Türkiye'nin kalbi, cumhuriyetin
merkezi, Atatürk'ün son mabedi olan Ankara her yıl milyonlarca kişi tarafından
ziyaret edilmektedir. Özellikle İstanbul, İzmir gibi şehirlerde yaşayan kişiler
Ankara gibi deniz olmayan yerde hayatın olmadığını, olmayacağını düşünür. Yazın
ayrı, kışın ayrı güzelliğe sahip olan Ankara yüzlerce gezilecek yere sahiptir.
Bizler bu yazımız içerisinde Ankara Gezilecek Yerler listesini en popüler
yerleri listelemeye çalıştık. Başkente geldiğinizde ne yapacağınızı
düşünüyorsanız hazırlaması günlerce süren bu listemize göz atmanızı öneririz.

Anıtkabir

Cumhuriyetin başkenti olan
Ankara, milletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine de ev sahipliği
yapıyor. Her yıl 10 milyondan fazla kişi Ankara'ya sadece Anıtkabir'i ziyaret
etmek için geliyor. Özellikle Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım
Anıtkabir'in tıklım tıklım olduğu zamanlardır.

Atatürk vefat ettikten sonra cenazesi ilk olarak Etnografya müzesine defnedilmiştir. 1941 yılında edebi kabristanlığının yapılabilmesi için bir yarışma başlatıldı. Bugün gördüğümüz Anıtkabir'in projesi yarışmadan birinci çıktıktan sonra inşaat 1943 yılında başlıyor. 1953 yılında tamamlanan Anıtkabir, atamızın sonsuzluğa doğru giden yolu olmuştur. 1953 yılında Anıtkabir'e taşınan Atatürk, bu tarihten itibaren tüm Türk halkı tarafından ziyaret edilmeye başlanmıştır. 09:00 ile 17:00 arasında açık olan Anıtkabir'e giriş tamamen ücretsizdir.



Ankara Kalesi

Ankara Kalesinin kim tarafından ne zaman inşa edildiği hakkında tam bir bilgi bulunmuyor. Ancak bilinen söylentilere göre Galatlar M.Ö Ankara'ya geldiğinde kalenin var olduğu biliniyor. İç kale ve dış kale olmak üzere 2 bölümden oluşan kalenin yüksekliği 110 metredir. Ankara kalesini ziyaret etmek isteyen kişiler 08:00 ile 17:00 arasında kaleyi ziyaret edebilirler. Kaleye giriş aynı Anıtkabir'de olduğu gibi ücretsizdir.



Anadolu Medeniyetler Müzesi

Anadolu Medeniyetler Müzesi, Türkiye'nin en büyük arkeoloji müzelerinden birisidir. Tüm Anadolu'dan toplanan eserler bu müzede arkeolojik bir şekilde sergilenmektedir. Ankara Kalesinin hemen güneydoğusunda yer alan bu müze, iki adet Osmanlı yapısının hemen ortasında yer almaktadır. Müzeye girmek isteyen kişiler 30 TL ücret ödeyerek müzeye girebilirler. Müze Kart geçerli olmayan Anadolu Medeniyetler Müzesinin giriş saatleri 08:30 ile 18:15 arasıdır.



Ankara Rahmi M. Koç Müzesi

Ankara'da Anıtkabir'den sonra en çok ziyaret edilen yerlerden birisi de Ankara Rahmi M. Koç Müzesidir. Bu müze, Ankara'nın ilk sanayi müzesidir. Müze, Türkiye’deki sanayi endüstrisinin nasıl geliştiği hakkında bilgiler vermektedir. Oldukça fazla eserin yer aldığı müze, Ankara Kalesinin hemen yamacında yer almaktadır. 2005 yılında ziyarete açılan müzenin bulunduğu yapı da oldukça değerlidir. Müzenin bulunduğu yapı Kanuni Sultan Süleyman tarafından inşa ettirilmiştir. 10:00 ile 17:00 saatleri arasında açık olan müzeyi ziyaret etmek için 9 TL ücret ödemeniz gerekmektedir.



Hamamönü

Hamamönü, Ankara'nın Aladağ
ilçesinde yer alan oldukça mütevazi bir semttir. Bu semtin bu kadar meşhur,
popüler olmasındaki neden sahip olduğu mimari özellikleridir. Semt içerisinde
bulunan 19. yüzyıl yapıları restore edilerek oldukça güzel bir görünüme sahip
olmuşlardır. Yaz aylarında Hamamönü içerisinde birçok etkinlik
düzenlenmektedir.

Roma Hamamı

Roma İmparatoru Caracalla tarafından 3. yüzyılda inşa edilen bu hamam sağlık tanrısı Asklepios'a adanmıştır. 1938 yılına kadar sadece bir bölümü görünen hamamın geri kalanı Türk Tarihi Kurumu tarafından yapılan arkeolojik kazıda ortaya çıkarılmıştır. 6 TL giriş ücreti olan hamamı 08:30 ile 19:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Bakım ve onarım çalışmaları sayesinde hamamın birçok bölümü ziyarete açılmıştır.



Hacı Bayram-ı Veli Cami

Mehmet Bey tarafından inşa edilen Hacı Bayram-ı Veli Cami 1427 yılında inşa edilmeye başlandığı görülüyor. 1 yıl içerisinde tamamlanan cami günümüzde olduğu kadar yapıldığı dönemin de en görkemli yapılarından birisi idi. Etrafında birçok gezilecek yer alan bulunan bu camiyi görmenizi özellikle tavsiye ederiz.



Augustus Tapınağı

Hacı Bayram-ı Veli caminin hemen yanında yer alan Augustus Tapınağı M.Ö 25 yılında yaptırıldığı düşünülmektedir. 1555 yılında keşfedilen tapınağın Frigya Tanrısı Men'e ait olduğu düşünülmektedir. Dört tarafı duvarlarla çevrili olan tapınağın bakım ve onarım çalışmaları günümüzde dahi devam etmektedir. Müze olarak kullanılan tapınağı 09:00 ile 19:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Giriş için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yoktur.



Etnografya Müzesi

Türk kültür ve medeniyetini tanıtan en iyi yerlerden birisi de Etnografya Müzesidir. Temelleri 1924 yılında atılan bu yapının mimarlarından birisi de Arif Hikmet Koyunoğlu'dur. Selçuklu döneminden başlayarak günümüze kadar sanat alanında meydana gelen tüm gelişmeler bu müzede sergilenmektedir. 08:30 ile 19:00 arasında açık olan müzenin giriş ücreti 10 TL'dir.



Kurtuluş Savaşı Müzesi (I. TBMM)

Cumhuriyet temellerinin atıldığı yerlerden birisi de Ankara'nın Ulus semtinde bulunan I. TBMM binasıdır. 1920 ile 1924 yılları arasında aktif olarak kullanılan bu bina 1952 yılında Maarif Vekaletinin kullanımına devredilmiştir. 1957 yılında alınan karar sonrasında o dönemin şartlarına göre restorasyon edilerek müzeye dönüştürülmüştür. 09:00 ile 17:30 arasında ziyarete açık olan müzenin giriş ücreti 5 TL'dir.



Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM)

1924 yılına kadar I. TBMM binasını kullanan meclis, bu tarihten sonra yine Ulus semtimde yer alan farklı bir binaya taşınmıştır. 1924 ile 1960 yılları arasında kullanılan bina, birçok siyasi olaya ev sahipliği yapmıştır. Müze içerisinde aktif olarak kullanıldığı döneme ait birçok eser ve belge görebilirsiniz. 08:45 ile 19:00 arasında açık olan müzeye giriş 5 TL'dir.



PTT Pul Müzesi

2013 yılında ziyarete açılan PTT Pul Müzesi, Ankara'nın en çok ziyaret edilen mekanlarından birisi haline gelmiştir. İçerisinde 6,000 adet PTT'ye ait orijinal pul bulunan müzenin yurtdışından toplanmış 1,500 parça pul koleksiyonu bulunmaktadır. 6,500 metrekarelik bir alan üzerine sıfırdan inşa edilen müze toplamda 5 kattan oluşmaktadır. Her katında ayrı bir kategoriden eserler barındıran müze 09:00 ile 17:00 arasında açıktır. Müzeye giriş sırasında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.



Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Türkiye'nin en meşhur cezaevlerinden birisi de Ankara'da bulunan Ulucanlar Cezaevidir. 1925 ile 1960 yılları arasında kullanılan bu cezaevi daha sonra alınan bir kararla müzeye dönüştürülmüştür. Türk Edebiyatına, Türk siyasetine yön veren birçok kişinin yattığı bu cezaevi birçok idama da şahit olmuştur. 1 yıl kadar süren restorasyon çalışmaları sonrasında ziyarete açılan bu müzeyi kesinlikle görmelisiniz. 10:00 ile 17:00 arası açık olan müzeye giriş ücreti 8 TL'dir.



Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi

Türkiye'nin ilk oyuncak müzesi 1990 yılında Ankara'da açılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığının çatısı altında olan bu müzede hem yerli hem de yabancı oyuncaklar ziyaretçilere sergilenmektedir.  Aynı zamanda bu müze içerisinde Türkiye'nin dört bir yanından arkeoloji müzelerinde yer alan antik oyuncaklarında birer kopyası yer almaktadır. 09:00 ile 17:00 saatleri arasında açık olan bu müzenin giriş ücreti 10 TL'dir.



Kocatepe Cami

1987 yılında ibadete açılan Kocatepe Cami, 4500 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Yapımı 6 yıl süren caminin proje ayağında büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Proje çalışmasında birinci olarak seçilen projenin gereğinden fazla modern olmasından dolayı ikinci bir yarışma düzenlenmiş ve caminin bugün ki projesi çizilmiştir.



Türk Hava Kurumu Müzesi

Ankara Türk Hava Kurumu Müzesi 19 Mayıs 2002 yılında ziyarete açılmıştır. 300 metrekare açık alana, 5300 metrekare kapalı alana sahip olan bu müzede binlerce eser yer almaktadır. Sivil havacılık tarihine ışık tutan birçok belgelerin yer aldığı bu müzede fotoğraflar, çeşitli nesne ve objeler, tarihi paraşüt kulesi yer almaktadır. Aynı zamanda birçok uçağın hem orijinali hem de kopyası da sergilenmektedir. 10:00 ile 19:00 arasında açık olan müzenin giriş ücreti bulunmamaktadır.



Gordion Antik Kenti

Ankara tarih boyunca birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Polatlı ilçesinin 30 km uzaklığında yer alan Gordion antik kenti, arkeoloji severlerin oldukça hoşuna gitmektedir. Gordion tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış oldukça tarihi bir kenttir. Hala birçok kalıntının bulunduğu antik kenti 08:00 ile 19:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Unutmayın giriş için kişi başı 5 TL ücret talep edilmektedir.



Kuğulu Park

Ankara'nın en büyük, en çok ziyaret edilen parklarından birisi de Kuğulu Park'tır. Park içerisinde yer alan havuz içerisinde kaz, ördek, kuğular yer almaktadır. Parkın sahip olduğu doğa ve tarihi güzellik devletin de dikkatini çekmiştir. Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Kuğulu Parkın sit alanı olmasına karar vermiştir. 08:00 ile 19:00 arasında açık alan parkın herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır.



Devlet Resim ve Heykel Müzesi

İlk olarak 1927 yılında Türk Ocağının kullanımı için inşa edilen bu bina 1980 yılında Devlet Resim ve Heykel Müzesinin kullanımına devredilmiştir. Türk plastik satanının başlangıç ve ileri dönem çalışmalarını yansıtan bu müzede oldukça zengin bir koleksiyon görebilirsiniz. Resim sanatına ilginiz varsa bu müzeyi kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz. 09:00 ile 19:00 arasında açık olan bu müzeye girişler tamamen ücretsizdir.



Ziraat Bankası Müzesi

150 yıllık geçmişe sahip olan Ziraat Bankası, Türkiye ve Osmanlı'nın ilk bankalarındandır. Türkiye'de bankacılık ve finans sektörünün gelişmesinde büyük bir paya sahip olan Ziraat Bankası 1863 yılında kurulmuştur. Ziraat Bankası müzesinde ise bankanın şubelerinde kullandığı hesap makineleri, eski telefonlar, mektup terazileri, hokka takımları gibi birçok araç ve gereç sergilenmektedir. 09:00 ile 17:00 arasında açık olan Ziraat Bankası Müzelerine girişler tamamen ücretsizdir.



Altınköy Açık Hava Müzesi

Ankara'da açık hava müzesi olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 500 dönümlük bir arazi üzerine kurulan bu açık hava müzesinin konsepti tamamen köy yaşantısı üzerine kurulmuştur. Açık Hava Müzesi içerisinde yer alan yapıların mimarisi 1930 - 1950'li yılların mimari yapısına göre tasarlanmıştır. 10:00 ile 19:00 arasında açık olan bu açık hava müzesinin giriş ücreti 5 TL'dir.



Estergon Kalesi

Estergon Kalesi, Türk kültür ve tarihini yaşatmak açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Türk kültürünün yaşatılabilmesi için Macaristan'da bulunan Estergon kalesinin adı bu yapıya da verilmiştir. 2005 yılında ziyarete açılan Estergon Kalesi ve müzesi, Türk kültür ve tarihini yansıtacak birçok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmeyen bu müze ve kaleyi 10:00 ile 22:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.



Arslanhane Cami

Ankara'da Selçuklu dönemine ait birçok eser bulunmaktadır. Bu yapılardan birisi olan Arslanhane cami ahiler döneminden kaldığı düşünülüyor. Caminin kitabesinde tam olarak ne zaman inşa edildiğine dair bir bilgi bulunmuyor.



Ahmet Hamdi Akseki Cami

2008 yılında yapımına başlanan Ahmet Hamdi Akseki Caminin tamamlanması yaklaşık 5 yıl sürmüştür. 2013 yılında dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan açılışı ile ibadete kazandırılan bu caminin oldukça modern bir çizgisi bulunmaktadır.


v

Kore'de Savaşan Türkler Anıtı

Kore savaşına yardım ve destek götüren ülkeler arasında Türkiye'de yer almaktadır. Kore'ye gitmiş, hayatını orada kaybetmiş şehit askerilerin anısına bu anıtın yapılmasına karar verilmiştir. 1973 yılında inşa edilen anıt 2010 yılında bakım ve onarım çalışmasına dahil olmuştur. 24 saat ziyarete açık olan bu anıtı görmek için herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yoktur.



Duatepe Anıtı

Milli Mücadele ve Kurtuluşun temelleri Ankara'da atılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, 1921 yılında başlattığı taarruzda ilk olarak Duatepe bölgesi ele geçirilmiştir. Polatlı'da yer alan önemli merkezlerden birisi olan Duatepe, en çok ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor. 09:00 ile 17:00 arasında ziyaret edilen Duatepe Anıtı'nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.



Gençlik Parkı

Ankara Gençlik Parkının inşası 1936 yılında başlanmıştır. Yaklaşık 7 yıl kadar süren inşaatın sonucunda 1943 yılında ziyarete açılmıştır. Cumhuriyet döneminin ilk kentsel parkı olan Gençlik Parkı bir dönemlere damga vurmuştur. 2000'li yıllarda ilgisini kaybetmeye başlayan Gençlik Parkı neredeyse terk edilme noktasına gelmiştir. 2007 yılında yenilenen park 24 saat ziyarete açıktır.



Dikmen Vadisi

Ankara, Çankaya'da bulunan Dikmen Vadisi doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Nüfus bakımından Türkiye'nin en büyük ikinci ilçesi olan Çankaya'nın gürültü ve kalabalığından uzaklaşmak, arınmak isteyebilirsiniz. İlçe merkezi içerisinde yer alan Dikmen Vadisi sizlere huzur ve stresten uzaklaşmak için büyük bir fırsat sunmaktadır. Vadi, 24 saat açık olup istenilen her zaman ziyaret edilebilmektedir.



Mogan Gölü ve Parkı

Mogan Gölü, Eymir Gölünün bir bağlantısıdır. Üzerinde yüzlerce kuş türü bulunan bu göl son zamanlarda çok fazla ziyaretçi almaya başlamıştır. 601,879 metrekarelik alana sahip olan Mogan Gölü'nün 203,650 metrekarelik kısmı doğa parkı olarak inşa edilmiştir. Genelde kuşlar kuluçka dönemini bu gölde geçirirler. Kuş gözlem evleri inşa eden Ankara Büyükşehir Belediyesi bu bölge gereği kadar değer vermektedir. 24 saat açık olan bu gölün giriş ücreti sadece 1 TL'dir.



Seğmenler Parkı

67,000 metrekare üzerine kurulan Seğmenler Parkı 1967 yılında ziyarete açılmıştır. İçerisinde çocuk bahçesi, havuzların yer aldığı bu park Ankara'nın etkinlik merkezlerinden birisidir. Park içinde yer alan amfi tiyatroda sıklıkla konserler düzenlenmektedir. Diğer parklar gibi seğmenler parkı da 24 saat açık olup girişler ücretsizdir.



Atakule

Dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Ankara'nın başkent oluşunun 66. yılını kutlamak üzere açılan Atakule, Ankara'nın ilk alışveriş merkezi olma özelliğine sahiptir. 1989 yılında açılan Atakule'nin 125 metre yüksekliği bulunmakta. Üzerine yine Türkiye'nin ilk dönen restoranı da bulunmaktadır. Ankara manzarasının çok iyi görebileceğiniz Atakule'nin panoramik asansörü bulunmaktadır. 10:00 ile 22:00 arasında açık olduğu görülüyor. Atakule'ye giriş ücreti kişi başı 10 TL olarak belirlenmiştir.



Eymir Gölü

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) sınırları içerisinde yer alan Eymir Gölü, eskiden çok aktif olarak kullanılıyordu. Günümüzde çok da nadir olsa da bu gölde olta ile balık avlama, su sporları, piknik ve birçok etkinlik yapılabilmektedir.



Soğuksu Milli Parkı

1959 yılında ziyarete açılan Soğuksu Milli Parkı bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Bitki örtüsü bakımından bölgenin Sibirya - Avrupa tarzı bir bitki örtüsüne sahip olan milli park içerisinde 200'den fazla kuş türü ve birçok yaban hayvanı bulunuyor. Giriş ücreti bulunmayan milli park 24 saat ziyarete açıktır.



Harikalar Diyarı

Harikalar Diyarı sahip olduğu alan bakımından Avrupa'nın en büyük parkları arasında yer alıyor. 1,300,000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olan Harikalar Diyarının açılışı 2004 yılında yapılmıştır. İçerisinde basketbol, futbol, golf, go-kart alanları yer almaktadır. Aynı zamanda 6,000 kişi kapasitesine sahip Nejat Uygur'un adı verilen bir amfi tiyatro da yer almaktadır. 09:00 ile 19:00 arasında açık olan harikalar diyarının girişi ücretsizdir.



Göksu Parkı

Ankara'da gezip görebileceğiniz en güzel yerlerden birisi de Göksü Parkı'dır. 2003 yılında ziyarete açılan Göksü Parkının toplamda 508,000 metrekarelik alan üzerine kurulduğunu görüyoruz. Alanın 128,000 metrekarelik bölümü göletlerden oluşmaktadır. İçerisinde lunapark, yürüyüş alanları, dinlenme alanları, restoran ve piknik alanları bulunmaktadır. 24 saat ziyarete açık olan alanın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.



Pirinç Han (Beypazarı)

Ankara'nın ilk ahşap hanlarından birisi olan Pirinç Han 18. yüzyılda inşa edilmiştir. Bölgeye gelenlerin konaklayabileceği bir alan olarak tasarlanan bu ha 1985 yılında restorasyon çalışmalarına başlanıyor. 5 yıl kadar süren yenileme çalışmalarının ardından Han bugün ki görünümünü almıştır. Günümüzde alışveriş merkezi olarak da kullanılmaktadır.



Atatürk Orman Çiftliği

Mustafa Kemal Atatürk, kendisine ait olan bu araziyi 1937 yılında devlete bağışlamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığınca işletilen bu hayvanat bahçesi Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesidir. Atatürk'ün doğduğu evin bir benzeri, devlet mezarlığı hayvanat bahçesine bağlı arazi içerisinde yer alıyor. 08:30 ile 17:30 arasında ziyarete açık olan Atatürk Orman Çitliğinin herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor.



Tuz Gölü

Ankara, Aksaray, Konya illerinin tam ortasında yer alan Tuz Gölü İç Anadolu bölgesinin en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Denizden 900 metre yüksekte olan Tuz Gölü Türkiye'nin en büyük ikinci gölüdür. Oldukça güzel bir görünüme sahip olan gölün derinliği en fazla 2 metredir. Türkiye'nin tuz ihtiyacının büyük bir bölümü bu gölden karşılanmaktadır. 24 saat açık alan göl için ziyaret ücreti ödemenize gerek yoktur.



Tabiat Tarihi Müzesi

1935 yılında Maden Arama Müdürlüğünce kurulan Tabiat Tarih Müzesi, Ankara'nın en eski, en gözde müzelerinden birisidir. Müzenin bulunduğu binanın yapımı 1968 yılında tamamlanmıştır 4,000 metrekarelik alan üzerine kurulan müze toplamda 3 kata sahiptir. 09:00 ille 17:00 arasında açık alan müzenin giriş ücreti bulunmuyor.



Elmadağ Kayak Merkezi

Ankara kışın oldukça sert bir iklime sahip olmaktadır. Kışın başkente geldiğinizde ne yapacağınızı düşünmeyin. Elmadağ Kayak Merkezi, başkentte yapılabilecek en güzel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kış aylarında her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Elmadağ Kayak Merkezinde kar kalınlığı 50 santim kadar olmaktadır. 650 metre uzunluğunda parkuru bulunan kayak merkezinin 2 adet teleksisi bulunmaktadır. Konaklama seçenekleri bakımından da oldukça iyi olan kayak merkezinde güzel bir hafta sonu tatili yaşayabilirsiniz.



Çubuk Barajı

Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı ile 1930 yılında yapımına başlanan Çubuk Barajının inşaatı 1936 yılında tamamlanmıştır. Atatürk tarafından açılışı yapılan baraj Ankara'nın su ihtiyacını neredeyse tek başına karşılamaktadır. Kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta olan Çubuk Barajı, bölgenin sulama ihtiyacını da büyük oranda karşılamaktadır. Yapılan çalışmalar ile baraj çevresinde ağaçlandırma çalışmaları başlatılmış, Ankara halkı için bir mesire yeri oluşturulmuştur. 24 saat açık olan Çubuk Barajını günün herhangi bir saatinde hiçbir ücret ödemeden rahatlıkla gezebilirsiniz.



Akköprü

Ankara'nın en eski yapılarından birisi de Akköprü'dür. Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubad tarafından yaptırılan Akköprü'nün toplamda 7 adet sivri kemeri bulunmaktadır. Kentsel Sit Alanı kapsamında koruma altına alınan köprü 1959 yılında restorasyon çalışmaları ile güçlendirilmiştir.



Teleferik

Ankara'nın Keçiören ilçesine 2 istasyonlu teleferik istasyonu kurulmuştur. İlk istasyon Botanik Bahçesine doğru yol alırken diğeri de Tepebaşına doğru gitmektedir. İki istasyonun toplamda 3,306 metrelik bir yol parkuru bulunmaktadır. Türkiye'nin en büyük şehir içi teleferik sistemine sahip olan Keçiören Teleferik İstasyonu, 20 dakika süren yolculuğu ile Ankara'yı yukarıdan manzarası ile gezdirmektedir. 12:00 ile 20:00 arasında açık olan teleferiğe biniş ücreti 5 TL'dir.



Karagöl Tabiat Parkı

Ankara kent merkezine 70 kilometre uzaklıkta olan Karagöl Tabiat Parkı, sessiz ve huzur isteyen kişilerin gizli mekanlarından birisidir. Her mevsim farklı bir güzelliğe, renge sahip olan Karagöl Tabiat Parkı, her iki tarafında yamaçlar bulunmaktadır. Neredeyse göl alanının tamamında yer alan çam ağaçları şehrin gürültü ve stresini tamamen ortadan kaldırmakta. Tabiat Parkına girmek için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.



Aqua Vega Akvaryum

2012 yılında açılan Nata Vega Outlet Ankara'nın en büyük alışveriş merkezlerinden birisi haline geldi. Alışveriş merkezinin zemin katında yer alan Aqua Vega Akvaryum, hem tatlı hem de tuzlu su balıklarına ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak 40 farklı sürüngene de misafirlik eden akvaryum toplamda 5 dönümlük bir alan kaplıyor. 10:00 ile 22:00 arasında ziyaret edilebilir olan Aqua Vega Akvaryumun giriş ücreti 35 TL'dir.



50. Yıl Parkı

Cebeci'de yer alan 50. Yıl Parkı bölgenin en güzel manzaralarından birisine ev sahipliği yapmaktadır. Ankara'da görülmesi gereken yerler arasında yer alan 50. Yıl Parkı doyumsuz manzarası bulunmaktadır. Cumhuriyetin 50 yılında 130,000 metrekare üzerine inşa edilen bu park üzerinde birçok etkinlik ve eğlence aracı bulunmaktadır.



Altınpark

1977 yılına kadar Golf sahası olarak kullanılan Altınpark, bu tarihten sonra büyük bir bakım ve onarım çalışmasına girmiştir. 1985 yılında 640,000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan Altınpark günümüzde başkenti ziyarete gelen kişilerce sıklıkla ziyaret ediliyor.  24 saat açık olan Anltınpark'a girişler tamamen ücretsizdir.



Nallıhan Kuş Cenneti

Kuşların göç yolu üzerinde yer alan Nallıhan Kuş Cenneti toplamda 430 hektarlık alan üzerine kuruludur. Yılın her dönemi 180 çeşitten fazla kuş türüne ev sahipliği yapan kuş cennetini kesinlikle görmenizi öneririz. 24 saat açık olan kuş cennetini daha çok gün batımında ziyaret etmenizi öneririz.



Wonderland Eurasia Ankapark Tema Parkı

Yapımına 2013 yılında başlanan Wonderland Eurasia Ankapark Tema Parkı, geçtiğimiz yıl kapılarını ziyaretçilere açtı. 11:00 ile 00:00 arasında açık olan Tema Parkının giriş ücreti girecek kişi sayısı, ziyaret edilecek dönem ve seçilecek pakete göre değişiklik göstermektedir. Güzel bir hafta sonu geçirmek için aileniz ile beraber sizleri de bu tema parkına davet ediyoruz.



Ankara'ya Nasıl Gidilir?

Ankara, ulaşım konusunda Türkiye'nin
en şanslı kentlerinden birisidir. Hem havayolu hem de karayolu ile oldukça
kolay bir şekilde Ankara'ya ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin birçok noktasından
Ankara'ya her saat uçak bileti bulabilmek mümkündür.

  • Ankara - İstanbul arası mesafe 450 kilometredir. Bu seyahat ortalama olarak 4 saat 50 dakika sürmektedir.
  • Ankara - İzmir arası mesafe 600 kilometredir. Bu seyahat ortalama olarak 7 saat sürmektedir.
  • Ankara - Adana arası mesafe 400 kilometredir. Bu seyahat ortalama olarak 6 saat 15 dakika sürmektedir.
  • Ankara - Bursa arası mesafe 400 kilometredir. Bu seyahat ortalama olarak 4 saat 50 dakika sürmektedir.

Ankara'ya Ne Zaman Gidilir?

Ankara'da gezilip görülecek yer
sayısı gerçekten fazladır. Mevsim ayrımı olmaksızın yılın 12 ayı Ankara'ya
gelerek başkenti keşfedebilirsiniz. Yaz aylarında oldukça sıcak olan başkent,
misafirlerine rahat gezinti ortamı sunmaktadır. Ancak; kışın Ankara'nın oldukça
sert bir iklime sahip olduğunu söyleyebiliriz. Biliyorsunuz ki Ankara ayazı ve
soğuğu ile meşhur olan bir şehirdir.

Ankara'da Nerede Kalınır?

Başkent Ankara hem turistik hem
de ticari nedenlerden dolayı her yıl milyonlarca ziyaretçi almaktadır.
Özellikle yaz aylarında ziyaretçi konusunda büyük bir patlama yaşandığını
söyleyebiliriz. Şehir içerisinde irili ufaklı her bütçeye uygun yüzlerce otel
bulunmaktadır. Trivago, Otelz gibi platformlara bakarak ziyaretinizden belirli
bir süre öncesinde rezervasyon yaptırınız. Aksi halde otel bulma konusunda
sorun yaşayabilirsiniz.

Ankara'da Ulaşım

Ankara gezilecek yerler mekanları
tamamen şehir içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle şehir içi ulaşım
servislerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Şehir içi ulaşım konusunda
belediye ve özel dolmuş hatlarının bulunduğunu, metro ile ulaşım
sağlayabileceğinizi görebilirsiniz. Özellikle metroya 4 TL'lik tek binişlik
kart alarak binebilirsiniz.

Ankara'da Ne Yenir?

Başkent Ankara'nın da diğer
bölgelerde olduğu gibi kendisine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Ankara
geziniz sırasında döner ekmeğe bir süre ara vererek aşağıdaki lezzetlerin
tadına bakmanızı öneririz;

  • Beypazarı Güveci
  • Beypazarı Kurusu
  • Entekke Böreği
  • Çubuk Turşusu
  • İnceğiz Çorbası
  • Tamdak Tiridi
  • Ankara Tavası
  • Efelek Sarması

Ankara'da Alışveriş Nerede Yapılır?

Ankara AVM konusunda son 10 yılda
büyük bir yükseliş yakalamıştır. Hatta hemen hemen tüm caddesinde AVM
görebilmek mümkündür. AnkaMall, KentPark, Nata VEGA Outlet gibi yerlerden
standart alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Yöresel ürünler almak için ise
Çıktıkçılar Yokuşu ve Samanpazarı gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Ankara gezilecek yerler konusunda
çok güzel, ayrıntılı, uzun bir rehber hazırlamaya çalıştık. 4 ya da 5 günlük
bir gezi programı oluşturarak yukarıda yer alan listeyi tamamlayabilirsiniz.
Bizden bu kadar, başkenti keşfetme sırası sizde!

Ankara Gezilecek Yerler | Ankara’da Gezilecek 50 Yer!