Adana Seyhan Barajı, eski Adana’nın 15 kilometre yukarısında bulunmaktadır. Baraj etrafında piknik alanları, kafeler ve restoranlar bulunmaktadır. Baraj 8 Nisan 1956 yılında hizmete geçmiştir ve asıl sebebi su baskınlarının olmamasıdır.

Adana Seyhan Barajı Tarihçesi

Adana Seyhan Barajı 850.000 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuştur. Barajın kurulmasının asıl amacı ise nehirden gelebilecek su baskınlarını önlemektir.

Toprak dolgulu bir baraj olan bu baraj etrafında zamanla piknik alanları ve oturma alanları düzenlenmiştir. 974 gün içerisinde baraj açılmıştır, toplam maliyeti 25 milyon dolardır.

Adana Seyhan Barajı Gezilecek Yerleri

Sevgi Adası 

Adana Seyhan Barajı’nın ortasında bulunan ve gölün suyunun çekilmesiyle oluşan Sevgi Adası, Seyhan Barajına gezmek için gidecek olan kişilerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biridir. Kişiler otomobille veya yürüyerek adaya gidebilirler. Yılda bir kere suyun çekilmesiyle ada ulaşıma açılmaktadır. Ada üzerinde kişiler için oturma alanları oluşmuştur, doğayla iç içe olmak isteyen kişiler veya fotoğraf çekimi yapmak isteyen kişiler sıklıkla adaya yolculuk yapıyorlar. Kişiler sandal kiralayarak da adaya gidiş yapabilirler, adaya girişte herhangi bir ücret ödenmemektedir. Kişiler 7/24 adaya yolculuk yapabilirler.

Seyhan Barajı Piknik Alanları 

Seyhan Barajı etrafında kişilerin rahat bir şekilde  oturabileceği çim alanlar bulunmaktadır. Göl ve barajın yan yana durması ile birlikte kişiler piknik alanı içerisinde balık tutabilir, tatil yapabilir veya yemek yiyebilirler. Halka açık ve ücretsiz olan piknik alanları günün her saatinde kullanıma uygundur. Baraj gezisine gidecek olan kişiler, doğayla iç içe olan bu piknik alanında rahatça vakit geçirebilirler.

Next Republic Restaurant 

Seyhan Barajına geziye giden kişilerin, gezi sırasında oturup rahatlıkla dinlenebilecekleri alanlardan biridir. Özellikle yöresel yemeklerinde içinde bulunduğu bu mekan, çeşitli yiyecekleriyle geziye gitmek isteyen kişilerin hem göz zevkini hemde damak zevkini oldukça güzel bir şekilde karşılıyor.

Seyhan Barajına gidecek olan kişilerin mutlaka buraya uğrayarak yemek yemelerini öneririz. Mekan içerisinde şarap barı, bar ve türkü gecesi etkinlikleri bulunmaktadır. Sabah 8’den, akşam 21.00’a kadar mekan hizmet vermektedir. 

Dilberler Sekisi

Adana Seyhan Barajına gidecek olan kişiler, tatlı yemek için mutlaka Dilberler Sekisine gidebilirler. Dilberler Sekisine gidecek olan kişiler dilerlerse göl kenarında piknik yapabilirler.

Kafenin içerisinde ve dışarısında piknik alanları, meşrubatlar ve yiyecek servisi bulunmaktadır. Özellikle ailecek gidecek olan kişilerin, uzun bir yürüyüş sırasında rahatlıkla uğrayabileceği yerlerden biridir.

Adana Seyhan Barajı Ulaşım Bilgisi

  • Adana Seyhan Barajına toplu taşıma ile gidecek olan kişiler 111 numaralı ve 112 numaralı otobüslerle gidebilirler. 
  • Adana Medline Hastanesinden, Seyhan Barajına gidecek olan kişiler 35 dakika içerisinde 114 ve 112 numaralı otobüslerle gidebilirler.
  • Adana Fatih Terim Stadyumundan, Adana Seyhan Barajına gidecek olan kişiler 140 ve 112 numaralı otobüslerle 45 dakikada baraja gidebilirler.
  • Atatürk Caddesi durağından, Seyhan Barajına gidecek olan kişiler 8-B ve 111 numaralı otobüslerle 31 dakikada, baraja gidebilirler. 
  • Süleyman Demirel Bulvarından, Adana Seyhan Barajına gidecek olan kişiler 114 ve 111 numaralı otobüslerle 48 dakikada gidebilirler.

Harita ve Konum Bilgisi



Adana Seyhan Barajı | Tarihçesi, Gezilecek Yerleri ve Ulaşım Bilgisi