Mersin’in en güzel ilçelerinden biri olan Anamur konumu dolayısıyla oldukça turistik bir yerdir. Anamur kelime anlamı itibarıyla “rüzgârlı burun” demektir. Bulunduğu yer nedeniyle böyle bir ismi almıştır. Yıllık sıcaklık ortalamaları 17 – 18 derecedir. Yazları oldukça sıcak geçerken kışları ılımandır. Bu nedenle Anamur kamp alanları açısından oldukça ideal bir ilçedir. Anamur, meyveler bakımından oldukça zengin bir bölgedir. Meyveleri çok ünlüdür ve ayrıca sebze ağırlıklı sağlıklı yemekleriyle de bilinmektedir. İlçenin tarihi ise antik çağlara kadar uzanmaktadır. İlçe uzun dönemler boyunca, Hititlere, Asurlulara, Perslere, Romalılara, Bizanslılara, Anadolu Selçuklularına, Ermenilere hatta Araplara ev sahipliği yapmıştır. Her medeniyetten bir parça alarak özgün bir yapıya kavuşmuştur. Muzları, yer fıstıkları ve çiçekleriyle ünlü ilçe Akdeniz’de görülmesi gereken en güzel yerlerdendir.

İlçe, Mersin’in en batı kesimlerinde yer almaktadır. Akdeniz sahilleri boyunca uzanan tertemiz kumsallar, benzersiz doğası, iklim koşulları ile turizmin her çeşidine uygundur. MÖ sekizinci yüzyılda Asurluların, MÖ 333’te ise Büyük İskender’in hâkimiyeti altına girmiştir. Anadolu’nun en güneyinde, yeşil ve mavi tonlarının muhteşem bir şekilde harmanlandığı ilçede mikro klima bir iklim vardır. Bu sayede ülkemizde en çok muz üretimi burada yapılmaktadır. Muz sayesinde de ilçe ekonomik olarak kendine yeter bir seviyededir. İlçenin nüfusu 75 bin civarındadır. 60 km kadar bir kıyı şeridine sahiptir. Anamur’a şehir merkezinden 230 km’lik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Buraya havayolu ile gelmeyi düşünüyorsanız Alanya Gazipaşa Havalimanı’nı tercih etmelisiniz.

Dragon Camping

Dragon Camping, Anamur’un en güzel kamp alanları yer alır. Mersin şehir merkezine 50 km mesafede yer alır. Ulaşım bakımından son derece rahat bir tesistir. Burada; doğa, tarih ve deniz adeta iç içe geçmiştir. Burada ister karavanınızla isterseniz de çadırınızla konaklayabilirsiniz. Eğer daha lüks, konforlu bir yerde konaklamak isterseniz kiralık oda hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Okaliptüs ağaçlarıyla çevrilmiş gölgelik alanın altında çadırınızı kurabilir, serinleyebilir ve bol oksijenli ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Sahile oldukça yakın bir yerde bulunan kamp alanında deniz ve güneşe doyacaksınız. Sabah saatlerinde kumsala gittiğinizde kumsal üzerinde yüzlerce caretta carettaya şahitlik edebilirsiniz.

Bu kamp alanı tarihin, tabiatın iç içe geçtiği ve kuş seslerinden başka baskın sesin olmadığı kocaman bir alandır. Deniz kıyısındaki kamp alanları, ahşap evleriyle oldukça otantik bir görünümü vardır. Kamp tesisi çevresinde görülen dağlık alanlar yemyeşildir ve görüntüsüyle ziyaretçileri cezbetmektedir. Denize sıfır bir konumda yer alması sebebiyle de manzarası eşsizdir. Herkesin emeklilik günlerinde ömrünün geri kalanını geçirmek isteyeceği tarzda bir yerdir. Kamp işletmesi bir aile tarafından işletilmektedir. Çalışanların tamamı oldukça cana yakın insanlar olmakla birlikte son derece de çözüm odaklılardır. Yaşadığınız herhangi bir sorunda oldukça yardımcı olacaklardır.

Kamp Olanakları

Kamp alanında yiyeceklerinizi muhafaza edebileceğiniz buzdolapları mevcuttur. Ancak bu dolaplar konaklama ücretlerine dahil değildir. Buzdolaplarından faydalanmak için günlük kiralık ücreti olarak 30 TL talep edilmektedir.

Bulaşık yıkama alanları mevcuttur. Bu alanda ayrıca sebze ve meyvelerinizi de yıkayabilirsiniz.

Çamaşır yıkama makineleri vardır. Eğer makinede çamaşırlarınızı yıkamak isterseniz bir kerelik kullanım ücreti olan 40 TL’yi ödemelisiniz. Makineyi kullanmak istemezseniz çamaşır yıkabileceğiniz alanlar da vardır. 24 saat boyunca sıcak su gelmektedir.

Tuvalet ve duşlar mevcuttur. Bu alanlar her gün belirli aralıklarla temizlenmektedir. Tesis en yoğun sezonlarda dahi hijyen açısından beklentileri karşılamaktadır.

Kamp alanı içerisinde ızgara, mangal yapabileceğiniz alanlar mevcuttur. Kamp tesisinin restoranı olsa da dilerseniz kendi yemeğinizi kendiniz pişirebiliyorsunuz.

Çadır kamp alanı içerisinde elektrik bulunmaktadır. Ağaçların üzerinde yer alan çoklu prizler yardımıyla çadırınıza kadar elektrik çekebilirsiniz. Yanınızda uzatma kablo bulundurmanız tavsiye edilir.

Konaklama Seçenekleri ve Ücretler

Süit Odalar: Süit odalar, konforlu bir konaklama deneyimi yaşamanız için tasarlanmıştır. Mini bir mutfağı bulunmaktadır. Mutfak içerisinde gerekli tüm araç gereçler bulunmaktadır. 2 ayrı yatak odası bulunmaktadır. Odaların birinde 1 çift kişilik yatak, diğerinde 2 tek kişilik yatak bulunmaktadır. Ayrıca bir de oturma odası mevcuttur. Oturma odasında ise kanepeler, uydu bağlantılı televizyon bulunmaktadır. Duşa kabin banyo ve tuvaleti mevcuttur. Klima bulunsa da Covid – 19 pandemisi nedeniyle kullanım dışıdır. Mini bir buzdolabı yer almaktadır. Yatak odasında gardırop ve komodin mevcuttur.

Süit odalarda 7 kişiye kadar konaklamak mümkündür. Dilerseniz ek yatak talep edebilirsiniz. Pandemi nedeniyle önceden sunulmakta olan yarım pansiyon hizmeti sunulamamaktadır. Normal sezonda (15 Eylül – Mayıs) 325 TL, turizm sezonunda (Haziran – 14 Eylül) 375 TL’dir. Odaların normal kapasitesi 4 kişidir. +3 kişi konaklama için kişi başı 100 TL ekstra ödenmektedir.

Standart Odalar: Klima, mini buzdolabı, televizyon, banyo – tuvalet, çift kişilik yatak, 2 tek kişilik yatak, gardırop, komodin gibi olanaklar mevcuttur. Her odada ücretsiz Wİ-Fİ bulunmaktadır. 2 kişilik odalar 200 TL, 4 kişilik odalar 300 TL’dir. Oda kapasiteleri 5 kişiyle sınırlıdır. Normal sezonda 250 TL, turizm sezonunda 300 TL’dir. Ekstra 1 kişi ücreti 90 TL’dir.

Çadır kamp yeri kişi başı günlük 50 TL’dir. 4 – 12 yaş arası için kişi başı günlük 10 TL talep edilmektedir.

Karavan kamp yeri 2 kişi için günlük 120 TL’dir. Ekstra her yetişkin için günlük 20 TL talep edilmektedir.

Pullu Tabiat Parkı

Pullu Tabiat Parkı, yaklaşık 10 hektarlık alan üzerine kurulu Mersin’in en güzel kamp alanlarından biridir. Burası ailenizle, sevdiklerinizle ya da yalnız başınıza kafa dinleyebileceğiniz huzur dolu bir yerdir. Burada çadır kampı, karavan kampı yapabileceğiniz gibi günübirlik geziler için de ziyaret edilebilecek bir yerdir. Şehrin hengâmesinden uzak, huzurlu ve izole bir alanda, denize sıfır şekilde harika bir kamp deneyimi tadabilirsiniz. Burası özellikle sıcak günlerde oldukça yoğundur. Günübirlikçilerin yarattığı yoğunluktan kaçmak isterseniz buraya hafta içi günlerde ya da bahar mevsiminde gelmeniz önerilir. Kamp alanı kızılçam, defne ve yaban mersini ağaçlarıyla kaplıdır. Yeşil tonları baskın olmakla birlikte ormanlık alana da yakın olduğundan çeşitli canlılara da ev sahipliği yapmaktadır.

Burası Mersin şehir merkezine 232 km, Antalya’ya 260 km, Karaman’a ise 205 km uzaklıkta yer almaktadır. Tabiat Parkı, bağlı olduğu Anamur ilçesine ise yaklaşık 10 km mesafededir. Eğer mersin şehir merkezinden buraya gelmek isterseniz yaklaşık 3 saat kadar bir yolculuk yapmanız gerekecektir. Ulaşımı son derece kolaydır. Minibüsler yardımıyla kamp alanına ulaşabilirsiniz. Deniz suyu ılık olmakla birlikte kumsalı oldukça temiz ve bakımlıdır. Deniz turizmi için ideal yerler arasında gelir. Kamp alanının çevresi merkezi sayılabilecek şekildedir. Çevrede döviz büroları, restoranlar, hediyelik eşya dükkânları ve market bulunmaktadır. Herhangi bir işinizin çıkması durumunda zorluk yaşamadan işlerinizi rahatlıkla halledebilirsiniz.

Kamp Olanakları

Kamp alanı içerisinde alışveriş yapabileceğiniz bir büfe yer almaktadır. Çok çeşitli ürünler yer almasa da temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Zaten çevre olarak merkezi bir yer olduğundan ilçe merkezine araçla 5 dakikada gidebilirsiniz.

Kamp alanı içerisinde trekking yapabileceğiniz parkurlar mevcuttur. Sabahın erken saatlerinde uyanıp doğanın tadını çıkaracak bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Kamp alanı içerisinde yemek yiyebileceğiniz restoran tarzı mekânlar mevcuttur. Ancak hazır yemek istemediğiniz zamanlarda kendi yemeğinizi kendiniz pişirebileceğiniz mangal yerleri mevcuttur. Burada sevdiklerinizle piknik yapabilir, doğanın ferahlığı altında hoş sohbetlerle vakit geçirebilirsiniz.

Tuvalet, sıcak duş gibi olanaklar mevcuttur. Ayrıca kamp alanında 24 saat boyunca güvenlik hizmeti mevcuttur. Araçlarınızı güvenle park edebileceğiniz otopark hizmeti de mevcuttur.

Buzdolabı kiralama olanağı mevcuttur. Ayrıca sandalye, masa ve sedir gibi ürünler de kiralayabiliyorsunuz. Buzdolabı kiralama ücreti 20 TL, masa ve sandalye kiralama ücreti ise 7 TL’dir. Günlük fiyatlardır.

Elektrik mevcuttur. Yanınızda getireceğiniz uzun bir ara kablo ile çadırınıza kadar çekebilirsiniz. Elektrik ücreti ise 15 TL’dir.

Çadırınızla ya da karavanınızla giderseniz konaklama ücretiniz kişi başı 30 TL olacaktır. Eper yoksa da tüm olanaklar dâhil ful paket 110 TL olacaktır. Ücretler günlük olarak alınmaktadır.

Bulaşık yıkama yeri mevcuttur ama burası pek büyük bir alan değildir. Ancak yine de bulaşıklarınızı ve sebze, meyvelerinizi yıkayabilirsiniz.

Denizi çok güzeldir. Ekim ayında dahi denize girilmektedir. Dalgası az ve suyu temizdir. Plajında minik minik taşlar bulunmaktadır.,

Dikilitaş Tabiat Parkı

Mersin – Antalya D400 karayolu üzerinde bulunan bu tabiat parkı Anamur ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta yer alır. Pullu Tabiat Parkı ile birbirlerine oldukça yakındır. Kamp tesisi 33 hektarlık bir alan üzerine kurulmuştur. Kızılçam ağaçları ile çevrili alan ayrıca denize de sıfır bir konumda yer alır. Masmavi denizi ve yemyeşil alanıyla kamp severlerin Anamur’da en uğrak yerleri arasında gelmektedir. Özellikle denizin ve ormanın iç içe olduğu alanlarda kamp yapmak isteyenlerin vazgeçilmez yerlerinden biri olacaktır. Sessiz, huzurlu ve çevresinden izole bir şekilde kalmayı başaran kamp alanı ailenizle ve sevdiklerinizle değerli vakit geçirebileceğiniz nezih bir ortama sahiptir.

Buraya çadır kampı, karavan kampı yapmak için gelebileceğiniz gibi günübirlik ziyaretler için de gelebilirsiniz. Buraya günübirlik ziyaretleriniz için geldiğinizde piknik yapabilir, denize girebilir ve olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Sunduğu ortam ile birçok çeşitli etkinliğe olanak tanımaktadır. Burada vakit geçirirken zamanın nasıl geçtiğini anlamadan günlerce kalabilirsiniz. Tabiatıyla, temiz deniziyle ve doğal manzaralarıyla Mersin’in gözde yerlerinden biri olmayı başarmıştır. Bakımlı bir alandır, eğer bahar aylarında giderseniz pek bir yoğunluk olmadığını göreceksiniz. Ancak yaz aylarında ziyaret edip birkaç gün kamp yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle hafta içlerinde gitmeniz daha iyi olacaktır.

Kamp Olanakları ve Ücretler

İşletme birkaç noktayı çadır alanı olarak belirlemiştir. Bazı yerlere kendi çadırlarını kurmuşlar bazı alanlarda ise ziyaretçiler yanlarında getirdikleri çadırlarda konaklamaktadır. İşletmenin verdiği çadırların içerisinde sünger yataklar bulunmaktadır. Ancak yanınızda nevresim götürmelisiniz. Mangal ateşi yakabileceğiniz alanlar mevcuttur. Dilerseniz kendi yemeğinizi kendiniz pişirebilirsiniz. Elektrik olanağı mevcuttur. En az 10 metrelik bir ara kabloyla çadırınıza kadar elektrik çekebilirsiniz. Buzdolabı hizmeti bulunmaktadır. Ancak bu da belirli bir ücret karşılığında sunulmaktadır.

Kamp alanında birçok noktada çeşmeler yer alıyor. Bulaşıkhane olsa da bulaşıklarınızı burada da yıkayabilirsiniz. WC ve duşlar bulunmaktadır. Günübirlik temizlendiği için hijyenik olduğunu söylemek mümkün. Geceleri biraz sivrisinek olabiliyor. Sıkıntı yaşamamanız için yanınızda sinek kovar bir sprey bulundurmanız da tavsiye edilmektedir. Kamp içerisinde alışveriş yapabileceğiniz market, büfe tarzı bir yer yoktur. Alışverişleriniz için aracınızla 5 dakika yolculuk yaptıktan sonra çevredeki zincir marketlere varabilirsiniz. Kamp alanı çevresinde arı miktarı bir hayli çok. Eğer polen dönemine denk gelirseniz kampınız biraz eziyete dönüşebilir.

2 kişilik çadırlar günlük 100 TL’dir. Eğer kendi çadırınızla konaklayacak olursanız günübirlik ücret 35 TL olacaktır. Şahıslar için giriş ücreti 6, bisiklet için giriş ücreti 6 TL, motosiklet giriş ücreti 12 TL, otomobil giriş ücreti 18 TL, minibüs 54 TL’dir.

Anamur'da Gezilecek Yerler

Mamure Kalesi

Bizanslılardan Karamanoğullarına kadar çok sayıda medeniyete ev sahipli yapan Mamure Kalesi, 23.500 metrekarelik alanıyla ülkemizin en büyük kaleleri arasındadır. Mersin – Antalya karayolu üzerinde, deniz kıyısında bulunan Mamure Kalesi’nin inşası 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir. Yapılış amacı Kilikya ve Akdeniz ticaret yollarını kontrol altına almaktır. Romalılar tarafından inşa edilmiştir. Tarih boyunca birçok medeniyet bu kaleye sahip olmak istemiştir. Çünkü kalenin stratejik konum itibarıyla önemi büyüktür. Deniz kenarında, sert kayalık alanın üzerinde yer alan bu kale; içerisinde yaşayan insanlara savunma bakımından önemli bir güç katmıştır. Sahip olduğu gözetleme kuleleriyle de görüş açıları zenginleştirilmiş ve savunma gücüne güç eklenmiştir.

Mamure esasında Arapça kökenli bir sözcüktür. Türkçe anlam karşılığı TDK’de  “bayındır yer, bayındırlık” olarak yer almaktadır. TDK’de bu kelime ile ilgili önemli yazarımız Reşat Nuri Güntekin’in şu sözü kullanılmıştır: “Şu kıraç dağın teras biçiminde kesilmiş tepesinde; kaç akşamüstü, büyük hisarlar üzerine kurulmuş, saraylı, kuleli kaç masal mamuresi seyrettiğimi bilemezsiniz.” Kale yazarların kalemlerine konu olmasının yanında birçok filmde de geçmiştir. Özellikle usta sanatçı Cüneyt Arkın’ın hepimizin bildiği o meşhur dövüş sahnelerinde çoğunlukla bu kale kullanılmıştır. Ayrıca Kuruluş Osmanlı ve Osmancık dizisinin de bazı sahneleri burada çekilmiştir. Burası Anamur ilçesine yaklaşık 5 km mesafede bulunmaktadır. Antalya – Mersin karayolunun Akdeniz kıyısına bakan tarafında hemen deniz kıyısında yer almaktadır. Dilerseniz buraya Mersin Otogarı’ndan kalkan toplu taşımalarla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Köşekbükü Mağarası

Anamur ilçesine yaklaşık 10 km mesafede bulunan Köşekbükü Mağarası, Ovabaşı mahallesi içerisinde yer almaktadır. Mağara büyüklüğü yaklaşık 500 metrekaredir. Yapılan araştırmalarla mağaranın tarihinin en az 2 bin yıl öncesine kadar dayandığı saptanmıştır. Bu mağaranın astım hastalığına karşı iyi geldiği bilinmektedir. Nem oranı yüzde 80 dolaylarındadır ve hacim basıncı ise 762 mm’dir. Sene boyu sıcaklık 17 – 18 derece dolaylarında seyretmektedir. Mağara 3 bölümden oluşmuştur. Birinci bölümün adı “Huzur” diye geçmektedir. Bu bölümde basınç 761,5 mm’dir. İkinci bölümün adı Şifa’dır. Buranın basıncı ise 760 mm olarak ölçülmüştür. Sıcaklık yine 18 derece ve nem oranı %80’dir. Üçüncü bölümün adı ise Dilek’tir. Buradaki basınç ise 762 mm’dir. Sıcaklık 18,2 derece ve nem oranı %82’dir.  

Rivayetlere göre Köşekbükü Mağarası, Antiochos’un kızı Anna için yaptırılmıştır. Anna, astım hastası olduğu için babası tarafından inşa ettirilmiştir. Yöre halkı tarafından “astım mağarası” olarak da bilinen mağarada birçok sarkıt ve dikitler de yer almaktadır. Mağara içerisinde küçük bir su birikintisi de bulunmaktadır. Görüntü itibarıyla çok egzotiktir. Anamur’a kadar yolu düşüp de dönmek yanlış olacaktır. Mağaraya giriş ücreti 5 TL’dir. Mağara çevresinde dinlenebileceğiniz, çay içip bir şeyler atıştırabileceğiniz yerler de vardır. Çevre olarak merkezi sayılabilecek yerdir. Otoparkı mevcuttur ve ücretsizdir.

Kısaca özetlemek gerekirse Anamur kamp alanları ve Anamur gezilecek yerler bu şekildedir. Eğer günün birinde yolunuz Mersin’e ya da Anamur’a düşerse sizin için hazırladığımız bu listeyi dikkate alın. Bahsedilen kamp alanları, gezilecek yerler Anamur’un en iyileri olmakla beraber en tanıdık olanlarıdır.

Anamur Kamp Alanları | En İyileri, Olanakları, Konaklama Seçenekleri, Ücretler ve Ulaşım