Akdeniz Bölgesi'nin belki de en sıcak ili olan Adana mutfağıyla ön plana çıkan illerimizin başında gelmektedir. Tabii ki Adana sıcak olduğu için insanlar sıcaktan kurtulup biraz daha serinlemek için farklı yöntemler arıyorlar. Bu yöntemler arasında kamp yapmak da olmazsa olmazdır. Adana kamp alanları açısından bu sebeple bizlere pek çok alternatif sunmaktadır.

Adana İstanbul ve Ankara'ya epey bir uzak olmasına rağmen ulaşım olarak da oldukça basit bir konumda bulunmaktadır. Kara yolu tercih edecek kişiler için Türkiye'nin hemen her bölgesinden Adana’ya giden otobüsler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yine hava yolunu tercih edecek kişiler aktarmasız bir şekilde Şakirpaşa Havaalanı'na gelerek Adana'ya gelebilirler.

Yılmaz Kamping

Yumurtalık'ta bulunan ve Adana merkeze yaklaşık olarak 80 kilometre uzaklıkta bulunan Yılmaz Kamping mavi ve yeşilin tonlarını siz kamp severlere başarılı bir şekilde sunuyor. Bu kamp alanı daha çok mütevazı bir şekilde kamp deneyimi geçirmek isteyen kişiler için uygun olacaktır çünkü hizmet olarak öyle aşırı bir hizmet verdiğini söylemek abartı olacaktır. Fakat 2-3 günlük kısa bir kamp yapmak istiyorsanız Adana'da tercih edebileceğiniz alanların başında geldiğini de söyleyebiliriz. Bunun yanında geniş bir alanda olduğu için ve şehir merkezinden de uzak olduğu için kalabalık kamp alanlarını sevmeyenleri de tatmin edecektir.

Kamp alanında herhangi bir market, büfe ve restoran bulunmuyor. Kamp alanı da şehir merkezinden biraz uzak olduğu için yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılamak için epey bir yol almanız gerekebilir. Bu sebeple erzak alışverişinizi de kamp alanına gelmeden yapmanızı öneriyoruz fakat bu alışverişi makul seviyede yapmanız doğru olacaktır çünkü kamp alanında ortak kullanıma açık bir buzdolabı da yok bu sebeple yiyecek ve içeceklerinizi fazla alırsanız bozulma riskiyle karşı karşıya gelebilirsiniz. Yine kamp alanında mangal alanı da mevcuttur.

Yılmaz Kamping Konaklama Ücretleri

  • Burada yalnızca çadır konaklama mümkündür.
  • Çadır yeri kirası olarak da gecelik 50 lira ücret ödenmektedir.

Yılmaz Kamping Hizmetleri

  • Tuvalet, duş gibi ihtiyaçlarınız karşılanıyor.
  • Elektrik ve internet hizmeti bulunmamaktadır.
  • Mangal yakma alanı mevcuttur.

Medcezir Kamping

Yumurtalık'ta bulunan bir diğer kamp alanı de Medcezir Kamping'tir. Medcezir Kamping Yılmaz Kamping'e oranla daha lüks bir kamp alanıdır. Bu sebeple burayı tercih eden kişiler genel olarak daha uzun süre burada vakit geçirmektedir. Ekstra hizmetler veren Medcezir Kamping'in doğası da oldukça güzeldir. Yeşili ve maviyi oldukça başarılı bir şekilde harmanlamış olan Medcezir Kamping bunun yanı sıra plajıyla da ön plana çıkmaktadır. Öyle ki Medcezir Kamping'in plajı hayli geniş olmasının yanı sıra bakımı da sürekli bir şekilde yapıldığı için oldukça temiz görünmektedir. Henüz 2014 yılında kurulmuş kamp alanı yeni bir kamp alanıdır.

Burada da Yılmaz Kamping'te olduğu gibi market, büfe ve restoran bulunmuyor bu sebeple buraya gelmeden önce de hazırlıklı gelmenizi öneriyoruz. Fakat burada ortak buzdolabı mevcut olduğu için almış olduğunuz yiyecek ve içecekleri rahat bir şekilde koruyabilirsiniz. Ortak kullanım alanlarının da oldukça temiz olduğu Medcezir Kamping'te yılın belirli dönemlerinde de çeşitli aktiviteler yapılmaktadır. Tüm bunlar düşünüldüğü vakit Medcezir Kamping ailenizle, sevdiklerinizle gönül rahatlığıyla gelip kampın keyfini sonuna kadar çıkaracağınız kamp alanlarından bir tanesidir. Aynı zamanda dizayn olarak da oldukça modern bir kamp alanı olduğunu da söyleyebiliriz.

Medcezir Kamping Konaklama Ücretleri

  • Çadır yeri kirası olarak 100 lira ücret talep edilmektedir.
  • Klimasız bungalov evlerin geceliği 130 liradır.
  • Klimalı bungalov evlerin geceliği 150 liradır.
  • VIP bungalov evlerin geceliği de 170 liradır.

Medcezir Kamping Hizmetleri

  • Tuvalet, duş, elektrik ve internet gibi temel hizmetler verilmektedir.
  • Mangal alanı bulunmaktadır.
  • Çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Bu etkinlikler dalış ve balık tutmadır fakat sezonun bazı bölümlerinde değişkenlikler de olmaktadır.
  • Ortak buzdolabı mevcuttur.

Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı

Bir ilin tabiat parkı varsa bu ilde kamp yapılacak en güzel alanlardan bir tanesi izin varsa burasıdır. İşte Karataş Kumluk Tabiat Parkı da böyle bir yerdir ve kampçılara da izin verilmektedir. Adana bildiğiniz üzere mutfağından sonra sıcağıyla meşhur bir ilimizdir. Böyle bir yerde kurtarıcı olarak da ağaçlık alanlar zorunludur. Diğer belirtmiş olduğumuz kamp alanlarında da ağaçlık alanlar olmuş olsa da Karataş Kumluk Tabiat Parkı şüphesiz ki Adana'nın en yeşil bölgesidir. Bu sebeple yazın hissedilen hava sıcaklığı 50 dereceye kadar ulaşan Adana'da böyle bir kamp alanı bulmak büyük bir nimettir ve bu sebeple Adana'da en sık tercih edilen kamp alanlarının başında gelmektedir.

Karataş Kumluk Tabiat Parkı bunun yanı sıra oldukça güzel bir sahile de sahiptir. Tüm bunlar düşünüldüğü vakit burayı tercih etmemeniz için herhangi bir sebep yoktur. İçinde market, restoran ve büfe de yer almaktadır yiyecek ihtiyaçlarınızı rahatlıkla buralardan karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda kamp alanında mangal alanı da bulunuyor yine burada mangalınızı yakabilirsiniz. Çeşitli aktivite yapmak isteyen kişiler için de birbirinden farklı aktiviteler sunan Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı 4 mevsim ziyaret edeceğiniz ve bu 4 mevsimde de ayrı bir keyif alacağınız kamp alanıdır.

Karataş Kumluk Tabiat Parkı Giriş Ücretleri

  • Şahıs girişi ve bisiklet girişi 5 lira
  • İndirimli şahıs girişi 2,5 lira
  • Motosiklet, ATV 10 lira
  • Otomobil 15 lira
  • Minibüs 45 lira
  • Otobüs 135 lira

Karataş Kumluk Tabiat Parkı Konaklama Ücretleri

  • Çadır yeri kirası olarak günlük 30 lira alınmaktadır.
  • Karavan yeri kirası olarak günlük 100 lira alınmaktadır.

Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı Hizmetleri

  • Tuvalet ve çeşme bulunurken duş, elektrik gibi ihtiyaçlar karşılanmamaktadır.
  • Çocuk oyun alanı mevcuttur.
  • Mangal alanı mevcuttur.
  • Kafe, restoran ve büfe bulunmaktadır.
  • Doğa yürüyüşü, olta balıkçılığı, yüzme ve kuş gözlemciliği için oldukça ideal bir bölgedir.

Belemedik Tabiat Parkı Kamp Alanı

Adana'da bulunan ve kamp yapılan bir diğer kamp alanı da Belemedik Tabiat Parkı'dır. Burada çadırınızı nereye kurarsanız orada kamp yapabilirsiniz herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Belemedik Tabiat Parkı'nın en önemli özelliği olarak el değmemiş bir yer olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Öyle ki burada 1.Dünya Savaşı'nda Almanların yapmış oldukları yapılar ve mezarlıklar günümüze kadar gelmiştir. Doğanın ortasında ve ağaçları bol olan bir bölgedir. Adana'da bu kadar gölgelik alan bulmak takdir edecek olursunuz ki oldukça zordur. Bu sebeple Adana'nın en sıcak dönemlerinde bile buraya gelip serinleyebilirsiniz. Aynı zamanda oldukça güzel ve insana huzur veren bir deresi de bulunmaktadır.

Belemedik Tabiat Parkı Kamp Alanı, Karataş Kumluk Tabiat Parkı kadar içinde kafe, restoran ve büfe bulunan bir yer değildir. Bu sebeple buraya gelen kişilerin erzaklarıyla gelmesi zorunludur. Aynı zamanda özel bir işletme olmadığı için de ortak buzdolabı gibi hizmetler de bulunmamaktadır. Tüm bunlar düşünüldüğü vakit Belemedik Tabiat Parkı Kamp Alanı genel olarak en fazla 3 gün kalabileceğiniz kafa dinlemek için kamp yapan kişilerin daha çok tercih ettiği bir yerdir. Bu sebeple genellikle çocuklu aileler buraya kamp yapmaya gelmezler. Bunun sebebi olarak da yabani hayvanları gösterebiliriz. Yaban domuzu, yırtıcı kuşlar, yaban keçilerini burada oldukça sık bir şekilde göreceksiniz. Burada konaklama için de herhangi bir ücret talep edilmiyor. Çadırınızı istediğiniz yere kurabilirsiniz ister dere kenarı ister ormanın iç bölümleri tamamen size kalmış.

Belemedik Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretleri

  • Şahıs ve bisiklet girişi 5 lira
  • İndirimli şahıs girişi 2,5 lira
  • ATV ve motosiklet 10 lira
  • Otomobil 15 lira
  • Minibüs 45 lira
  • Otobüs 135 lira

Belemedik Tabiat Parkı Kamp Alanı Hizmetleri

  • Burada yalnızca tuvalet bulunmaktadır. Duş, elektrik gibi ihtiyaçlarınız hiçbir şekilde karşılanmamaktadır.
  • Mangal alanları mevcuttur.
  • Doğa yürüyüşü yapıp birbirinden güzel doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Aynı zamanda olta balıkçılığı için de uygun olan kamp alanı bisiklet sporu yapmak isteyen kişiler için de oldukça uygun bir alandır.

Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı

Adana'da ücret ödemeden kamp yapacağınız yerlerden bir tanesi de Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı'dır. Kanyon doğa severler için bulunmaz yerlerden bir tanesidir. Birbirinden farklı bitki türüne ev sahipliği yapan kanyonda en çok öne çıkan ağaç türleri olarak çınar, meşe, zakkum, kızılçam ağaçlarını söylemek mümkün olacaktır. Burası sadece yerli halkın değil aynı zamanda yabancı turistlerin de oldukça ilgisini çeken bir yerdir. Kanyonu ziyaret ederken büyülenmemek mümkün değildir. Özellikle asma köprüsü buraya gelen kişiler tarafından en çok beğenilen yerlerin başında gelmektedir.

Kanyonda güzel bir kamp alanı da bulunmaktadır. Fakat burada en temel ihtiyaçlardan biri olan tuvalet dahi bulunmuyor. Bu sebeple bunun bilincinde olarak buraya gelin aynı zamanda çadır ve karavanınızı da kanyonda istediğiniz alanlara kurabilirsiniz. Kamp alanında market ve restoran olmadığı için de yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayarak buraya gelmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Doğal bir kamp yapmak istiyorum ve muhteşem bir manzara istiyorum diyorsanız işte sizin için doğru adres. 7500 kilometrelik yürüyüş yoluna sahip olan Kapıya Kanyonu'nda aynı zamanda bisiklet severler için de bisiklet yolu yer almaktadır. Çadır kuracaksanız burası taşlık olduğu için biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bunu da getireceğiniz bazı eşyalarla minimum seviyeye çekmiş olursunuz.

Adana'da Gezilmesi Gereken Yerler

Adana Sinema Müzesi

Adana genel olarak yemekleriyle öne çıkan bir ilimizdir. Fakat Adana sanat dalında da akla gelmesi gereken illerimizin başında gelmelidir. Bu sebeple de burada sinema müzesi olması kadar doğal bir şey olmayacaktır. Adana'dan birçok farklı sanatçı çıkmıştır. Altın Koza Film Festivali başta olmak üzere sinema, tiyatro alanında oldukça uzman isimlerin çıktığı ve festivallerin düzenlendiği bir ildir.

Adana Sinema Müzesi sinemaya ilginiz varsa ve geçmiş tarihlere ilgi duyuyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir. Yılmaz Güney, Şener Şen gibi isimlerin fotoğrafları, bazı eşyaları bulunan müzede aynı zamanda Adanalı sanatçıların balmumu heykeli de yer almaktadır. 2011 yılında faaliyete geçen müzede sinema kütüphanesi de bulunmaktadır. Haftanın her günü ziyaretçilere açık olan müzeye 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Müzeye giriş için de herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Yılan Kalesi (Şahmeran Kalesi)

Tarihi 11.yüzyıla kadar dayanan kalenin Bizans kalesi olarak bilinmektedir. Adana’ya gelen yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla gezilen yerlerin başında gelen Yılan Kalesi birçok efsaneye konu olmuş ve Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde de geçmiştir. Manzara olarak da oldukça güzel bir manzaraya sahiptir ve tepesinde de kafe bulunmaktadır. Kafede bir şeyler içerken Adana'yı izleyebilirsiniz.

Kalenin adı Yılan Kale olsa da Adana halkı Şahmeran'ın burada yaşadığını düşündüğü için kaleye Şahmeran Kalesi demektedir. Kalenin yapılış amacı olarak da Çukurova'yı haçlı işgalinden kurtarmak ve tarihi İpek Yolu'nu kontrol etmek olduğu belirtilmektedir. Roma, Haçlı Ordusu ve Ermenilerin de kalıntılarının bulunduğu kale Adana'da bulunan en görkemli kalelerin başında gelmektedir.

Ulu Camii

Ramazanoğulları tarafından yaptırılmış olan Ulu Camii 1541 yılında yapılıp bugüne kadar gelen bir camidir. 1998 yılında Sabancı Merkez Cami açılana kadar Adana'nın en büyük camisi olan Ulu Cami halk arasında Ramazanoğulları Cami olarak da bilinmektedir. Geçmiş dönemlerde yapılmış olan ibadet yerlerine ilginiz varsa mutlaka burayı ziyaret edin. Ramazonoğlu Halil Bey ve Piri Mehmet Paşa türbeleri de camide yer almaktadır.

Bilindiği üzere Adana garipler şehri olarak bilinmektedir. Rivayete göre bunda Ulu Camii'nin yapılma aşamasının büyük bir etkisi vardır. Ramazonoğlu rüyasında kendisine cami yapılmasının söylendiğini anlatır ve böylece Ulu Camii'nin yapımı başlar. Aradan zaman geçtiği vakit Ramazanoğlu bu kez rüyasında caminin temeline oğlunun kanının akıtılması gerektiğini gördüğünü söyler ve ustalara oğlunun kanını akıtmalarını söyler. Fakat ustalar oğlunun kanını akıtmak yerine yoldan geçen garip bir çocuk bulup onun kanını akıtırlar. Bu durumu duyan Ramazanoğlu "Adana'm garipler şehri olacak" der.

Tarihi Kazancılar Çarşısı

Burası Adana'nın tarih kokan bölgelerinden bir tanesidir. 500 yıllık tarihiyle oldukça köklü bir geçmişe ev sahipliği yapan çarşı ilk kurulduğu yıllarda kazancılar ve bakırcıların bulunduğu ve zanaatlarını yerlerine getirdikleri bir çarşıydı. Günümüze geldiğimiz vakit hediyelik eşya alabileceğiniz, Adana'nın en yöresel tatlarını bulabileceğiniz oldukça geniş kapsamlı bir çarşı görevi görmektedir.

Adana gezinizde bu tarihi çarşıya en az 2-3 saatinizi ayırmanızı öneriyoruz. Çünkü burası oldukça kapsamlı bir yer. Öyle ki ağaç oymacılığı, bakır kalaylama gibi günümüzde eskimeye yüz tutmuş zanaatları burada görebilirsiniz. Aynı zamanda burası akşam farklı bir yer oluyor. Esnaf saat 18.00 gibi kepenkleri kapatıyor ve sonrasında çarşının sokaklarında müzik sesleri yankılanmaya başlıyor. Kebap, şırdan ne ararsanız en güzel örneklerini yine çarşının sokaklarında bulabilirsiniz.

Anavarza Antik Kenti

Antik kentlere karşı bir ilginiz varsa işte o zaman buraya uğramadan Adana ziyaretini bitirmek olmaz. Pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edebileceğiniz antik kent yaz döneminde 19.00, kış döneminde 17.00'a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Bu ziyaretlerde de herhangi bir ücret ödemesi yapmıyorsunuz. Milattan önce 1.yüzyılda kurulduğu tahmin edilen antik kent özellikle Bizans dönemine ait birçok ipucunu sunuyor.

Kilikya'nın Efes'i olarak bilenen antik kent 2700 metre uzunluğunda, 38 metre genişliğindeki yoluyla antik kentlerin en büyük caddesine sahiptir. İçinde hamam, su kemerleri, zafer anıtları, stadyum ve tiyatro bulunan antik kent 143 dönüm araziye sahiptir. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de oldukça sık ziyaret ettiği antik kentte bir dönem Ermenilerin de yaşadığı bilinmektedir.

Adana kamp alanları açısından en zengin illerimizden biri olmasa da bu sıcak Adana havasında serinleyip keyifli vakit geçireceğiniz kamp alanlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Sizler de Adana'nın yöresel lezzetlerini tadıp, tarihi yerlerini gezip kamp alanlarında gönül rahatlığıyla kalabilirsiniz.

Adana Kamp Alanları | En İyi Kamp Alanları, Konaklama Olanakları, Ücretleri, Görülmesi Gereken Yerler ve Ulaşım