alışveriş konusunda çok önceden cennet bir bölge idi. Ancak zamanda kurlarda meydana gelen artık Dubai alışverişlerinin de pahalanmasına neden oldu. Dubai, alışveriş ürünleri üzerinden vergi almayan bir yer olmasına karşın bazı ürünlerde gene ekonomik olduklarını söyleyebiliriz.

Dubai’den Ne Alınır? Listesi oluşturan kişiler için elbette güzel bir liste oluşturmaya çalışacağız. Şehir içerisinde bulunan çarşı ve pazarlardan geleneksel olarak adlandırılan birçok üründen satın alabilirler. Şehrin dört bir yanında yer alan alışveriş merkezlerinden doyasıya alışverişler yapabilirsiniz. Dubai Alışveriş Rehberi, ihtiyacınız olan her konuyu ayrıntılı olarak listeleyecektir.

Dubai Alışveriş Konusunda Bilmeniz Gerekenler

Dubai Birleşik Arap Emirliği’nin 7 emirliğinden birisidir. Bu ülkede kullanılan para birimi Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi’dir. AED olarak kısaltması bulunan bu para biriminin değeri TL’den oldukça yüksektir. Ekim 2020 itibari ile 1 AED’nin karşılığı 2,20 TL’dir.

Dubai pazarlarında, alışveriş merkezlerinde Dirhem’in yanı sıra Dolar ve Euro’da geçerlidir. Aynı zamanda yurtdışı alışverişlerine açık kredi kartları da bu şehirde kullanılabilmektedir. Bu şehirdeki alışveriş kültürünün biraz farklı olduğunu göreceksiniz. Şehir içerisindeki birçok dükkan 13:00 ile 16:00 arasında kapalıdır. 16:00 gibi tekrardan açılan dükkanlar gece 22:00 gibi kapamaktadır.

Dubai’de her cuma resmi tatildir. Cuma günleri dükkanların hemen hemen tamamı kapalıdır. Alışveriş merkezlerindeki dükkanlar ise cuma günleri 16:00 dan sonra kepenk açmaktadır.

Dubai milleti pazarlığı seven bir yerdir. Gördüğünüz fiyatlara kesinlikle aldanmayın. Özellikle Baharatçılar Çarşısı ve Altıncılar Çarşısında alışveriş yaparken kesinlikle pazarlık yapın. Pazarlık gücünüze bağlı olarak ürün fiyatlarının %35’i kadar indirim yaptırabilirsiniz.

Dubai’de Alışveriş Yapılacak Yerler

Dubai’de Ne Alınır? Listenize alışveriş yapılacak yerler ile devam etmek istiyoruz. Dubai'de alışveriş yapabileceğiniz yerler;

The Dubai Mall: The Dubai Mall yazımız içerisinde birçok kez dile getirdiğimiz bir alışveriş merkezidir. Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olan The Dubai Mall, istediğiniz her türlü ürünü bulabileceğiniz detaylı bir yerdir.

Mall of the Emirates: Dubai’nin en büyük ikinci alışveriş merkezi olan Mall of the Emirates içerisinde SKI Dubai adında 12 ay hizmet veren kayak pisti barındırıyor.

Medinat Jumeirah: Dubai’de hediyelik eşyalar satın alabileceğiniz bu alışveriş merkezi hemen Burj Al Arab otelinin yanında yer alıyor. İçerisinde oldukça güzel ürünler satıldığını göreceksiniz.

Ibn Battuta Mall: İçerisinde 7 ülkeye ait bölümler bulunan Ibn Battuta Mall, Dubai Gezilecek Yerler listemiz içerisinde de yer alıyor. Alışveriş merkezi içerisine girdiğinizde aklınıza gelebilecek her türlü hediyelik eşyayı bulabilirsiniz.

Mercato: Mercato, İtalyan kültürüne yönelik alışverişler yapabileceğiniz oldukça özel bir yerdir. İtalya’ya gitmeseniz bile İtalya’ya özgü hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Deira: Dubai’nin en eski ve en eski ticaret merkezlerinden birisi olan Deira günümüzde hala toptancılara ev sahipliği yapıyor. Şehrin önde gelen altıncılar ve baharatçılar çarşısı da bu bölge içerisinde yer alıyor. Sokaklarda gezerken kendinizi sanki İstanbul Sirkeci’de gezerken hissediyor olabilirsiniz.

City Centre Deira: Deira tarafında iseniz şehrin en eski alışveriş merkezine uğramanızı öneririz. City Centre Deira alışveriş merkezinde kesinlikle bir süre takılmanızı öneririz.

Altıncılar Çarşısı: Dubai’nin en ünlü çarşılarından birisi olan Altıncılar çarşısı içerisinde altının her türlü işlenmiş hali ile karşılaşabilirsiniz. Eğer burada alışveriş yapacaksanız pazarlık etmeyi sakın unutmayın. Aksi halde kazıklanma durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Baharatçılar Çarşısı: Diera merkezde yer alan baharatçılar çarşısı gezip görmek, eğlenmek için oldukça iyi bir yerdir. Başta safran olmak üzere daha önce görmediğiniz sayısız baharat ile burada karşılaşabilirsiniz. Altıncılar çarşısı gibi burada da pazarlık yapmanın önemli olduğunu göreceksiniz.

Dubai alışveriş merkezlerini kısaca özetlemeye çalıştık. Yukarıda dile getirdiğimiz merkezlerin yanı sıra Parfümcüler Çarşısı, Tekstilciler Çarşısı, Al Barsha Mall, Burjuman Centre, WAFI Mall ve Dubai Marina Mall içerisinde de keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Dubai’den Ne Alınır?

Dubai’de Ne Alınır? hakkındaki bölümü merak edenlere oldukça güzel bir liste hazırladığımızı söyleyebiliriz. Dubai’den alabileceğiniz birbirinden güzel ürünler;

Elektronik Eşya

Dubai ülkedeki ürünlerden vergi almayan nadir ülkelerden birisi sanırım. Bu nedenle şehrin elektronik ürünler bakımından bir cennet olduğunu söyleyebiliriz. Dubai dönüşü bavulunuzda taşıyabileceğiniz ürünler satın alabilirsiniz.

Dubai dönüşünde biçok kişi iPad, iPhone, Sansung marka telefonlar, laptop, tablet, kamera ve fotoğraf makineleri almaktadır. Ülkemize nazaran fiyatların %30 daha ucuz olduğunu göreceksiniz. Özellikle Deira bölgesinde bulunan teknoloji mağazaları pazarlık yapıldığında ürünleri daha da indirimli olarak vermektedir.

Dubai içerisinde almış olduğunuz tüm elektronik malzemelerin garantili olduğunu göreceksiniz. Bu ülkede elektronik dolandırıcılığı neredeyse bulunmamaktadır. Dubai hükümeti bu konuda oldukça katı kurallar almış durumda.

The Dubai Mall içerisinde yer alan mağazalarda iPhone marka telefonların ülkemize nazaran %40 daha indirimli satıldığını göreceksiniz. Bu ülkede ürün satın almak istediğinizde önce fiyatını sorun akabinde pazarlığa girin. Eğer fiyatlar bütçenize uyarsa öyle alışveriş yapın.

Altın & Mücevher

Altın ve mücevhere karşı ilginiz varsa Diera bölgesinde yer alan altıncılar çarşısına uğramanızı öneririz. İçerisinde 14 ayar, 18 ayar, 22 ve 24 ayar bileziklerin satıldığı bu çarşıda bin bir çeşide sahip yüzük, kolye, küpe modellerini göreceksiniz. Unutmayın, pazarlık yapmadan asla bir ürünü satın almayın.

Baharat

Arap kültüründe baharatın ayrı bir öneme sahip olduğunu görüyoruz. Yemeklerinde baharat olmayan Araplar, baharatın pazarlamasını çok iyi yapıyor. Avrupalı gezginlerin de oldukça fazla ilgili gösterdiği baharatlara sizler de yer verebilirsiniz. Dubai’den dönerken sevdiklerinize hediye etmek için safran, kakule, Za’atar baharatından satın alabilirsiniz.

Deira içerisinde yer alan baharatçılar çarşısı içerisinde binlerce farklı baharat çeşidinin satıldığını göreceksiniz. Baharat satın alırken nasıl kullanılması gerektiğini sorun. Esnaflar sizlere baharatları nasıl kullanmanız gerektiğini ayrıntılı olarak anlatacaktır.

Çikolatalı Hurma

Dubai’den Ne Alınır? Listenize çok güzel bir ürün eklemek istiyoruz. Bölgeye özgü çikolatalı hurma hem lezzeti hem de ekonomik olması ile ön plana çıkıyor. Yerel marketler başta olmak üzere aklınıza gelebilecek her yerde satın alabileceğiniz çikolatalı hurma uzun yollara karşı da dayanıklıdır.

Baharatçılar Çarşısı içerisinde en güzel, en lezzetli çikolatalı hurmaları bulabilirsiniz. Yüklü miktarda satın aldığınızda ürünlerde ciddi indirimler yapıldığını göreceksiniz. Çikolatalı hurmanın yanı sıra hediyelik olarak normal hurma da yanınıza alabilirsiniz.

Hediyelik Eşyalar

Deira bölgesinde Dubai’ye özgü birçok hediyelik eşyanın satıldığını göreceksiniz. Özellikle büyük alışveriş merkezleri ve küçük dükkanlarda çok kaliteli ürünler satıldığını göreceksiniz. Medinat Jumeirah çarşısı, istediğiniz ürünleri bulabileceğiniz en büyük alışveriş merkezlerinden birisidir.

Burj Khalifa minyatürleri, oyuncak develer, magnetler istediğiniz her türlü hediyelik eşyaların satıldığını göreceksiniz. Medinat Jumeirah pazarı içerisinde pazarlık çok fazla mümkün olmuyor. Ancak şansınızı denediğinizde güzel pazarlık oranları aldığınızı göreceksiniz.

Kilim & Halı

Amerikalı ve Avrupalı gezginlerin en çok aldığı ürünlerden birisi de halı ve kilimdir. Oldukça kaliteli halı ve kilim ürünlerinin listelendiği Dubai bu konuda oldukça başarılı. Ancak bu tarz ürünler alacaksanız İstanbul’da bulunan Kapalıçarşı’ya gitmenizi öneririz. Kapalıçarşı bu konuda sanırım dünyadaki en başarılı yerlerden birisidir.

Diğer Ürünler

Dubai’de Ne Alınır? Bölümünün de sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu şehirde alabileceğiniz güzelliklerin elbette bu kadar ile sınırlı olmadığını biliyoruz. Yöresel kokular, parfüm, yöresel ayakkabılar, kurutulmuş tropik meyveler, teksti ürünleri, yerli kundura ve abiye ürünlerini de listenize ekleyebilirsiniz.

Dubai’de Ne Yenir?

Dubai aslında bizlere Singapur'u anımsatan bir bölgedir. Nüfusunun %75'lik kısmı Amerikalı ve Avrupalı tüccarlardan oluşan Dubai'nın geri kalan kısmı diğer milletlerin göçmenlerinden oluşuyor. Bu nedenle kendin kendisine özgü bir yemek kültürü henüz oluşmuş değildir. Hem Türk, hem Arap hem İspanyol hem İtalyan hem Meksika hem Çin hem de Japon mutfaklarından izlerinden bulabileceğiniz Dubai'de aç kalmazsınız.

Dubai'de Ne Yenir yazımızdaki yiyeceklerin bir kısmı bizlerin de damak tadına oldukça benzer olacaktır. Pahalı bir şehir olmasından dolayı yemeğe ayırdığınız bütçenin biraz yüksek olmasını sağlayınız.

Hurma

Dubai'de Ne Yenir yazımıza hurma ile başlamak istiyoruz. Tüketilmesi sağlık açısından oldukça önemli olan hurma lezzetli ve tatlı olmasından dolayı çokça tercih ediliyor. Ülkemizde de oldukça yaygın olsa da anavatanı olan Arap topraklarında bu lezzetin kesinlikle tadına bakmanızı öneriyoruz. Taze hurmaları kendiniz için alabileceğiniz gibi sevdiklerinize hediyelik olarak götürmek için de alabilirsiniz.

Manousheh

Dubai pizzası, Dubai sandviçi olarak bilinen bu lezzet daha çok kahvaltı zamanı tüketiliyor. Manousheh aldığınızda içine peynir, domates, salatalık ve yeşillikler koyarak tüketebilirsiniz.

Al Machboos

Arap kültürünü sonuna kadar hissedebileceğiniz Dubai'de yerel lezzetlerin oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Dubai'de Ne Yenir listenize et, pirinç, soğan, baharat ve limon ile hazırlanan bir yemek eklemek istiyoruz. Salata ve yoğurt eşliğinde servis edilen Al Machboos kesinlikle denemenizi önerdiğimiz lezzetler arasında yer alıyor.

Mandi

Mandi aslında Yemen bölgesine özgü bir yemektir. Ancak Dubai sokaklarında bu yemeğe sıkça rastlamanız mümkündür. Pirinç, tavuk ya da koyun etinin baharatlar ile harmanlanması ile elde edilen bu pilava benzeyen yemeğin oldukça lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. İçerisinde bulunan et öyle yavaş pişiriliyor ki yumuşaklığı sizi sizden alabilir. Dubai'de mandi yemek için sadece bu yemek üzerine hizmet veren işletmeleri tercih edebilirsiniz.

Tabbouleh

Hayvansal ürünler tüketmiyorsanız Dubai'de vegan beslenme tarzına uygun yiyecek çeşitlerinin de yer aldığını göreceksiniz. Tabbouleh adı verilen bu yemek aslında bildiğimiz bulgur salatasıdır. İçerisinde soğan, maydanoz, domates gibi malzemeler bulunan bu salatanın lezzetli olduğunu söyleyebiliriz.

Deve Eti

Dubai'de ki en pahalı yiyeceğin deve eti olduğunu söyleyebiliriz. Özel kutlamalarda, düğünlerde tercih edilen deve eti, Dubai'ye özgü en başarılı yemeklerden birisidir.

Deve etini doğrudan denemek istemiyorsanız hamburger olan çeşidini denemenizi öneririz. En azından uygun fiyatlarla deve eti yeme fırsatına sahip olabilirsiniz. Şehir içerisinde bulunan burgercilerin birçoğunda deve eti ürünleri bulunmaktadır

Al Harees

Yulaf ezmesine oldukça fazla benzeyen Al Harees Dubai’de en çok tüketilen lezzetlerden birisidir. İçerisinde et, buğday ve baharat bulunan bu ezmeyi ekmeğinizin üstüne sürerek keyifle tüketebilirsiniz.

Qoozi

Devenin yanı sıra Dubai’de en çok tüketilen et türlerinden birisi de kuzu etidir. Qoozi, kısık ateşte yavaş yavaş, sakin sakin pişirilen bir kuzu etidir. Tüm Arap yarımadasının bildiği bu yemek Dubai’de hurma yaprakları eşliğinde servis edilir.

Shirin Polo

Dubai’de Ne Yenir listenize çok özel bir yöresel lezzet eklemek istiyoruz. Et ile pirinç kullanılarak hazırlanan Shirin Polo içerisinde aynı zamanda kuş üzümü, havuç, fındık, tavuk eti ve kuru üzüm bulunmaktadır. Pişirildiğinde çıtır çıtır olan bu yiyeceğin hem lezzetli hem de doyurucu olduğunu söyleyebiliriz.

Fatteh

Hem sağlıklı hem de doyurucu olması ile ön plana çıkan Fatteh aynı zamanda oldukça ekonomiktir. Bu ekmeğin an alt katı kalın ekmek tabakasından oluşmaktadır. Orta katında patlıcan ezmesi ve nohut bulunan bu yiyeceğin en üst katında yoğurt bulunmaktadır. Şehir içerisinde hangi restorana girerseniz girin oldukça lezzetli Fatteh yiyeceğinizden emin olabilirsiniz.

Falafel

Ortadoğu mutfağının gelmiş geçmiş en büyük lezzetlerinden birisi de Falafel’dir. Nohuttan hazırlanarak yapılan Falafel içerisinde et olmadığından dolayı vegan yiyeceği olarak tarif edilmektedir. Dubai’de Falafel’in her türlü versiyonları yapılmaktadır.

Fattoush

Dubai’de sağlıklı yiyecekler de tüketebilirsiniz. Fattoush; salatalık, domates, çıtır ekmek, havuç ve turp, yeşilliklerden oluşturulmuş bir salata türüdür. Oldukça ekonomik olan bu yiyecek, sağlıklı beslenmek isteyen kişiler için bir numaradır.

Mahalabiya

Dubai’de Ne Yenir listenize tatlı da eklemek istiyoruz. Türk mutfağı ile Dubai mutfağının birbirine çok fazla benzediğini göreceksiniz. Gözünüzü kapatıp tadına baktığınızda kesinlikle Türk tatlısı diyebileceğiniz Mahalabiya aslında bizim yöresel muhallebi lezzetimizdir.

Luqaimat

Bizdeki lokma tatlısının Dubai versiyonu Luwaimat’tır. Aslında ramazan ayı içerisinde oldukça fazla tüketilen bu tatlıyı her dönem satan yer bulabilmek mümkündür.

Knafeh

Knafeh adından da resminden de anlayabileceğiniz üzere künefedir. Künefenin bizlere özgü bir lezzet olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Orta doğunun en popüler tatlısı olan künefe, Dubai’de de oldukça yaygın olarak tüketilmekte.

Khanfaroosh

Dubai’de Ne Yenir yazımızın son sırasında Khanfaroosh yer almaktadır. Gül suyu, yumurta, un, şeker, safran ile hazırlanan bu kurabiye genellikle çay ile beraber servis edilmektedir. Şehir içerisinde yöresel yemeklerin yanı sıra hamburger, pizza ve spagetti gibi ulusal lezzetler de bulunmaktadır.

Dubai Gezilecek Yerler rehberimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Orta Doğu’nun en popüler şehirlerinden birisi olan Dubai’de 1 hafta boyunca rüya gibi bir tatil yaşayabilirsiniz. Günübirlik ya da birkaç günlük tatil rehberimizdeki her şeyi yapmanıza izin vermeyecektir. Rehberimizi geliştirmeye katkı sağlayacak kişiler aşağıdaki yorum bölümü üzerinden bizlere ulaşabilirler.

Dubai Gezilecek Yerler: Dubai’de Gezilecek 20 Yer